Keystone logo
Bluedata International Institute

Bluedata International Institute

Bluedata International Institute

pengenalan

Di Bluedata , misi kami adalah untuk memberikan pengalaman pembelajaran yang berkualiti dan peluang bagi pelajar antarabangsa untuk belajar bahasa Inggeris untuk tujuan peribadi, akademik, dan profesional sambil mengalami budaya Amerika di New York City.

Dengan mempertimbangkan misi ini, semua pelajaran dan aktiviti dirancang untuk membantu pelajar berintegrasi sepenuhnya ke dalam komuniti berbahasa Inggeris yang penuh semangat di NYC. Dengan menyatukan pelajar dari pelbagai kebangsaan dalam suasana pendidikan yang mencabar dan menyegarkan pelajar secara intelektual, Bluedata berusaha untuk mewujudkan komuniti cendekiawan yang berupaya berjaya dalam dunia global kita.

SEJARAH

Bluedata ditubuhkan pada tahun 1997 sebagai sekolah perniagaan berlesen ko-pendidikan swasta.

Sejak Februari 2005, Bluedata telah diberi kuasa di bawah undang-undang Persekutuan untuk mendaftarkan pelajar bukan imigran.

Sejak April 2011, Bluedata telah diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Program Bahasa Inggeris (CEA) yang diiktiraf secara nasional.

Hari ini, sebagai salah satu pemimpin dalam pendidikan bahasa di New York City, Bluedata International Institute berkomitmen untuk memberikan setiap pelajar pengalaman belajar yang bermanfaat, luas, memuaskan secara intelektual, dan sensitif budaya.

KELEBIHAN KAMI

Bluedata International Institute terletak di pusat New York City - Midtown Manhattan.

Di sebelah Stesen Penn 34th Street, Terminal Bas 42th Street Port Authority dan mercu tanda terkenal seperti Times Square, Empire State Building, dan Macy's, kampus ini mudah diakses dengan kemudahan pengangkutan. Anda boleh menaiki stesen kereta api bawah tanah A, C, E, 1, 2, atau 3 hingga 34th Street Penn Station atau laluan N, Q, R, W, B, D, F, atau M ke 34th Street Herald Square dan kemudian berjalan kaki ke sekolah. Sekiranya anda tinggal di New Jersey atau Long Island, terdapat juga kereta api Path atau NJ Transit dan bas ke Bluedata juga.

Lokasi

 • New York

  8th Avenue,500, 10018, New York

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan