Keystone logo
EIT Urban Mobility Master School MSc Kejuruteraan Perniagaan dalam Mobiliti Bandar
EIT Urban Mobility Master School

MSc Kejuruteraan Perniagaan dalam Mobiliti Bandar

2 Years

Inggeris

Sepenuh masa

15 Apr 2025

01 Sep 2025

EUR 4,000 / per year *

Di kampus

* Warganegara negara bukan EU/EEA: 16000 EUR | Warganegara negara EU/EEA atau Switzerland: 4000 EUR

pengenalan

Mengapa belajar Kejuruteraan Perniagaan dalam Mobiliti Bandar di EIT Urban Mobility Master School ?

Dalam dunia di mana pembandaran semakin meningkat dan kemampanan adalah yang terpenting, permintaan untuk penyelesaian inovatif dalam mobiliti bandar adalah lebih besar berbanding sebelum ini. Program Kejuruteraan Perniagaan dalam Mobiliti Bandar menawarkan pengalaman pembelajaran transformatif untuk menjadi peneraju dalam salah satu bidang paling kritikal dan dinamik pada abad ke-21. Khususnya, program ini memberi tumpuan kepada penyediaan pengetahuan konseptual, kaedah, dan pengalaman berasaskan projek dalam berinovasi dan mengubah model perniagaan dalam konteks mobiliti bandar. Skop adalah antara disiplin dan meliputi semua mod pengangkutan bandar dan serantau untuk perjalanan peribadi serta barangan dan logistik. Program ini memberikan pemahaman tentang perspektif perniagaan dalam landskap mobiliti bandar yang berkembang, cara mereka bentuk penyelesaian yang berpusatkan pengguna dan mampan yang meningkatkan pengalaman mobiliti bandar, dan cara kuasa data boleh digunakan untuk membuat keputusan termaklum dalam mengoptimumkan sistem mobiliti bandar dan rantaian bekalan. Melalui pendekatan antara disiplin program, pelajar akan dilengkapi dengan pemahaman yang komprehensif tentang teknologi yang dicampur dengan kecekapan yang luas dalam bidang pengurusan.

Di mana saya boleh belajar Kejuruteraan Perniagaan dalam Mobiliti Bandar?

Pelajar memulakan program di Universiti Teknikal Braunschweig di Jerman dan menamatkan program di Universiti Politeknik Catalonia di Sepanyol (pelajar mesti menghadiri universiti yang berbeza untuk Tahun 1 dan Tahun 2):

  • Universiti Teknikal Braunschweig – Braunschweig, Jerman
  • Universiti Politeknik Catalonia (UPC) – Barcelona, Sepanyol

Bagaimanakah program tersebut berstruktur?

Semua program di EIT Urban Mobility Master School mengikuti skim yang sama:

  • Pelajar belajar satu tahun setiap satu di dua universiti yang berbeza-universiti "kemasukan" dan universiti "keluar". Semua pilihan terletak di sebuah universiti terkemuka di Eropah dalam bidang pergerakan bandar.
  • Pelajar yang menamatkan pengajian akan dianugerahkan dua ijazah Sarjana Sains yang diiktiraf secara rasmi, daripada setiap dua universiti. Selain itu, program ini direka bentuk supaya pelajar boleh mencapai kelayakan untuk sijil yang dianugerahkan oleh Institut Inovasi dan Teknologi Eropah.*
  • Semasa pengajian tahun pertama, pelajar akan diperkenalkan kepada Inovasi dan Keusahawanan dan berpartisipasi dalam Projek Cabaran yang diperluas. Pada tahun yang sama, pelajar akan memperoleh kemahiran teknikal yang penting untuk bekerja dengan cabaran mobiliti bandar.
  • Antara tahun pertama dan kedua, pelajar akan mengambil bahagian dalam Sekolah Musim Panas yang menerapkan kemahiran baru ke dua bandar yang berbeza di Eropah.
  • Pada tahun kedua, pelajar akan memilih daripada beberapa kursus yang lebih khusus dalam kandungan teknikal dan inovasi dan keusahawanan. Pelajar juga akan mengambil bahagian dalam projek cabaran yang lebih pendek yang merangkumi latihan di syarikat atau organisasi yang bekerja untuk memenuhi cabaran mobiliti bandar. Untuk melengkapkan ijazah mereka, pada tahun kedua, pelajar akan menjalankan tesis sarjana bebas, menggabungkan dan menunjukkan set penuh kemahiran teknikal dan keusahawanan mereka.

Anda akan mempunyai pelbagai peluang kerjaya, di dalam sektor awam dan swasta, serta pengetahuan perniagaan untuk memulakan perniagaan anda sendiri atau melakukan penyelidikan yang teliti.

186904_programme-structure-simple_00-1-2.png

Di manakah saya boleh belajar Business Emgineering dalam Mobiliti Bandar?

Universiti yang tersedia untuk program Kejuruteraan Perniagaan dalam Mobiliti Bandar ialah**:

  • Universiti Teknikal Braunschweig, Jerman - tahun pertama
  • UPC Barcelona Tech, Sepanyol - tahun kedua


Universiti Rakan Kongsi Mobiliti Bandar EIT


202581_Websitelogos.png


Tarikh dan Tarikh Aplikasi

Permohonan sedang dibuka!

Tempoh 1
15 November, 2023 - 31 Januari, 2024

--> Kami mengesyorkan pemohon bukan EU/EAA untuk memohon dalam Tempoh 1 untuk memberi masa yang mencukupi untuk mengatur sebarang proses berkaitan visa.

Tempoh 2
1 Februari, 2024 - 15 April, 2024

Tonton webinar program kami!

Pejabat Sekolah Induk menganjurkan webinar program sarjana di mana bakal pemohon boleh bercakap dengan Ketua Program dan wakil universiti; berbual dengan pelajar semasa, dan dapatkan jawapan kepada semua soalan mereka!

Jika anda ingin menerima jemputan untuk menyertai webinar langsung kami yang seterusnya, sila isikan borang ini .


Temui pelajar kami

https://www.eiturbanmobility.eu/meet-our-students/


Belajar bersama kami dan mulakan perjalanan anda untuk mengubah dunia dengan mencipta bandar mampan yang lebih baik dan boleh didiami.

190000_CombinationEU1vertical_1.jpg

Pelajar Ideal

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Sertai webinar program langsung kami!

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Peluang kerjaya

Testimoni Pelajar

Mengenai Sekolah

Soalan