Keystone logo
© The University of Fredericton
Bishop's University

Bishop's University

Bishop's University

pengenalan

Mengenai BU

Terletak di rantau Township Timur yang indah di wilayah Quebec, Bishop adalah universiti bahasa Inggeris yang unik dalam persekitaran dwibahasa (Bahasa Inggeris / Perancis) yang menawarkan pengalaman pelajar universiti sebagai pelajar lain.

116026_DSC_4164.jpg

Perbezaan BU

 • Bishop mempunyai beberapa saiz kelas terkecil di negara ini, dan para profesor yang bersemangat dan penuh sokongan yang benar-benar mengambil berat tentang kejayaan pelajar mereka. Hasilnya ialah pelajar BU menerima perhatian peribadi dan sokongan berharga sepanjang pembelajaran mereka.
 • Bishop menghubungkan pelajar-pelajarnya dengan pelbagai peluang pembelajaran yang luar biasa, termasuk latihan latihan dan pengalaman luar biasa. Peluang-peluang ini membolehkan pelajar mengukuhkan kemahiran mereka dan memperoleh pengalaman profesional yang berharga, semasa bekerja untuk menyelesaikan pengajian mereka.
 • Bishop mewujudkan persekitaran sosial yang unik untuk para pelajarnya, yang memupuk pertumbuhan dan perkembangan diri. Suasana penyayang dan sokongan ini membina pelajar dan membantu mengubahnya menjadi pemimpin yang yakin dan mahir yang bersedia untuk membuat perbezaan di dunia ini.

Unsur-unsur ini, apabila digabungkan, membentuk intipati dan jiwa masyarakat Bishop.

116028_GordonBarker2019.jpg

BU sekilas

Lokasi Bishop terletak di komuniti dwitahunan Lennoxville, sebuah bandar di Sherbrooke, Quebec, yang terletak kira-kira 1.5 jam tenggara Montreal, atau 4 jam barat laut Boston. Wilayah Township Timur terkenal dengan menawarkan suasana yang selamat dan mesra, peluang rekreasi luar yang luar biasa, dan kualiti kehidupan yang hebat.

Kampus Ditubuhkan pada tahun 1843, kampus 550-ekor Universiti Bishop mempunyai 25 buah bangunan, termasuk tujuh buah kediaman, dua buah perpustakaan, dua buah teater, bilik darjah yang cemerlang, makmal, gereja bersejarah, dewan persembahan muzik, kemudahan sukan (pusat sukan dan rekreasi yang merangkumi tiga gimnasium, kolam renang dalaman dan arena 800 tempat duduk). Kolam itik dan perlindungan hidupan liar, kolam renang luaran, padang ski ski bersertifikat FIS dan padang golf juga terdapat di kampus.

Universiti Bishop Fakulti mempunyai beberapa profesor universiti terbaik Kanada. 120 ahli fakulti sepenuh masa kami terlibat dalam usaha penyelidikan dan penerbitan yang luas. Walau bagaimanapun, mereka telah memilih untuk bekerja di Bishop kerana mereka suka mengajar dan bekerja dengan pelajar sarjana muda. Kami memberi penekanan yang besar terhadap hubungan peribadi antara pelajar dan profesor dan menyokong kelas kecil dan seminar kerap, makmal dan tutorial.

Alumni Bishop alumni adalah antara yang paling kohesif dan menyokong di Kanada. Cawangan-cawangan alumni kami bertaburan di seluruh dunia, dan menganjurkan acara sepanjang tahun untuk graduan dan rakan-rakan Universiti.

Profil akademik Bishop adalah universiti sarjana bahasa Inggeris yang menawarkan pemilihan lebih daripada 100 program di 7 darjah di seluruh 5 sekolah dan bahagian:

 • Bahagian Kemanusiaan
 • Bahagian Sains Semula jadi dan Matematik
 • Bahagian Sains Sosial
 • The Williams School of Business
 • Sekolah Pendidikan

Saiz kelas Saiz purata:

 • Kelas 1 dan 2 tahun: 36
 • Kelas 3 dan 4 tahun: 13

Fakta menarik

 • Terdapat pelajar yang didaftarkan dari setiap wilayah dan wilayah Kanada, 30 negara, dan dari 69 negara di seluruh dunia.
 • 27% pelajar kami adalah antarabangsa.
 • Rata-rata memasuki pelajar sekolah menengah pada tahun 2017 mempunyai purata 82.6%.
 • Lebih 84% pelajar kami aktif dalam kelab, atau universiti atau sukan intramural.
 • 97% pelajar kami tinggal dalam jarak berjalan kaki dari kampus.
 • 70% daripada pelajar tahun pertama kami tinggal di kediaman di kampus kami.

Adakah kamu tahu? Lebih 19,000 individu di seluruh dunia dengan bangga mendakwa Bishop University sebagai alma mater mereka. Pergi Bishop!

116029_BUFootballCrowd2016.jpg

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

 • Sherbrooke

  Lennoxville campus 2600 College St. Sherbrooke, QC J1M 1Z7, , Sherbrooke

  Soalan