Keystone logo
ESPI

ESPI

ESPI

pengenalan

Kumpulan ESPI : 50 tahun sejarah, kepakaran dan pengetahuan dalam hartanah!

Diwujudkan pada tahun 1972 oleh pemain hartanah utama, Kumpulan ESPI – diasaskan di bawah status bersekutu (Undang-undang 1901) – ialah sebuah pertubuhan pendidikan tinggi swasta yang kelayakannya diiktiraf oleh peringkat Negeri 6 (Bac+ 3) dan tahap 7 (Bac+ 5), atau diploma sekolah, dan didaftarkan dalam Direktori Kebangsaan Pensijilan Profesional (RNCP), dengan kitaran Sarjana Muda dan kitaran Sarjana Profesional (6 pengkhususan). 50 tahun kewujudan telah membolehkan Kumpulan bertapak dalam semua perniagaan hartanah. Hari ini, pelajar kami tersebar di kampus Paris, Nantes, Marseille, Bordeaux, Lyon dan Montpellier.

Sejak penubuhannya, Kumpulan ESPI telah mempamerkan perbezaannya: pihak berkepentingan – profesional atau penyelidik guru – semua pakar dalam bidang mereka, dan kaitan dan konsistensi program pendidikan, adalah kunci kepada pendidikan berkualiti dan profesional. Rangkaian berkuasanya terus berkembang: lebih daripada 9,000 bekas pelajar memegang jawatan tanggungjawab, termasuk sejumlah besar pengurus. 600 rakan kongsi, syarikat dan kesatuan profesionalnya, dan 250 penceramahnya, melakukan segala yang mereka mampu untuk menyokong pelajar ke arah profesion yang ditakdirkan untuk mereka. Kadar penempatan ialah ilustrasi terbaik kualiti akademik dan profesionalisme sekolah: 97% pelajar bekerja pada akhir latihan mereka.

Misi latihan

Melatih melalui kecemerlangan akademik kami yang beroperasi, bertanggungjawab dan profesional yang inovatif dalam semua cabang hartanah di peringkat nasional dan antarabangsa.

Misi inovasi dan penyelidikan

Sertai melalui pengeluaran saintifik kami dan kepakaran kami, dalam transformasi dan inovasi ekosistem hartanah nasional dan antarabangsa.

Perangkaan

 • Sejak tahun 1972
 • 8 Kampus
 • 250 Tenaga Pengajar
 • 3900 Pelajar
 • 11 800 Diploma
 • 30 Rakan Kongsi Antarabangsa

  Ciri-ciri Kampus

  Paris

  Kini dipasang di bangunan moden yang terletak di tengah-tengah bandar Levallois-Perret, di pintu masuk Paris, kampus baharu ini dilengkapi dengan teknologi terkini dengan bilik yang dilengkapi dengan papan putih interaktif, dan makmal pembelajaran, tersebar di 5 tingkat. Lounge pembelajaran mengalu-alukan pelajar dan pelawat untuk rehat kopi.

  Premis baharu ini membolehkan untuk menganjurkan lebih banyak acara dan bengkel profesional, dengan kerjasama syarikat dalam sektor hartanah.

  Lokasi baharu ini merupakan titik perubahan bagi sekolah dengan menawarkan persekitaran seni bina kontemporari dan peralatan pendidikan inovatif yang membolehkan kampus mengekalkan kedudukan utamanya dalam pasaran Paris.

  Nantes

  Secara kerap disenaraikan sebagai bandar paling menarik di Perancis dan antara yang paling inovatif di Eropah, Nantes sememangnya mempunyai banyak aset.

  Sebuah metropolis kreatif yang menonjolkan pendekatan inovasi dan pembangunan perniagaan, bandar ini tahu cara mempromosikan sekumpulan kemahiran yang kaya daripada banyak pusat latihan yang terdapat di wilayahnya.

  Sudah tentu, sektor hartanah juga mempunyai peranan untuk dimainkan di metropolis Atlantik. Banyak projek pembaharuan bandar yang ditubuhkan untuk menyokong kedinamikan ekonomi kawasan metropolitan Nantes sememangnya merupakan peluang besar untuk semua profesional dalam sektor ini.

  Dengan tujuan untuk mengambil bahagian dalam pembangunan ini, Kumpulan ESPI membuka kampus keduanya di Nantes pada tahun 2003 di 285 rue Louis de Broglie, di taman perniagaan Rivière.

  Marseille

  Bandar kedua terbesar di Perancis, Marseille kini berada dalam kitaran pembangunan ekonomi berdasarkan pelbagai sektor, industri yang kukuh, dan pusat kecemerlangan dalam pendidikan tinggi dan penyelidikan. Di tengah-tengah pembangunan ekonomi ini, adalah projek Euroméditerranée. Operasi penstrukturan semula bandar ini, yang terbesar pernah dijalankan di seluruh Kesatuan Eropah, bertujuan untuk menawarkan skop antarabangsa kepada metropolis Provençal.

  Sudah tentu, pembangunan sedemikian mengintegrasikan semua profil profesional dalam sektor hartanah. Dengan tujuan untuk membolehkan pelajarnya menyepadukan dinamik pembangunan ini, kumpulan ESPI membuka Kampus Marseillaisnya pada tahun 2012. Sejak itu, premis kami telah dipindahkan ke 10 tempat de La Joliette di daerah La Joliette, ekonomi baharu pusat Marseille yang terletak di utara Pelabuhan Lama, di tengah-tengah projek penstrukturan semula bandar.

