Keystone logo
© Egas Moniz - Cooperativa de Ensino Superior
Egas Moniz School of Health & Science

Egas Moniz School of Health & Science

Egas Moniz School of Health & Science

pengenalan

Egas Moniz terkenal dengan kecemerlangan dan inovasinya dalam pendidikan tinggi. Diperakui selaras dengan ISO 9001:2008, kami memberi tumpuan kepada latihan profesional penjagaan kesihatan, menjadi pusat tanggungjawab sosial, banyak ditanam dalam komuniti tempatan melalui penyediaan penjagaan kesihatan.

Prestasi saintifik Egas Moniz dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dari segi volum, impak dan kualiti pengeluaran saintifik, bilangan permohonan paten dan petikan yang diterima oleh pengeluaran penyelidikan, bilangan halaman di internet dan bilangan pautan balik dan sebutan pada rangkaian sosial, membawa kami untuk Tempat pertama dalam kalangan institusi swasta di portugal, antara kedudukan SCIMAGO.

Pelajar antarabangsa Egas Moniz semakin meningkat dan bukan sahaja Eropah, tetapi juga Asia, Amerika Latin, Timur Tengah dan Afrika. Selain menjadi tuan rumah kepada pelajar antarabangsa, Egas Moniz telah melabur dalam pengantarabangsaan badan pengajar, mengupah Profesor antarabangsa untuk pengajian sarjana muda dan pasca siswazah. Aktiviti kami disokong oleh lebih 400 Profesor yang berkelayakan tinggi.

Visi pengantarabangsaan kami diasaskan pada kehendak untuk menjadi kuasa yang relevan dalam Pengajian Tinggi Antarabangsa. Kediaman universiti berkualiti tinggi kami, terletak di kampus, dengan kemudahan yang sangat baik, memastikan institusi kami boleh menawarkan semua syarat yang diperlukan untuk pelajar antarabangsa untuk berkembang maju.

Dalam penyediaan penjagaan kesihatan kami menyerlahkan Klinik Pergigian dan Klinik Veterinar kami, kedua-duanya di kampus, serta Klinik Universiti Almada kami, Klinik Universiti Setúbal dan Rumah Jagaan Sesimbra. Semua kemudahan ini digunakan untuk meningkatkan pembelajaran pelajar secara signifikan dan melengkapkan beberapa makmal pengajaran intramural, penyelidikan, simulasi, dan kemahiran klinikal, serta semua kemudahan ekstramural yang pelajar kami hadiri untuk berlatih di persekitaran tempat kerja.

Rancangan pengajian kami termasuk metodologi pedagogi moden, di mana pelajar mengambil peranan aktif dalam pembelajaran mereka sendiri. Cadangan pedagogi kami disokong oleh semua alat e-pembelajaran moden yang tersedia, baik untuk pembelajaran dan penilaian.

Cadangan pedagogi kami, walaupun menuntut, termasuk kerja dan kehidupan peribadi yang seimbang, menghormati masa lapang dan menghargai pengayaan kurikulum dalam bidang yang berbeza, sekali gus membolehkan profesional masa depan dengan kemahiran dan sensitiviti yang dipertingkatkan, diperoleh dalam persekitaran yang santai dan sihat.

Kami mengucapkan terima kasih terlebih dahulu atas keyakinan anda dan berharap dapat mengalu-alukan anda.

Ciri-ciri Kampus

Terletak di kampus yang mempunyai kira-kira 5 hektar di Monte de Caparica (majlis Almada), kedua-dua institusi menawarkan pelbagai jenis ijazah sarjana muda, ijazah sarjana, ijazah sarjana bersepadu, ijazah lepasan ijazah dan pengkhususan dalam bidang Kesihatan. dan Sains Forensik. Kami mempunyai kira-kira 2,500 pelajar dan 200 guru. Pelaburan dalam kualiti dan kelayakan tenaga pengajar kami, serta kemudahan dan kemudahan boleh dilihat pada tahap kemahiran mereka yang lulus dari EGAS MONIZ.

EGAS MONIZ sentiasa prihatin dengan menyediakan semua cara yang diperlukan untuk prestasi yang baik oleh guru dan pelajar, dan kami mengambil ini sebagai tanggungjawab langsung kami. Dengan cara ini kita boleh meningkatkan kejayaan sekolah dan kebolehpasaran graduan. Pada tahap ini, kita boleh menyebut, sebagai contoh, Perpustakaan dan banyak perkhidmatan yang ditawarkannya kepada pengguna, serta Office for Insertion in Active Life - GIVA.

Keselesaan dan kesejahteraan pelajar dipastikan oleh kecemerlangan perkhidmatan sokongan di kampus, seperti kafetaria yang menyediakan makanan, padang permainan, gim, kawasan untuk kemesraan dan riadah, pusat salinan, kedai buku, kemudahan persatuan pelajar, serta sebagai sokongan perubatan dan psikologi. EGAS MONIZ juga mempunyai kediaman universiti dengan 211 bilik di kampus untuk pelajar yang tidak tinggal berdekatan.

Melalui misi dan visinya, EGAS MONIZ selanjutnya berteraskan dua tonggak utama, di samping elemen pengajaran-pembelajaran pelajarnya:

 • Memajukan pengetahuan melalui penyelidikan, pembangunan dan inovasi, di Pusat Penyelidikan Antara Disiplin Egas Moniz (CiiEM).
 • Dihubungkan dengan komuniti melalui penggunaan pengetahuan dan penyelidikan universiti, melalui penyediaan perkhidmatan penjagaan kesihatan dan lain-lain, dalam artikulasi yang ketat dengan ijazahnya.

  Kemasukan

  Testimoni Pelajar

  Lokasi

  • Monte de Caparica

   Campus Universitário, 2829-511, Monte de Caparica

   Soalan