Keystone logo
ESADE Business School

ESADE Business School

ESADE Business School

pengenalan

Esade adalah institusi global yang disusun sebagai Business School, Law School, dan bidang Pendidikan Eksekutif.

Esade adalah institusi akademik global yang terkenal dengan kualiti pendidikannya, pandangan antarabangsa, dan fokusnya pada pengembangan peribadi yang holistik. Esade mempunyai hubungan yang kuat dengan dunia perniagaan.

Buat baik. Buat lebih baik.

Buat baik. Buat lebih baik. Ini merangkumi alasan kita wujud dan tujuan kita. Ini adalah ikrar kami untuk membawa perubahan yang bermakna dengan menumpukan pada inovasi dan komitmen sosial.

Aktiviti akademik Esade merangkumi tiga bidang utama:

Pendidikan

Esade menerapkan model pembelajaran yang unik dan inovatif berdasarkan internalisasi nilai dan pengembangan kompetensi profesional dan eksekutif.

Penyelidikan

Esade menghasilkan pengetahuan baru yang membantu meningkatkan dinamika organisasi, perniagaan, dan amalan undang-undang.

Perbahasan Sosial

Esade adalah platform di mana orang dapat mengumpulkan dan membincangkan isu-isu penting dengan tujuan meningkatkan masyarakat.

Menjalani Misi: Sebab Kita Menjadi

Misi dan nilai-nilai kami berfungsi sebagai tonggak pendidikan holistik yang kami berikan kepada pelajar dan profesional, pendidikan yang kami komited sepenuhnya.

Misi kami: Pendidikan dan penyelidikan

Orang

Memberi pendidikan menyeluruh kepada individu agar mereka menjadi profesional yang kompeten dan bertanggungjawab secara sosial.

Pengetahuan

Menjana pengetahuan untuk membantu meningkatkan organisasi dan masyarakat.

Perbahasan

Beri sumbangan dalam perbahasan sosial dan bantu membina masyarakat yang bebas, sejahtera, lebih adil dan berkesinambungan secara sosial dan persekitaran.

Di Esade, kami memenuhi misi ini yang diilhami oleh tradisi humanistik dan Kristian dalam kerangka dialog antara budaya.

Pengisytiharan nilai

(Diluluskan oleh Lembaga Pemegang Amanah Fundació Esade pada 24 Januari 2008)

Komuniti Esade komited untuk mempromosikan sekumpulan nilai yang selaras dengan kualiti manusia dan keunggulan akademik dan profesional, nilai-nilai dalam perkhidmatan masyarakat tempatan dan global di mana kita tenggelam. Nilai-nilai ini adalah:

Integriti

Tanamkan integriti dalam semua aktiviti akademik dan profesional kami. Ini bermaksud berkelakuan dengan komitmen terhadap nilai-nilai asas seperti ketegasan dan kerja keras, kejujuran, semangat kritis, keadilan, dan rasa tanggungjawab, walaupun dalam keadaan sukar.

Kepekaan

Hormatilah rakan sekerja dan orang lain, termasuk kita, dan peka terhadap keadaan konkrit orang lain. Ini bermaksud menghormati maruah setiap orang dan dapat menyokong dan menolong orang lain ketika mereka memerlukannya dan bekerjasama untuk membina dunia yang lebih adil dan berperikemanusiaan.

Kepelbagaian

Nilai kepelbagaian secara positif dan belajar dari perbezaan antara orang, idea, dan situasi. Ini bermaksud memahami bahawa perbezaan berdasarkan jantina, etnik, bahasa, budaya, orientasi seksual, agama, sifat fizikal, atau perbezaan lain adalah peluang untuk belajar dan memperkaya diri kita dengan pandangan yang berbeza mengenai orang, dunia, dan diri kita sendiri.

Sumbang untuk kebaikan bersama

Mencari, berkongsi dan menyumbang kepada kebaikan bersama. Ini bermaksud menyedari bahawa kita tidak dapat memperoleh kebaikan kita secara terpisah dari yang dimiliki oleh seluruh masyarakat dan bahawa, akibatnya, ini harus tercermin dalam sikap berdasarkan rasa hormat dan tanggungjawab terhadap masyarakat.

Masyarakat yang lebih adil dan lestari

Memikul tanggungjawab dan komitmen untuk mencapai masyarakat yang lebih adil dan lestari. Ini menyiratkan melihat kenyataan bukan hanya "bagaimana keadaannya" sebenarnya, tetapi juga, "bagaimana seharusnya", sesuai dengan nilai-nilai dasar keadilan dan kelestarian alam sekitar.

