Keystone logo
Dakota College At Bottineau

Dakota College At Bottineau

Dakota College At Bottineau

pengenalan

Dakota College At Bottineau memberikan pelajar pendidikan yang berkualiti dalam persekitaran penyayang. Institusi ini menghargai kepelbagaian dan pengayaan peribadi dengan mempromosikan pembelajaran yang terlibat untuk pekerjaan dan pertukaran universiti. Dengan bantuan komuniti yang menyokong, Dakota College At Bottineau menekankan sifat dan teknologi untuk menyelesaikan misinya melalui pelbagai kurikulum, program, dan perkhidmatan.

Dakota College At Bottineau telah wujud hampir sepanjang North Dakota itu sendiri. Perlembagaan negara, yang disahkan pada tahun 1889, menyediakan sekolah perhutanan untuk membantu mempromosikan pertumbuhan pokok di ladang. Kami membuka pintu pada tahun 1906 sebagai Sekolah Perhutanan Dakota Utara.

Banyak yang telah berubah sejak itu, termasuk nama dan misi kami. Tetapi kita masih di sini untuk memupuk pertumbuhan. Sudah tentu, "pertumbuhan" tidak bermaksud perkara yang sama pada abad ke-21 yang berlaku pada abad ke-19. Walaupun program sumber semula jadi kami tetap antara yang terbaik di Midwest atas, kami juga menawarkan ijazah dalam bidang seperti penjagaan kesihatan, reka bentuk web, dan teknologi maklumat bersama dengan program seni liberal yang kuat. Dan kami mempunyai salah satu program pembelajaran jarak jauh yang paling mantap di negeri ini.

Landskap Dakota Utara telah banyak berubah sejak tahun 1889, baik dari segi fizikal dan budaya. Graduan kami membantu mewujudkan perubahan tersebut. Dan Dakota College At Bottineau telah berubah --- agar kita dapat mempersiapkan pelajar hari ini untuk membina pemandangan masa depan.

Lokasi

Lokasi
  • Bottineau

    Simrall Boulevard,105, 58318, Bottineau

    Soalan