Keystone logo
ESIMODE

ESIMODE

ESIMODE

pengenalan

Sekolah kami telah dilancarkan pada tahun 1981 oleh Chambre Perniagaan dan Industri di Toulouse, dan persatuan perdagangan Pakaian. ESIMODE menawarkan pelbagai jenis kursus untuk pelajar fesyen yang termasuk diploma khusus. Ini meliputi reka bentuk fesyen, pengurusan fesyen, teknik tekstil, membuat corak dan couture.

Walaupun Toulouse terkenal sebagai ibu pejabat Eropah industri aeroangkasa, ia juga mempunyai industri tekstil yang sangat berjaya, sejarah aktiviti utama dalam Midi-Pyrénées Region, ia juga merupakan pelancongan yang penting dan tapak pertanian di Perancis.

Toulouse berhutang dinamisme kepada penduduk muda; satu pertiga daripada mereka yang berusia antara 18 dan 29. Kehadiran kira-kira 100,000 pelajar membuat Toulouse (tempatan yang dikenali sebagai "Pink City") bandar universiti kedua terbesar di Perancis (di belakang Paris) dan tapak yang berharga kerana bilangan besar sebuah daripada pengajaran. Tiga universiti, yang terdiri daripada 14 buah sekolah dalam semua, bersama-sama dengan pelbagai besar kedua-dua aktiviti kebudayaan dan sukan, dalam suasana yang teliti menyambut, memastikan reputasi Toulouse sebagai Bandar yang berkembang maju.

fabrik bandar Bandar Raya terdiri daripada 342 majlis perbandaran dan bandar gabungan yang disenaraikan sebagai pusat tekstil paling penting ke-4 di Perancis. Ia adalah tapak pengeluaran yang paling penting di Perancis untuk thread dilayangkan kad dan bahan-bahan, seperti bulu. Dalam Toulouse, industri tekstil menggaji sekitar 4,000 orang; atau hampir 7000, jika kita termasuk sektor pakaian, kulit dan reka bentuk fesyen.

MBA INDUSTRI FASHION Got kolej atau ijazah sekolah perniagaan, dan anda mempunyai semangat untuk fesyen? Cuma perlu, Induk ini Pentadbiran Perniagaan adalah untuk anda. Kursus ini akan membantu anda membangunkan kecekapan anda dan mula beroperasi dalam sektor ini. The MBA menyediakan pelajar kepada:

Membina gambaran menyeluruh tentang fungsi yang berbeza dalam industri fesyen untuk mewujudkan jambatan antara pembangunan, pengeluaran, pemasaran dan pengurusan. Melatih dalam teknik dan kaedah untuk menguruskan industri yang kompleks. Membangunkan semangat keusahawanan dan inovasi. Program ini adalah unik dalam kandungan pendidikan dan menggalakkan keupayaan untuk mengintegrasikan dalam industri fesyen. Satu jawatankuasa saintifik bertanggungjawab meluluskan dan memantau program yang berdasarkan kepada keperluan industri fesyen.

Tahap dan syarat-syarat kemasukan: perintah yang sangat baik dalam bahasa Perancis

SARJANA MUDA FASHION DESIGN CREATOR Untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya ciptaan dan reka bentuk dalam sektor fesyen, dalam bidang ciptaan tekstil, konsep pelbagai jenis pakaian, aksesori fesyen dan paparan produk. Untuk memperoleh tahap yang baik dalam teknikal Inggeris untuk boleh mengakses Sarjana Muda Reka bentuk fesyen (4 tahun pengajian tinggi). Program ini memberi tumpuan kepada penguasaan yang sempurna pengetahuan dan kemahiran berkaitan dengan kaedah penciptaan dalam sektor fesyen. Pengetahuan diperkukuhkan terima kasih kepada latihan profesional 8 minggu dalam syarikat.

KANDUNGAN KURSUS: bidang asas untuk menguasai - pendekatan yang kreatif: lukisan, lukisan teknikal, warna, sejarah seni, reka bentuk fesyen, pembangunan corak, pembinaan pengumpulan, penciptaan tekstil dan teknikal Inggeris, perdagangan pengeluaran. pengetahuan tambahan: fabrik tekstil, komunikasi profesional, pemasaran fesyen, undang-undang dan persekitaran budaya.

Tahap dan syarat-syarat kemasukan: perintah yang sangat baik dalam bahasa Perancis

COLLECTION PENGURUS Dalam Tekstil dan Pakaian Fesyen dan Mewah Industri dalam jurusan Pengurusan Perniagaan Fashion (tahap Sarjana)

Tempoh kursus: 2 tahun Pemohon mestilah mempunyai ijazah sarjana muda daripada institusi yang diiktiraf di peringkat serantau, atau hendaklah melengkapkan persediaan akademik setara seperti yang ditetapkan oleh pihak berkuasa kampus sesuai.

Tahap dan syarat-syarat kemasukan: perintah yang sangat baik bahasa Perancis Kursus siswazah 2 tahun menyediakan untuk pengurusan dan acara jualan fungsi di dalam perniagaan industri fesyen. Dalam usaha untuk sepenuhnya mengalami dan memahami pengajaran akademik, setiap pelajar lengkap 2 penempatan kerja semasa tempoh kursus ini, setiap tempat mengambil sepanjang tahun akademik dan berkekalan di antara 10 hingga 12 minggu.

KANDUNGAN KURSUS: Pengurusan dan kawalan pengeluaran, rekaan fesyen DAO perisian objek berorientasikan, reka bentuk fesyen dan membuat corak, Sejarah dan budaya fesyen, pengenalan kepada corak membuat, Penggredan dan montaj industri pakaian, tekstil, serat dan kain teknologi, teknikal Inggeris, kemahiran peribadi dan amalan kepimpinan dalam persekitaran yang profesional, strategi kumpulan Fashion (Corporate Law / Kewangan / pengurusan ekonomi).

TEXTILE AND PAKAIAN, LUXURY AND FASHION DESIGN - tahap Sarjana

Tempoh kursus: 4 tahun.

Tahap dan syarat-syarat kemasukan: perintah yang sangat baik bahasa Perancis Pada akhir kursus ini, pereka muda akan memperoleh kemahiran yang diperlukan untuk bekerja di kedua-dua syarikat fesyen Perancis dan luar negara dan, di mana ini adalah matlamat utama mereka, untuk mewujudkan label fesyen mereka sendiri. KANDUNGAN KURSUS: pendekatan kreatif, lukisan, budaya Design, reka bentuk fesyen, ciptaan tekstil, pemasangan produk, teknikal Inggeris, komunikasi profesional, undang-undang dan alam sekitar, pemasaran fesyen.

Lokasi

  • Toulouse

    3547 avenue de la lauragaise 31683 Labège cedex, 31683, Toulouse

    Soalan