Keystone logo
Estonian Information Technology College

Estonian Information Technology College

Estonian Information Technology College

pengenalan

Kolej IT Estonia

Yang Kolej Teknologi Maklumat Estonia merupakan institusi IT terkemuka bagi pendidikan digunakan lebih tinggi di Estonia. Apa yang membuatkan khas College IT adalah kakitangan akademik yang semua profesional dalam bidang - satu pertiga daripada semua pensyarah datang dari syarikat IT dan syarikat atau menyatakan IT jabatan.

Kekuatan Estonia College IT adalah berdasarkan kepada tahun kerja pendidikan dan pembangunan yang menggunakan rangkaian kami pakar-pakar yang berpendidikan dan berpengalaman dalam industri ICT Estonian, sektor ketiga dan dunia akademik.

Memberi pengajaran berasaskan pengetahuan yang seimbang dan mengamalkan latihan berorientasikan IT College bekerja rapat bersama-sama dengan kedua-dua universiti pengasas dan juga dengan industri ICT di Estonia. jiran yang baik Estonia College IT adalah Tallinn University of Technology dan Tallinn Technology Park Tehnopol. Pendidikan di College IT diperkaya melalui kerjasama antarabangsa dan rangkaian dengan lebih daripada dua puluh rakan kongsi pendidikan tinggi di negara-negara Eropah yang berbeza.

Misi

Misi College`s adalah untuk menawarkan yang terbaik digunakan pendidikan IT di rantau ini, membawa bersama teknologi tinggi pengetahuan dan keperluan praktikal masyarakat maklumat, semasa menjadi paksi pembangunan.

College IT Estonia merupakan institusi pendidikan bukan keuntungan tinggi swasta (UAS - Universiti Sains Gunaan), yang ditubuhkan pada tahun 2000 dan dimiliki oleh Yayasan Teknologi Maklumat Estonia (EITF). Pengasas EITF menunjukkan unik perkongsian awam-swasta di negara - mereka adalah: negeri, diwakili oleh Kementerian Estonia Pendidikan dan Penyelidikan, dua universiti Estonia terbesar - Tallinn University of Technology dan Universiti Tartu, dan sektor swasta, yang diwakili oleh Estonian Telecom dan Persatuan Teknologi Maklumat dan Telekomunikasi.

Yayasan dan kerjasama

Pemilik College IT, Yayasan Teknologi Maklumat Estonia, telah ditubuhkan oleh Republik Estonia (diwakili oleh Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan), Universiti Tartu, Tallinn University of Technology, AS Eesti Telekom, dan Persatuan Estonia Teknologi Maklumat dan Telekomunikasi.

Penaja utama College SPSS, Sybase, Swedbank, Sweden Business Development Agency Nutek, Oracle dan Microsoft, tetapi juga TeliaSonera. Kolej ini menerima sumbangan besar dari Hewlett-Packard, Elion, Cisco Systems dan EMT.

Kerjasama dengan Cisco Systems, Microsoft dan Oracle melibatkan program pensijilan antarabangsa Network Academy Cisco (CCNP dan CCNA), Akademi IT Microsoft dan MSDN AA dan Inisiatif Akademik Oracle.

Yayasan Teknologi Maklumat Estonia (EITF) matlamat adalah untuk membantu dalam penyediaan pakar IT yang berkelayakan dan untuk menyokong pembangunan teknologi maklumat dan komunikasi yang berkaitan dalam Estonia. Untuk tujuan ini Yayasan ditubuhkan dan menguruskan College IT Estonia dan adminsters Program Sokongan Kebangsaan ICT dalam Pendidikan Tinggi "University Tiger."

Lokasi

  • Tallinn

    Estonian IT College Raja 4C, 12616, Tallinn, , Tallinn

Soalan