Keystone logo
Edith Cowan University

Edith Cowan University

Edith Cowan University

pengenalan

Mengapa ECU adalah pilihan yang bagus untuk pelajar antarabangsa

Edith Cowan University (ECU) ialah universiti awam di Australia Barat. Ia dinamakan sebagai penghormatan kepada wanita pertama yang dipilih ke parlimen Australia, dan merupakan satu-satunya universiti Australia yang dinamakan sempena nama seorang wanita. Kami mempunyai tiga kampus di Australia Barat, masing-masing menawarkan lokasi yang moden dan bertenaga untuk belajar dan belajar.

Kampus kami mempunyai kemudahan terkini, termasuk internet tanpa wayar, akses 24 jam ke makmal komputer, perpustakaan dengan ruang belajar terbuka di luar waktu pejabat dan persekitaran yang selamat untuk anda belajar, sama ada sendiri atau bersama pelajar lain. Kami juga komited untuk mengekalkan persekitaran kami dengan mengurangkan jejak kami dan menggalakkan pencapaian komuniti yang mampan.

189108_18192-1-2837.jpg

Apabila anda belajar di ECU, anda akan mendapat pendidikan 5 bintang. Itu termasuk cara anda diajar, cara anda mengembangkan kemahiran untuk masa depan dan cara anda disokong sepanjang kursus anda. Kualiti pengajaran adalah sangat penting, dan di ECU, peraturan kualiti pengajaran. Dalam tinjauan bebas - setiap tahun selama 16 tahun yang lalu - graduan kami telah menilai kami 5 bintang untuk kualiti pengajaran (Panduan Universiti Baik)

189107_18192-1-0214.jpg

Kami mempunyai 8 sekolah pengajaran dan penyelidikan secara kolektif menyampaikan pelbagai kursus merentasi seni dan kemanusiaan, perniagaan dan undang-undang, pendidikan, kejuruteraan, perubatan dan sains kesihatan, kejururawatan dan perbidanan, sains dan Akademi Seni Persembahan Australia Barat. Rangkaian ijazah komprehensif kami telah dibangunkan melalui perundingan dengan kumpulan industri dan tenaga pengajar kami mempunyai pengalaman industri yang luas. Jadi, anda boleh mengharapkan pengajaran dan penyelidikan yang berkaitan dengan industri dalam persekitaran kajian yang menyokong yang penuh dengan kemudahan yang memenangi anugerah.

Ijazah yang membawa anda ke tempat

Ijazah ECU diiktiraf di peringkat antarabangsa dan kebanyakan kursus kami diiktiraf secara profesional oleh badan dan organisasi profesional kebangsaan dan antarabangsa. Maksudnya ialah kelayakan ECU anda akan membantu anda mencari kerja di seluruh dunia, termasuk di negara asal anda.

Pengalaman keseluruhan terbaik

Di ECU kita tahu bahawa kehidupan universiti lebih daripada belajar dan menghadiri kuliah. Di sini kami menggalakkan anda untuk memperkayakan kehidupan anda dengan kelab pelajar, pasukan sukan, peluang sukarelawan dan banyak lagi. Malah, kami mendapat kedudukan terbaik daripada semua universiti Australia untuk pengalaman keseluruhan pelajar antarabangsa prasiswazah dalam tinjauan QILT 2020.

Pengajaran berkualiti tinggi

Kami adalah salah satu universiti terbaik Australia untuk pengajaran. Selama 16 tahun berturut-turut yang menakjubkan, graduan kami telah menilai kualiti pengajaran kami 5 bintang dalam Panduan Universiti Baik. Hanya tiga universiti lain di negara ini boleh menandinginya.

Sambungan industri yang hebat

ECU mempunyai banyak perkongsian dan hubungan dengan kumpulan dan organisasi industri di seluruh Australia Barat, Australia dan di seluruh dunia. Hubungan ini membantu kami memberi anda peluang untuk mendapatkan pengalaman praktikal, latihan amali atau praktikum semasa anda belajar. Ia juga boleh membantu anda mencari pekerjaan selepas anda menamatkan pengajian!

