Keystone logo
Czestochowa University of Technology

Czestochowa University of Technology

Czestochowa University of Technology

pengenalan

Universiti Teknologi Czestochowa (CUT) telah menyumbang untuk mencipta masa depan kejuruteraan dan teknologi selama lebih daripada tujuh puluh tahun. Semasa aktiviti saintifik dan pendidikan kami, Universiti Teknologi Czestochowa telah menjadi sebahagian daripada sejarah dan tradisi Poland di wilayah Czestochowa dan bandar itu sendiri. Dalam penarafan institusi pengajian tinggi negeri di seluruh negara, kami adalah antara universiti terbaik di Poland dengan profil yang serupa. Kualiti pengajaran dan penyelidikan kami yang sangat baik, serta pengetahuan dan pengalaman akademik yang tiada tandingan kakitangan akademik kami menjadikan belajar di CUT pengalaman yang merangsang dan tidak ternilai. Melalui program pengajarannya, Universiti Teknologi Czestochowa memberi penekanan yang kuat pada pembelajaran berasaskan projek dan kerja berpasukan.

Kami berusaha untuk Universiti Teknologi Czestochowa menjadi sebuah institusi yang:

  • Menawarkan pendidikan berkualiti tinggi, menyediakan graduan dengan kemahiran yang diingini dalam pasaran kerja.
  • Berkolaborasi secara aktif dengan entiti dari persekitaran sosio-ekonomi, memastikan pelajar memperkaya pengetahuan dan pengalaman mereka melalui latihan amali dan latihan praktikal.
  • Bangunkan tawaran menarik untuk pelajar antarabangsa dan sokong mobiliti antarabangsa untuk pekerja, calon kedoktoran dan pelajar.
  • Memajukan disiplin saintifik yang penting untuk cabaran saintifik semasa dan industri moden, berfungsi sebagai pusat penyelidikan dan pembangunan dengan potensi inovasi yang ketara, dilengkapi dengan infrastruktur penyelidikan berkualiti tinggi yang membolehkan pelaksanaan projek saintifik yang bercita-cita tinggi dengan kepentingan antarabangsa.
  • Meningkatkan kerjasama dengan universiti dalam dan luar negara serta entiti ekonomi terkemuka yang beroperasi di pasaran nasional dan antarabangsa, bertujuan untuk menjalankan projek penyelidikan dan pembangunan serta kerja pelaksanaan, mewujudkan hubungan kerjasama yang kondusif untuk pengkomersialan dan pemindahan hasil penyelidikan, serta kerja pembangunan daripada Universiti kepada ekonomi.
  • Terlibat dalam aktiviti untuk pertumbuhan tanggungjawab sosial dan mengambil bahagian dalam proses global untuk mencapai matlamat pembangunan mampan.

Lokasi

  • Częstochowa

    ul J.H Dąbrowskiego 69 , 42-201, Częstochowa

Soalan