Keystone logo
Chicago State University

Chicago State University

Chicago State University

pengenalan

2

Chicago State University akan menyambut satu setengah abad dalam 2017. Chicago State University membuka pintu sebagai sebuah sekolah latihan guru di sebuah bocor kereta kereta api barang di Blue Island, Illinois pada 2 September 1867. Hari ini, sebaliknya, universiti adalah awam yang diiktiraf sepenuhnya, institusi bandar terletak di ekar 161-indah dalam komuniti kediaman di Southside Chicago. Pada tahun pertama penubuhannya, CSU mendaftar 62 pelajar. Pengambilan pelajar semasa adalah hampir 7,200.

Jalan dari dahulu hingga sekarang telah ditandai dengan perubahan. Dalam lebih daripada 140 tahun, CSU telah bertukar nama, tumpuan, tadbir urus dan lokasi. Tetapi dengan setiap peralihan, universiti itu telah disimpan sisi misi pendidikan dan meningkatkan perkhidmatannya kepada Chicago dan masyarakat sekitarnya.

1

Hari ini, CSU ditadbir oleh Lembaga Pemegang Amanah yang dilantik oleh Gabenor Illinois. Sains universiti itu lima colleges- Kesihatan, Kesenian dan Sains, Perniagaan, Pendidikan dan Pharmacy - menawarkan program ijazah-pemberian 38 sarjana muda dan 30 siswazah. Di samping itu, CSU mempunyai Bahagian Pendidikan Berterusan dan Program Bukan Tradisional yang mendekati masyarakat dengan kursus lanjutan, pembelajaran jarak jauh dan program bukan untuk kredit.

Dari asal-usul merendah diri, Chicago State University telah berkembang menjadi yang cemerlang, universiti kebangsaan terkenal yang menyediakan pendidikan nilai tambah untuk orang yang masuk ke dewan keramat. Secara konsisten berkembang untuk mencerminkan state-of-the-art trend dalam pendidikan tinggi, Chicago State University menyediakan pelajar untuk berjaya dalam abad ke dua puluh satu.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Soalan