Keystone logo
East London University

East London University

East London University

pengenalan

Mengenai East London University

Ditubuhkan pada 1998, East London University ialah salah satu universiti swasta terkemuka di negara ini.

Kampus seluas 1 hektar Universiti, beberapa kilometer di selatan pusat bandar East London, adalah rumah kepada lebih 2,300 pelajar yang berasal dari semua wilayah di Afrika Selatan dan 27 negara lain.

Tidak kira apa yang mereka pelajari, East London University memulakan perjalanan pendidikan peribadi yang membantu mereka mencari dan mengikuti tujuan individu mereka.

Misi dan Tujuan

East London University menyediakan akses kepada peluang pendidikan tinggi yang membolehkan pelajar mengembangkan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk mencapai matlamat profesional mereka, meningkatkan prestasi organisasi mereka, dan menyediakan kepimpinan dan perkhidmatan kepada komuniti mereka.

Tujuan

  • Untuk memudahkan pembelajaran pelajar yang kognitif dan berkesan—pengetahuan, kemahiran dan nilai—dan untuk menggalakkan penggunaan pengetahuan itu di tempat kerja pelajar.
  • Untuk membangunkan kecekapan dalam komunikasi, pemikiran kritis, kerjasama, dan penggunaan maklumat, bersama-sama dengan komitmen kepada pembelajaran sepanjang hayat untuk meningkatkan peluang pelajar untuk kejayaan kerjaya.
  • Menyediakan pengajaran yang merapatkan jurang antara teori dan amalan melalui ahli fakulti yang membawa ke bilik darjah mereka bukan sahaja persediaan akademik lanjutan, tetapi juga kemahiran yang datang daripada amalan semasa profesion mereka.
  • Untuk menggunakan teknologi untuk mewujudkan mod yang berkesan dan cara pengajaran yang memperluas akses kepada sumber pembelajaran dan meningkatkan kerjasama dan komunikasi untuk pembelajaran pelajar yang lebih baik.
  • Untuk menilai pembelajaran pelajar dan menggunakan data penilaian untuk menambah baik sistem pengajaran/pembelajaran, kurikulum, arahan, sumber pembelajaran, kaunseling, dan perkhidmatan pelajar.
  • Dianjurkan sebagai sebuah institusi swasta bagi memupuk semangat inovasi yang memberi tumpuan kepada penyediaan kualiti akademik, perkhidmatan, kecemerlangan dan kemudahan kepada pelajar yang bekerja.
  • Untuk menjana sumber kewangan yang diperlukan untuk menyokong misi Universiti.

Lokasi

  • East London

    14 Stewart Drive Berea, 5241, East London

Soalan