  Bordeaux

  Tidak dinafikan salah satu bandar paling menarik di negara ini, Bordeaux adalah metropolis pada skala manusia. Ekosistem tempatannya yang dinamik dan sejumlah besar syarikat inovatif yang membangun di sana menjadikannya kawasan yang sangat menarik untuk semua profil. Sektor hartanah tidak terkecuali, dan semua pemain utama dalam profesion beroperasi di wilayah ini.

  Hadir di bandar Bordeaux sejak 2019, kampus kami terletak di tengah-tengah daerah Bastide, di pusat bandar, bertentangan dengan stesen trem "Jardin Botanique" di 73 avenue Thiers. Dalam persekitaran yang menggabungkan perumahan, kedai, tempat budaya dan ruang hijau, kampus kami menawarkan persekitaran kerja yang ideal untuk 140 pelajarnya.

  Lyon

  Wilayah Auvergne-Rhône-Alpes adalah salah satu wilayah yang paling dinamik di Perancis. Sektor hartanah tidak terkecuali, dan semua pemain utama dalam profesion beroperasi di rantau kita. ESPI telah berpangkalan di Lyon sejak 2017, dan berpindah ke premis baharunya pada permulaan tahun akademik 2018. Premis baru seluas 950m2 menawarkan persekitaran kerja yang luar biasa. Bilik darjah dilengkapi dengan teknologi skrin sentuh terkini. Subkumpulan "kubikel kerja" membolehkan pembelajaran berasaskan projek untuk banyak kursus. Kawasan rehat dan kafeteria membolehkan pelajar menikmati pelajaran mereka sepenuhnya. Segala-galanya di kampus telah direka bentuk supaya pelajar dan profesional hartanah dapat bertemu dan bertukar idea dalam keadaan optimum.

  Montpellier

  Sejak permulaan tahun akademik 2018, kampus Montpellier telah mengalu-alukan pelajar untuk melatih mereka dalam profesion hartanah, sektor yang dinamik dan potensinya telah diperhatikan sejak sekian lama dan masa depannya kelihatan tidak dapat dipertikaikan.

  Kampus Montpellier menjamin keadaan latihan berkualiti tinggi dan menutup sokongan manusia, menggabungkan standard dan kebaikan yang tinggi.

  Lille

  Kampus mengalu-alukan anda di daerah strategik "Bandar" Lille, berhampiran Euralille dan stesen kereta api. Kaya dengan warisan seni bina yang luar biasa dan berdekatan dengan London, Amsterdam, Brussels, dan Paris, dilengkapi dengan inkubator dan pemecut pertama syarikat pemula di Perancis berkat Euratechnologies, daya tarikan Lille tidak lagi dapat dibuktikan!

  Antara gastronomi yang ditemui semula dan tawaran budaya yang berkembang pesat, bandar ini menawarkan semua bahan untuk menjalani pengalaman pelajar yang tidak dapat dilupakan.

  Tawaran latihan kampus Lille bertindak balas dengan sempurna kepada kedinamikan pasaran hartanah dan menawarkan rakan kongsinya, pemain utama dalam sektor ini, generasi pekerja berbakat hari ini dan esok.

  Montreal

  Montreal ialah bandar yang luar biasa dalam pelbagai cara. Pertama, walaupun ia merupakan bandar kedua terbesar berbahasa Perancis di dunia, adalah mudah untuk mempraktikkan bahasa Inggeris anda dalam banyak komuniti tempatan berbahasa Inggeris atau dengan mengembara ke Amerika Syarikat, yang sempadannya adalah sekitar 45 minit jauhnya.

  Kualiti hidup di sini sangat baik, dengan banyak perkhidmatan awam, tahap keselamatan yang tinggi dan kos sara hidup yang lebih rendah daripada kebanyakan bandar besar Amerika Utara. Kesemua faktor ini, dan banyak lagi, menjadikannya destinasi pilihan universiti.Montréal berkembang maju inovasi, penuh dengan peluang dan memberi peluang kepada semua orang untuk mencapai potensi penuh mereka.

  Atas semangat prestasi dan penyayang ini, tipikal Quebec, kampus Montreal membuka pintunya kepada anda. Serta semua faedah dari segi kelayakan dan rangkaian profesional, ia merupakan pengalaman manusia yang memperkaya yang menanti pelajar. Memilih mobiliti antarabangsa bermakna belajar untuk keluar dari zon selesa anda, membangunkan kemahiran interpersonal dan membuka diri kepada amalan budaya yang berbeza. Ini adalah kelebihan yang luar biasa dalam dunia di mana sempadan menjadi semakin kabur.

   Lokasi

   • Paris

    12 rue Belgrand LEVALLOIS-PERRET, 92300, Paris

    • Montreal

     507 Place d'Armes #260,, H2Y 2W8, Montreal

     • Nantes

      Nantes, Perancis

      • Marseille

       Marseille, Perancis

       • Bordeaux

        Bordeaux, Perancis

        • Lyon

         Lyon, Perancis

         • Montpellier

          Montpellier, Perancis

          • Lille

           Lille, Perancis

           Soalan