Keystone logo
Bethel University Minnesota

Bethel University Minnesota

Bethel University Minnesota

pengenalan

Di Universiti Bethel, kami komited untuk mencapai kecemerlangan.

Tetapi di sini, kecemerlangan bermaksud sesuatu yang lebih. Ini bererti mengambil iman kita kepada Kristus dan menyatukannya ke dalam semua yang kita pelajari, ke dalam semua yang kita lakukan, sehingga kita dapat mencapai hal-hal yang luar biasa — demi kemuliaan Tuhan dan kebaikan tetangga kita.

Kami telah menjadi pemimpin dan model dalam pendidikan tinggi Kristian sejak tahun 1871. Selama beberapa generasi, perpaduan iman evangelis kami dengan ahli akademik peringkat tinggi telah mengubah wanita dan lelaki, mempersiapkan mereka untuk panggilan unik dalam kerajaan Tuhan.

John Alexis Edgren mengasaskan Bethel sebagai seminari pada tahun 1871, dengan nama Baptist Union Theological Seminary. Seminari melatih pendeta untuk melayani pendatang Baptis Sweden, melarikan diri dari penganiayaan agama di Eropah. Edgren, kapten laut dan cendekiawan yang tahu 30 bahasa, mendirikan Betel dengan keyakinan yang kuat bahawa orang Kristian harus mengasihi Tuhan dengan akal mereka dan mewakili-Nya dalam semua bidang.

Berpindah ke Universiti

Persidangan Umum Baptist (sekarang Converge) menyokong seminari pada tahun 1914, memindahkannya dari Chicago ke St. Paul, dan menggabungkannya dengan sekolah menengah Kristian. Setelah Perang Dunia II, Bethel menjawab permintaan untuk darjah empat tahun, menjadi Bethel College & Seminary.

Selama beberapa dekad berikutnya, para pemimpin berwawasan memperluas Seminar Bethel ke pantai Barat dan Timur, sambil mengembangkan program sarjana di St. Paul. Pada tahun 1989, program siswazah bukan teologi dilancarkan, diikuti dengan ijazah sarjana muda untuk orang dewasa yang bekerja bersama dengan pilihan pembelajaran dalam talian.

Pada tahun 2004, telah diklasifikasikan di antara "universiti peringkat master", Bethel menukar namanya menjadi Universiti Bethel agar sesuai dengan skop programnya yang luas di 4 sekolah:

Kolej Kesenian & Sains

Kolej Pengajian Dewasa & Profesional

Sekolah Siswazah

Seminar Betel

Bethel kekal sebagai universiti swasta Kristian, yang ditaja sebahagiannya oleh gereja-gereja di Converge, tetapi terbuka untuk semua lelaki dan wanita yang bersedia belajar dalam perspektif dan masyarakat evangelis.

Bersedia untuk Masa Depan

Dalam masa kurang dari tiga dekad, program Bethel berlipat kali ganda menjadi lebih daripada 100 pilihan darjah, dan pendaftaran telah meningkat kepada hampir 4,500 pelajar. Tetapi Bethel tetap setia pada visi pengasasnya, John Edgren: untuk mengembangkan orang Kristian yang berpendidikan luas dan berfikiran kritis - mengubah dunia melalui layanan dan kepemimpinan atas nama Kristus.

Misi

Dengan diberitahu dan dimotivasi oleh kepercayaan Kristian, Universiti Bethel mendidik dan memberi tenaga kepada lelaki dan wanita untuk kecemerlangan dalam kepemimpinan, beasiswa, dan layanan. Kami mempersiapkan graduan untuk berkhidmat dengan kemampuan strategik untuk memperbaharui pemikiran, menghayati kebenaran alkitabiah, mengubah budaya, dan memajukan Injil.

Visi

Bethel akan menjadi universiti pilihan yang berpusat pada Kristus untuk abad ini.

Berakar umbi dalam iman. Berkomitmen untuk cemerlang. Bethel akan menjadi pemimpin dalam pendidikan tinggi Kristiani dengan membangun masyarakat yang lebih kuat, melengkapkan pemimpin yang yakin dan hamba yang ramah, dan mempersiapkan penukar dunia yang bersemangat. Melalui pemikiran, kata-kata, dan tindakan kita, kita akan menunjukkan apa artinya sebuah universiti berpusat pada Yesus Kristus.

Nilai

Bethel University adalah komuniti pendidikan yang berpusat pada Kristus. Di sini, pelajar dengan pelbagai minat dan latar belakang berkongsi tujuan bersama: untuk menjadi orang yang utuh dan suci. Sepanjang perjalanan transformasi ini, kita bergantung pada nilai teras untuk membimbing kita secara rohani, emosi, dan intelektual.

Pertama, kita adalah pengikut Kristus, berusaha untuk menjalankan ajaran Yesus dan meniru kehidupan-Nya seperti yang dinyatakan dalam Kitab Suci. Kami juga pembentuk watak. Melalui hubungan yang sihat dan menyokong serta budaya layanan, kami mengembangkan kekuatan peribadi dan kecerdasan emosi untuk membuat pilihan yang tepat dalam dunia yang hancur.

Sebagai pelajar, kami adalah pemikir kritis dan penyelesai masalah yang komited untuk kecemerlangan akademik dan ketelitian intelektual. Pada saat yang sama, kita adalah pencari kebenaran, mengakui bahawa semua kebenaran - ilmiah, artistik, falsafah, atau teologis - mempunyai sumbernya kepada Tuhan.

Kita telah ditempatkan di bumi ini untuk tujuan: Tuhan menghendaki kita menggunakan bakat dan belas kasihan kita untuk menjadi pengubah dunia dan pendamaian. Ketika kita dengan rendah hati dan jujur terlibat dengan prasangka dan prasangka kita sendiri, kita semakin dekat untuk memahami kasih Kristus yang tidak terhingga dan misi penebusan tanpa pamrih.

Di dunia yang rumit dan bermasalah ini, kita berhasrat untuk menjadi garam dan cahaya — memelihara kebaikan dan memantulkan cahaya Kristus yang membimbing. Ini memerlukan iman yang matang yang didasarkan pada hubungan peribadi dengan Tuhan dan mampu menahan ribut kehidupan.

Lokasi

Lokasi
  • Saint Paul

    Bethel Drive,3900, 55112, Saint Paul

    Soalan