Sebagai institusi pendidikan, kami yakin bahawa memikat personel, pelajar, dan peserta kami dengan nilai-nilai ini sangat berkesan dan akan membantu kami mengatasi cabaran sosial, budaya, dan persekitaran yang akan kami hadapi sepanjang hayat kami.

Persatuan Yesus

Asal

Fundació Esade didirikan berkat inisiatif sekumpulan usahawan yang meminta Persatuan Yesus pada tahun 1958 untuk mendidik para profesional dengan tujuan untuk memimpin transformasi sosial dan ekonomi yang mencapai kehebatan maksimum pada tahun 1960-an.

Objektif

Tradisi dan pengalaman lama Jesuit dalam bidang pendidikan bertujuan untuk mengembangkan sepenuhnya orang dan memberi mereka latihan dengan fokus yang jelas mengenai "melayani orang lain".

Pedagogi

Tradisi pendidikan ini diterjemahkan menjadi fokus pedagogi berdasarkan pengajaran untuk berfikir dan belajar berdasarkan komitmen sosial yang mendalam. Kawasan kegiatan Persatuan Yesus tidak hanya merangkumi sekolah tetapi juga universiti dan sekolah perniagaan di seluruh dunia.

Ciri-ciri Kampus

Kerjaya Esade

Di Esade, kami percaya bahawa untuk membina dunia yang lebih baik, kami mesti membangunkan pemimpin yang lebih baik. Kami memberi inspirasi dan memperkasakan pelajar berbakat untuk menjadi profesional yang inovatif dan bertanggungjawab dari segi sosial yang boleh memacu perubahan.

Kerjaya Esade memainkan peranan penting dan merupakan penanda aras global dalam merekrut bakat antarabangsa. Anda akan bekerjasama rapat dengan pakar daripada pasukan Employer Engagement kami, yang akan mereka bentuk dengan anda strategi pengambilan pekerja dan penjenamaan majikan yang optimum untuk meningkatkan kehadiran anda di kampus dan menjamin pengambilan pekerja yang cekap dan berjaya.

Perpustakaan Esade

Awak boleh cari:

 • Maklumat kewangan
  Kunci kira-kira, penyata pendapatan, data mengenai pasaran kewangan
 • Maklumat Syarikat
  Laporan syarikat, analisis SWOT, berita
 • Maklumat Pasaran & Industri
  Penyelidikan pasaran, tabiat pengguna, ramalan, bahagian pasaran
 • Sumber undang-undang
  Perundangan, undang-undang kes, doktrin, bentuk
 • Perniagaan dalam Masyarakat
  Sumber kemampanan untuk menganalisis isu, syarikat dan industri
 • Maklumat Negara
  Profil negara, data makroekonomi, daya saing, berita

Kawasan pengajian tersedia di setiap kampus.

Perkhidmatan

 • Pinjaman, pembaharuan, tempahan
  Pinjam dokumen, perbaharui pinjaman semasa dan rizab barang yang anda minati
 • Pinjaman konsorsial (PUC)
  Pinjam dokumen daripada perpustakaan universiti Catalan yang lain secara percuma
 • Meja bantuan dalam talian
  Kami tersedia dalam talian untuk menangani soalan tentang sumber perpustakaan dan penggunaannya
 • Latihan
  Temui sumber dan perkhidmatan Perpustakaan yang tersedia untuk anda
 • Bekalan dokumen
  Meminta dokumen yang tidak terdapat di Perpustakaan
 • Akses luar kampus
  Gunakan sumber digital Perpustakaan apabila anda berada di luar kampus
 • Kemudahan
  Bilik untuk bekerja dalam kumpulan, Wi-Fi, komputer, Bilik bacaan dan stesen kerja individu

Pusat Bahasa

Sejak penubuhannya, Esade telah memahami bahawa seorang profesional yang baik harus sangat cekap dalam beberapa bahasa. Untuk memastikan perkara ini dipenuhi, Esade mencipta sekolah bahasanya sendiri, hari ini dipanggil "Pusat Bahasa Esade" (ELC). Kami dengan cepat menyatukan diri kami sebagai pemimpin yang mempunyai reputasi tinggi dalam pembelajaran bahasa bukan sahaja di Barcelona tetapi juga di seluruh Eropah.

Kami membantu pelajar kami mengembangkan potensi penuh mereka untuk dapat berkomunikasi dalam pelbagai bahasa di luar sempadan dan budaya.

