Keystone logo
EIT RawMaterials Academy - SUMA

EIT RawMaterials Academy - SUMA

EIT RawMaterials Academy - SUMA

pengenalan

Gaya hidup moden kita bergantung pada bahan mentah. Daripada besi dan keluli infrastruktur kereta api kami kepada emas dan perak dalam litar telefon pintar: bahan mentah ada di mana-mana. Malah peralihan kepada masa depan yang neutral iklim memerlukan kobalt untuk kenderaan elektrik, litium untuk bateri boleh dicas semula, silikon untuk fotovoltaik dan panel solar, dan unsur nadir bumi untuk turbin angin yang menjana tenaga boleh diperbaharui.

Apabila dunia semakin kecil dan lebih saling berkaitan, impak masyarakat di Bumi tidak pernah lebih ketara. Kini jelas bahawa kita perlu beralih kepada ekonomi bulat untuk menggunakan sumber terhingga Bumi secara bertanggungjawab. Tetapi apakah yang boleh dilakukan oleh seorang individu untuk membantu? Lebih daripada yang anda fikirkan! Perubahan sebenar memerlukan keberanian, pemikiran inovatif dan tindakan kolektif – set kemahiran yang sama yang EIT RawMaterials Academy - SUMA cari dalam kalangan bakal pelajar. Adakah anda bersedia untuk melombong bakat mentah anda, membantu membentuk ekonomi hijau yang lebih bulat dan mencipta penyelesaian yang mampan untuk hari esok?

Apa yang kami tawarkan kepada pelajar?

EIT RawMaterials Academy - SUMA menawarkan pelajar peluang unik untuk belajar dalam persekitaran yang dinamik, memberi tumpuan kepada cabaran kehidupan sebenar. Dianugerahkan oleh EIT (Institut Inovasi dan Teknologi Eropah), sebuah badan Kesatuan Eropah, Label EIT ialah sijil kualiti yang diberikan hanya kepada program pendidikan cemerlang di peringkat sarjana dan kedoktoran.

Sebagai pelajar program EIT-Label dari EIT RawMaterials Academy - SUMA, anda akan menjadi sebahagian daripada rangkaian bahan mentah Eropah terbesar dengan lebih daripada 120 teras dan rakan kongsi bersekutu serta 180 rakan kongsi projek, termasuk profesional pendidikan tinggi, penyelidik dan pakar industri daripada lebih 20 negara Eropah. Sebagai pelajar EIT Label, anda akan dialu-alukan ke dalam rangkaian ini dan akan memperjuangkan dan menyumbang kepada matlamat EIT RawMaterials untuk mencari penyelesaian baharu yang inovatif untuk mendapatkan bekalan bahan mentah yang mampan merentas rantaian nilai: daripada penerokaan, perlombongan dan pengekstrakan, kepada pemprosesan mineral, kitar semula dan pergerakan ke arah ekonomi bulat. EIT RawMaterials bertujuan untuk melengkapkan generasi baharu inovator di Eropah dengan minda keusahawanan yang diperlukan untuk mereka bentuk dan menyampaikan penyelesaian bahan. Anda juga akan mendapat peluang untuk bekerjasama di peringkat antarabangsa dan membangunkan penyelesaian yang mampan untuk menghadapi cabaran ekonomi, alam sekitar dan masyarakat yang mendesak. Dan lama selepas anda menamatkan pengajian, anda boleh terus berhubung melalui Alumni Bahan Mentah EIT.

Apa yang diharapkan?

 • Penempatan latihan tesis di syarikat terkemuka Eropah
 • Keahlian komuniti Alumni Bahan Mentah EIT
 • 'Belajar dengan melakukan' dengan kursus berasaskan cabaran yang memberi tumpuan kepada masalah kehidupan sebenar
 • Lawatan sambil belajar dan lawatan ke syarikat inovatif dan tapak perindustrian
 • Cara pembelajaran baharu yang menarik: kursus dalam talian, realiti maya dan tambahan serta MOOC
 • Kursus yang direka untuk memupuk idea permulaan dengan pemecut dan inkubator
 • Modul kursus khusus untuk kemahiran keusahawanan dan inovasi
 • Sokongan Inovasi Bahan Mentah EIT: pertandingan pelan perniagaan, kem permulaan inovasi, pembiayaan benih
 • Kepakaran dalam disiplin bahan mentah – pemahaman menyeluruh tentang keseluruhan rantaian nilai bahan mentah
 • Sekolah musim panas EIT RawMaterials dan kursus antara disiplin
 • Mobiliti Eropah – kajian di sekurang-kurangnya dua negara Eropah

Aktiviti dan sokongan eksklusif untuk pelajar Berlabel EIT

Pelajar dalam program sarjana Berlabel EIT dalam EIT RawMaterials Academy - SUMA menerima pelbagai peluang tambahan untuk meningkatkan kemahiran inovasi dan keusahawanan mereka, mengembangkan rangkaian mereka dalam sektor bahan mentah dan memperoleh pengalaman yang mereka perlukan untuk berkembang maju.

Acara eksklusif ini menghimpunkan pelajar Berlabel EIT dari seluruh Sekolah Sarjana dan membentuk asas pengalaman pembelajaran anda yang dikongsi, menjadikan anda ahli penuh komuniti Bahan Mentah EIT.

Ciri-ciri Kampus

Adakah anda mempunyai idea perniagaan bahan mentah?

EIT RawMaterials menawarkan pelbagai sokongan untuk individu dan syarikat dengan idea perniagaan yang inovatif, termasuk:

 • Bengkel Pra-Jumpstarter
  Acara eksklusif untuk pelajar program sarjana EIT RawMaterials Academy Labeled ini menawarkan sokongan untuk mengembangkan pemikiran anda tentang idea permulaan dan, khususnya, untuk menyediakan anda untuk memohon kepada EIT Jumpstarter.
 • EIT Jumpstarter
  Salah satu program prapemecut teratas Eropah, untuk membantu anda mengembangkan idea perniagaan anda dan memahami perkara yang diperlukan untuk mencipta permulaan yang berjaya.
 • Panggilan penggalak
  Sokongan akses kewangan dan rangkaian untuk syarikat baharu dan PKS dalam sektor bahan mentah.
 • EIT RawMaterials Accelerator
  Program pemecut tiga peringkat untuk membantu pemula dengan produk yang dibangunkan untuk membawa penyelesaian mereka ke pasaran

  Lokasi

  • Grenoble

   Grenoble, Perancis

   • Leuven

    Leuven, Belgium

    • Leoben

     Leoben, Austria

     • Trento

      Trento, Itali

      • Milan

       Milan, Itali

       Soalan