Keystone logo
CIES - International Centre for Sports Studies

CIES - International Centre for Sports Studies

CIES - International Centre for Sports Studies

pengenalan

CIES MENAWARKAN PENYELESAIAN BERASASKAN PENYELIDIKAN DAN PROGRAM PENDIDIKAN AKADEMIK & EKSEKUTIF PERINGKAT TINGGI UNTUK DUNIA SUKAN

CIES - International Centre for Sports Studies , ialah pusat pengajian bebas yang terletak di Neuchâtel, Switzerland. Ia telah diwujudkan pada tahun 1995 sebagai asas antara Fédération Internationale de Football Association (FIFA), Universiti Neuchâtel, Bandar dan Negeri Neuchatel.

Menggunakan pendekatan pelbagai disiplin CIES menyediakan perkhidmatan penyelidikan, pendidikan peringkat tinggi dan perundingan kepada dunia sukan dengan tujuan untuk mengatasi kerumitan sukan dalam masyarakat hari ini dan menambah baik cara ia ditadbir dan diurus merentas semua sukan.

Sebagai pusat antarabangsa, CIES mengekalkan kakitangan yang berkelayakan dan pelbagai dan terus mengembangkan perkongsiannya dengan individu, universiti dan organisasi sukan di seluruh dunia.

Misi kita

CIES menggalakkan kemajuan berterusan dan pembangunan mampan dalam pengurusan sukan di seluruh dunia dengan menggunakan sepenuhnya rangkaian rakan kongsi antarabangsanya. Kami secara aktif mempromosikan pertukaran pengetahuan dan pengalaman yang berterusan daripada semua rakan kongsi penyelidikan dan pendidikan kami. CIES ialah tempat penyelidikan akademik memenuhi pengurusan praktikal, menghasilkan penyelesaian berasaskan penyelidikan yang boleh disesuaikan dengan keperluan dan keperluan tempatan.

Lokasi

 • Neuchâtel

  International Centre for Sports Studies c/o Hôtel DuPeyrou Avenue DuPeyrou 1, 2000, Neuchâtel

 • Leicester

  Leicester, United Kingdom

  • Milan

   Milan, Itali

   Soalan