Pendidikan bahasa yang baik tidak membataskan dirinya kepada penyampaian ilmu sahaja. Misi kami sebagai pendidik menumpukan pada pembangunan holistik pelajar sebagai komunikator yang berkesan, penceramah antara budaya dan profesional tetapi, terutamanya, sebagai orang yang komited dan bertanggungjawab. Objektif Pusat Bahasa Esade adalah untuk menyediakan pelajar semua pilihan yang mungkin untuk mereka memainkan peranan aktif dalam proses pembelajaran yang memotivasi, relevan dan berkesan, dengan penilaian peribadi yang tidak ternilai.

Siapakah kita?

Kami adalah pasukan yang terdiri daripada 33 profesor dari negara dan latar belakang yang berbeza, disatukan oleh semangat kami untuk mengajar bahasa masing-masing. Itulah sebabnya kami telah menjadi pakar pedagogi dan pengajaran bahasa. Kami suka berinovasi dan menguji metodologi baharu serta dinamik kelas untuk membantu pelajar kami berjaya mempelajari bahasa dan membangunkan kemahiran supaya dapat berkomunikasi dengan berkesan.

Keutamaan kami adalah untuk pelajar belajar, mengembangkan kecekapan mereka dan mencapai objektif mereka.

Apa yang kita lakukan?

Kami menawarkan pengalaman dan metodologi unik kami kepada semua pelajar Esade, daripada program sarjana muda hingga MBA Sepenuh Masa. Kami membantu mereka untuk melakukan lonjakan yang ketara dalam masa yang singkat, mencipta kandungan yang berkaitan yang disesuaikan dengan setiap profil dan program pelajar.

Pejabat Pendaftar

Pejabat Pendaftar adalah pemegang amanah rekod pelajar. Jika anda memerlukan salinan transkrip anda yang disahkan atau sijil pendaftaran, jangan teragak-agak untuk memintanya melalui aplikasi EOffice kami. Anda akan menemui semua butiran jenis sijil yang berbeza yang tersedia dalam Perkhidmatan kami.

  Kedudukan

  Peneraju dalam kedudukan paling berprestij di dunia dalam Pengalaman Pendidikan, Keusahawanan, Pembangunan Profesional, Kualiti Program dan Kepelbagaian.

  Masa kewangan

  • Pengalaman Pembelajaran 360º Teratas, Pendidikan Eksekutif
  • #4 Mobiliti Antarabangsa, MSc Dalam Kewangan
  • #5 Kenaikan Gaji, MBA
  • #7 MBA di Eropah
  • #14 MSc dalam Pengurusan Antarabangsa + CEMS Seluruh Dunia

  QS

  • 5* Kualiti Pengajaran dan Pelajar, Kebolehkerjaan, Penyelidikan dan Kemudahan
  • 5* Pembelajaran Dalam Talian & Hibrid
  • #3 Pengkhususan Kerjaya Teknologi
  • #4 MSc dalam Pengurusan & MSc dalam Pengurusan Pemasaran Seluruh Dunia
  • #8 MSc dalam Analitis Perniagaan Seluruh Dunia
  • #14 MBA Eksekutif Seluruh Dunia

  Businessweek

  • #2 Minda Keusahawanan
  • MBA #11 di Eropah

  Pakar ekonomi

  • #8 Sarjana CEMS - Sarjana dalam Pengurusan di Seluruh Dunia
  • #9 Pengalaman Pendidikan Seluruh Dunia

  Kedudukan antarabangsa yang lain

  • #1 Eduniversal, Sarjana Eksekutif dalam Pentadbiran Awam
  • #1 Penyair & Quants, Minda Keusahawanan di Eropah
  • #5 Forbes, Antarabangsa (Bukan AS), Program MBA (Pulangan Pelaburan)
  • #5 América Economía, MBA de Europa

  El Mundo

  • #1 Sarjana Muda dalam Undang-undang di Sepanyol (universiti swasta)
  • #1 Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan di Sepanyol (universiti swasta)
  • #2 Sarjana dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa di Sepanyol
  • #2 Sarjana dalam Perundingan dan Pengurusan Cukai di Sepanyol
  • #2 Sarjana Undang-undang ICT, Rangkaian Sosial dan Harta Intelek

  Kedudukan negara lain

  • #1 El Economista, Pendidikan Inovatif
  • #2 FSO-Emagister, Sarjana Dalam Talian

  Syarat kemasukan ke program

  Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

  Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

  Lokasi

  • Barcelona

   Avinguda d'Esplugues,92, 08034, Barcelona

  • Madrid

   Calle Mateo Inurria,25, 28036, Madrid

  • Barcelona

   Avinguda de Pedralbes,60, 08034, Barcelona

  Soalan