Keystone logo
Bologna Business School

Bologna Business School

Bologna Business School

pengenalan

BBS" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/38/38186_Screen_Shot_2017-01-19_at_5.30.49_PM.png" alt="BBS" />

alt = "BBS (kira-kira pada tahun 2000) adalah sekolah perniagaan University of Bologna (est. AD 1088). alt =" BBS berada di antara sekolah perniagaan yang paling inovatif di Eropah dan merupakan salah satu institusi yang paling terkenal di Itali. Pandangan antara disiplin, integrasi industri, dan pengantarabangsaan adalah tonggak utama falsafah sekolah, yang bertujuan untuk memberi pelajar kemahiran yang sesuai untuk menghadapi landskap ekonomi yang sentiasa berubah dan kompleks dengan keyakinan, pengetahuan, dan motivasi untuk berjaya.

Markas Bologna Business School terletak di Villa Guastavillani, sebuah bangunan Renaissance dari abad ke-16 yang terletak di bukit Bolognese, kurang dari sepuluh minit dari pusat bandar. Di sini sejarah, teknologi, dan tradisi hidup bersama dalam kerangka yang indah dan semula jadi. Bologna adalah sebuah bandar yang meriah yang terletak di tengah-tengah Itali - 30 minit dari Florence, satu jam dari Milan, dua jam dari Rom dan Venice - di Emilia-Romagna, salah satu wilayah terkaya di Eropah.

BBS

alt = "BBS menawarkan pengalaman pendidikan akademik dan" dunia nyata "360 °, termasuk ijazah sarjana sepenuh masa (dalam bahasa Inggeris dan Itali), dan program separuh masa dan program jangka pendek untuk eksekutif dan profesional. Sekolah bekerjasama dengan industri syarikat terkemuka, menyediakan mereka dengan pengurus yang luar biasa dan program berkualiti tinggi dan khusus. Isu syarikat bersaiz sederhana dan industri "Made in Italy" diberi perhatian khusus melalui penyelidikan dan projek yang difokuskan.

BBS

Komuniti alt = "BBS adalah keluarga yang terdiri daripada pelajar, alumni, fakulti, pengurus, dan rangkaian perniagaan yang luas lebih dari 500 syarikat nasional dan antarabangsa. Pelajar, lebih dari 600 setiap tahun, berasal dari seluruh dunia dan dari pelbagai akademik dan latar belakang profesional. alt = "Fakulti BBS melibatkan lebih daripada 300 pensyarah nasional dan antarabangsa, akademik serta eksekutif dan perunding.

Perangkaan

Sekali pandang

50+

Program

1600+

Pelajar setiap tahun

250+

Ahli fakulti

9400+

Alumni datang dari

103

Negara di seluruh dunia

500+

Syarikat dalam rangkaian kami

17

Rakan Kongsi Antarabangsa

 

  Ciri-ciri Kampus

  Satu Kampus Berkembang, Tiga Lokasi untuk Dialami

  Tiga lokasi, tiga tempat di mana BBS bekerja untuk membina masa depan, bersama-sama dengan Universiti Bologna, perniagaan dan, sudah tentu, Komuniti kami. BBS bangganya mengalu-alukan Alumni, pelajar, kakitangan dan tetamu kembali ke Villa Guastavillani, ke Pusat Pameran Dagangan, dan tidak lama lagi ke Kampus baharu bertentangan dengan Vila.

  Pertemuan pertama kakitangan Bologna Business School adalah peluang untuk mengingat kembali nilai dan kepentingan bekerja dengan masa depan dan masa depan . Masa depan orang, pertama sekali, penyelidikan dan pendidikan, tanpa keraguan, tetapi juga tempat dan apa yang mereka wakili.

  Di tempat BBS tinggal , dahulu dan sekarang bertemu dan melihat masa depan yang tahu cara merebut peluang baharu dalam setiap cabaran . Dahulu dan sekarang bergabung untuk mencipta tenaga yang berdenyut melalui koridor dan dewan di Villa Guastavillani yang bersejarah. Sebuah bangunan yang mempunyai nilai seni yang hebat, simbol bukan sahaja BBS tetapi juga bandar Bologna dan semua orang yang berpeluang menghargai keindahannya, vila Renaissance yang indah itu ialah ibu pejabat Kampus BBS . Terima kasih kepada kerja-kerja pemulihan yang teliti yang dijalankan oleh Universiti Bologna pada awal tahun 2000-an, ia masih mempunyai lukisan dinding yang indah di dalam bilik darjah dan seluruh bilik dalam gaya "Gara Renaissance". Bahagian luarnya juga mengagumkan, terima kasih kepada taman dengan air pancutnya dan taman besar yang mengelilingi Vila. Pandemik ini telah mencabar kami bukan sahaja untuk mempercepatkan transformasi teknologi yang telah dijalankan di kampus bersejarah, yang menampilkan bilik darjah dan makmal yang dilengkapi dengan alat teknologi termaju tetapi juga untuk melibatkan diri dalam pencarian ruang baharu dan penyelesaian baharu .

  Lokasi BBS Kampus Sementara di Pusat Pameran Dagangan Bologna merupakan ujian nyata untuk responsif terhadap perubahan tuntutan kehidupan seharian di Sekolah. Terima kasih kepada ruang hiper-teknologi Dewan baharu, kami dapat menjalankan semua kursus secara peribadi dengan selamat sepenuhnya dan mematuhi peraturan yang ditetapkan dari semasa ke semasa semasa pelbagai fasa wabak. Sesungguhnya, projek itu berpunca daripada keyakinan bahawa kehadiran fizikal dan hubungan antara manusia adalah komponen utama pembelajaran. Ruang ini termasuk 8 bilik darjah yang boleh memuatkan sehingga 370 pelajar , serta 11 bilik dan ruang pelarian untuk kakitangan dan fakulti, semuanya dalam kawasan yang biasanya boleh memuatkan sehingga 6,000 orang. Berkongsi dan bersosial di dalam bilik darjah didayakan melalui susun atur separuh bulatan yang luas, dan nadi Dewan dibayangkan sebagai arena besar yang mengingatkan dataran bandar Itali, tempat pertemuan tradisional.

  Bertepatan dengan Villa Guastavillani, Kampus baharu akan didirikan, melanjutkan yang sedia ada untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat daripada syarikat dan pelajar dengan berkesan. Kampus baharu ini adalah hasil kerja Mario Cucinella , seorang arkitek Itali yang terkenal di peringkat antarabangsa kerana tumpuannya terhadap kelestarian. Maka masa lalu, masa kini, dan masa depan bukan sahaja bertemu tetapi mula bergabung bersama untuk mencipta projek yang sentiasa bertujuan untuk inovasi sambil terus meningkatkan sejarah unik yang menjadi cirinya.

   Akreditasi

   Akreditasi EFMD Equis

   Lokasi

   • Bologna

    Villa Guastavillani - Via degli Scalini, 18

   Program

    Soalan