Keystone logo
African School of Economics

African School of Economics

African School of Economics

pengenalan

Laluan kepada kepimpinan inovatif

Sekolah Afrika Ekonomi beribu pejabat di Abomey-Calavi, (Cotonou, Benin). Kami kini menawarkan empat program siswazah di peringkat Sarjana: Ijazah Sarjana Matematik, Ekonomi dan Statistik (MMES), Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA), Sarjana Pengajian Pembangunan (MDS) dan Sarjana Pentadbiran Awam (MPA). Kami juga mempunyai program pendidikan eksekutif dan Ph.D. program dalam Ekonomi. Semak laman web kami untuk mengetahui lebih lanjut tentang program semasa dan masa depan kami. ASE adalah pengembangan Institut Penyelidikan Empirik dalam Ekonomi Politik (IERPE), yang diasaskan pada tahun 2004, menjadi universiti pan-Afrika yang penuh. Seramai 95 pelajar mendaftar di ASE (program 71 MMES, 24 MBA) bagi tahun akademik 2015-2016, yang datang dari 15 negara yang berbeza. Ahli fakulti (19) berasal dari universiti terkemuka dari AS, Kanada dan Eropah.

Matlamat

Sekolah Afrika Ekonomi menggabungkan akar Afrika dengan pandangan global, dan kami tidak sabar-sabar untuk memenuhi komitmen kita dengan mengejar kecemerlangan dalam aspek-aspek berikut:

 • Untuk menyediakan pelajar kami dengan latihan yang cemerlang dalam bidang yang mereka pilih pengajian; pendidikan yang bulat yang memupuk kreativiti, pemikiran kritis, tinjauan global, dan kesedaran budaya; dan kehidupan kampus yang menyediakan mereka untuk menjadi pemimpin masyarakat dan pelajar sepanjang hayat.
 • Untuk menjadi institusi utama untuk penyelidikan dan pengajian siswazah, menuntut ilmu dalam kedua-dua teras dan tempat digunakan, dan bekerjasama rapat dengan agensi kerajaan, perniagaan dan industri untuk menggalakkan inovasi teknologi dan pembangunan ekonomi.
 • Menyediakan persekitaran yang terbuka kondusif untuk pertukaran pengetahuan, pandangan serta idea-idea yang inovatif di kalangan pelajar, fakulti, kakitangan, dan ulama melawat dari seluruh dunia, dengan latar belakang yang pelbagai dan pengajaran cemerlang dan pencapaian penyelidikan.

Lokasi

 • Cotonou

  ASE – Bénin Akassato, Abomey-Calavi 02 BP 372, , Cotonou

  • Princeton

   ASE – USA 230 Corwin Hall, , NJ 08544-1012, Princeton

   Soalan