Perkongsian industri kami yang menarik dan inovatif membantu anda memperoleh pengalaman industri yang berharga dan kelebihan daya saing yang diperlukan dalam pasaran kerja global hari ini, siapa tahu latihan amali anda yang seterusnya boleh memberi anda kerjaya terbaik seperti Graduan Reka Bentuk Antarabangsa Aryana. Ketahui bagaimana latihan amali di IBM meletakkannya di hadapan pertandingan!

Sokongan pelajar legenda

Belajar di negara lain boleh mencabar ramai orang. Tetapi di ECU, kami membantu anda mengatasi sebarang cabaran akademik atau peribadi melalui banyak perkhidmatan sokongan kami. Kami adalah salah satu universiti terbaik di Australia untuk sokongan pelajar – malah kami mempunyai pasukan Kejayaan Pelajar!

Tahun tambahan hak pengajian selepas kerja

Selepas menamatkan pengajian anda, anda mungkin layak mendapat Visa Siswazah Sementara yang memberi anda peluang untuk hidup, bekerja dan belajar sambil memperoleh pengalaman kerja yang berharga dalam pasaran kerja Australia yang berkembang maju. Status bandar serantau Australia Barat bermakna anda mungkin layak tinggal di Australia Barat selama empat hingga enam tahun selepas menamatkan pengajian sarjana muda atau pasca siswazah.

WA Memperluaskan Senarai Pekerjaan Kemahiran Siswazahnya

Pelajar antarabangsa adalah bahagian penting dalam komuniti WA dan kini dengan lebih 300 pekerjaan dalam Senarai Pekerjaan Siswazah kelayakan baharu anda malah boleh membawa kepada pemastautin tetap, menggabungkannya dengan gaji yang murah, dan kedudukan Perth sebagai salah satu bandar paling sesuai didiami di dunia , tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk belajar di WA.

Ciri-ciri Kampus

Our campuses offer much more than excellent lecture theatres, libraries and cool study spaces. You'll also find a whole range of services to support you through uni, including student accommodation, a medical centre, cafes, gyms and more. All of our campuses can be accessed conveniently via public transport.

Joondalup Campus

Our Joondalup Campus is the University's headquarters. The campus boasts state-of-the-art facilities, including the Health and Wellness Building, a multi-million dollar sport and fitness centre, an award-winning library and student hub, a microbrewery, an outdoor cinema for the summer months and on-campus accommodation.

Mount Lawley Campus

Our Mount Lawley Campus is only minutes from Perth CBD and the Beaufort Street cafe strip. It is equipped with extensive teaching resources, first-rate IT and performing arts facilities, a sports and fitness centre and on-campus accommodation. The campus is also home to the Western Australian Academy of Performing Arts (WAAPA).

South West Campus

Located two hours' drive south of Perth, our South West Campus (Bunbury) is within easy reach of the world-famous Margaret River region. The Campus is the largest university campus outside the metropolitan area and features modern facilities, small class sizes, a comprehensive range of courses and on-campus accommodation.

Student Accomodation

Accommodation is available at student villages on our Joondalup, Mount Lawley and South West (Bunbury) campuses. Shops and sport and recreation facilities are within walking distance of the villages, or easily accessible by public transport.

For more information, visit the ECU Village website.

  Kemasukan

  Memohon untuk ECU adalah mudah!

  Kebanyakan pelajar antarabangsa boleh memohon terus untuk masuk ke kursus ECU, tetapi terdapat pengaturan khas untuk pelajar dari India, Pakistan, Nepal, Uzbekistan, Bangladesh , Lubnan atau negara Afrika Sub-Sahara (tidak termasuk Afrika Selatan) yang mesti memohon melalui ECU ejen pendidikan yang diberi kuasa

  Semak keperluan Bahasa Inggeris kami dan keputusan sekolah menengah dan tarikh penting .

  Biasiswa dan Pembiayaan

  ECU offers a range of scholarships to eligible undergraduate and postgraduate international students. This includes our international scholarships that can reduce your tuition fees by up to 20%.

  All our international academic scholarships are assessed automatically at the time of application, making it easier for you to apply direct into your course and to be assessed for a scholarship at the same time.

  Testimoni Pelajar

  Lokasi

  • Joondalup

   Edith Cowan University 270 Joondalup Drive, 6027, Joondalup

  • Mount Lawley

   Edith Cowan University 2 Bradford Street, 6050, Mount Lawley

   • Bunbury

    Edith Cowan University 585 Robertson Drive, , Bunbury

    Soalan