Keystone logo
American University of Barbados

American University of Barbados

American University of Barbados

pengenalan

American University of Barbados , School of Medicine dengan kampus yang terletak di Wildey, Barbados adalah pilihan yang popular ketika mengkaji pilihan untuk belajar perubatan di Caribbean. AUB menawarkan kurikulum perubatan yang komprehensif dan pendidikan berkualiti kepada pelajarnya. Sekolah perubatan diakreditasi oleh CAAM-HP dan Majlis Akreditasi Barbados (BAC). Ia juga disenaraikan oleh World Federation for Medical Education (WFME) dan Foundation for Advancement of International Medical Education and Research (FAIMER) di World Directory of Medical Schools. Oleh itu, ijazah lulus AUB diiktiraf di seluruh dunia.

Model pendidikan teladan AUB merangkumi kurikulum yang berpusat di AS dengan persiapan USMLE yang luas, program penyelidikan, dan acara berasaskan masyarakat dalam persekitaran berbilang budaya yang mendidik pelajar dalam pelbagai disiplin akademik dan profesional, yang membawa kepada perspektif yang lebih luas dan lebih kaya pengalaman pembelajaran. Program ini dipimpin oleh tenaga pengajar yang berdedikasi dan berpengalaman yang menggabungkan pengajaran kelas yang ketat dengan bimbingan. AUB memupuk pelajarnya untuk menjadi penyedia perkhidmatan kesihatan yang kompeten dan kerana ijazahnya diiktiraf di seluruh dunia, ia membuka Pathways ke banyak negara. Kurikulum sekolah perubatan mencontohkan inovasi menggunakan alat pembelajaran berteknologi tinggi dan semangatnya yang bernas bertujuan untuk mendidik lulusan perubatan muda dan mempersiapkan mereka sebagai generasi peneraju penjagaan kesihatan yang akan datang. Semasa Program Sains Klinikal (Putaran) pelajar mengambil bahagian dalam penjagaan pesakit yang diselia berputar melalui pelbagai kepakaran perubatan. AUB terus mengkaji peluang untuk memperluas pendedahan klinikal pelajar kami di Amerika Syarikat dan negara-negara lain.

Pembelajaran bilik darjah memenuhi pengalaman dunia nyata yang melengkapkan kerja kursus dengan pengalaman praktikal di klinik komuniti di kampus kami. Ini memberi pelajar peluang untuk berinteraksi dengan pesakit dan profesional penjagaan kesihatan yang lain dari awal perjalanan perubatan mereka. Penekanan yang besar diberikan pada pengembangan sifat profesionalisme dan humanisme serta komitmen terhadap kepelbagaian masyarakat dan budaya sepanjang kajian ini.

AUB memberi pelajar platform untuk berkembang secara holistik sementara persekitarannya yang kondusif memudahkan mereka untuk menyesuaikan diri dengan budaya Caribbean. Selain memberikan pendidikan yang berkualiti, AUB berusaha untuk memastikan bahawa pelajarnya berkembang secara akademik, profesional, dan sosial. Ciri-ciri ini yang kami percaya akan segera melihat American University of Barbados berkembang sebagai salah satu nama yang paling dicari dalam bidang perubatan dan juga menaikkan tangga di peringkat sekolah perubatan Caribbean. Sekolah ini mengikuti proses kemasukan secara menyeluruh di mana jawatankuasa kemasukan menilai calon pelajar berdasarkan kepujian akademik mereka. Dengan dasar kemasukan, permohonan diterima sepanjang tahun, dengan kelas masing-masing bermula pada bulan Januari, Mei, dan September.

Moto

'Pengetahuan untuk hidup'

Visi

AUB berhasrat untuk melahirkan graduan perubatan yang sensitif secara emosi dan budaya dengan kecekapan bertaraf dunia supaya mereka dapat dihargai dan dihormati sebagai warganegara yang bertanggungjawab. Matlamat universiti ini bukan sahaja untuk menghasilkan doktor perubatan dengan pengetahuan klinikal yang baik tetapi juga menanamkan etika dan nilai di mana mereka dapat merawat pesakit mereka dengan sentuhan manusia.

Misi

AUB berusaha untuk memberikan pendidikan perubatan bertaraf dunia dengan teknologi canggih dan inovatif dalam persekitaran yang memupuk pertanyaan, kepekaan manusia, dan penyelidikan kolaboratif yang bertujuan untuk mengurangkan penderitaan dan kesakitan manusia.

Ciri-ciri Utama: Mengapa Memilih AUB

 1. Metodologi Integrasi Berstruktur
  Pengajaran melalui Metodologi Integrasi Berstruktur dan Pembelajaran Berasaskan Masalah.
 2. Pusat Permainan Perubatan
  Pusat Permainan Animasi, Simulasi, dan Perubatan 3D.
 3. Biasiswa
  Bayaran yang berpatutan untuk Program MD dengan pilihan untuk biasiswa.
 4. Komuniti Pelajar yang Beragam
  Pengalaman belajar di sebuah pertubuhan yang terdiri daripada Komuniti Pelajar Beragam yang membolehkan kesedaran mengenai pelbagai amalan budaya.
 5. Kurikulum yang diluluskan oleh USA
  Fokus pengajaran USMLE dengan gaya USA dan kurikulum yang diluluskan.
 6. Putaran Klinikal
  Putaran Klinikal di Amerika Syarikat dan negara-negara lain.
 7. Profesional Perubatan
  Pelajar AUB boleh berlatih sebagai profesional perubatan di mana sahaja setelah memberikan pemeriksaan yang diperlukan mengenai negara pilihan mereka.
 8. Lesen Perubatan
  Lesen perubatan untuk graduan di Amerika Syarikat dan negara-negara lain setelah berjaya menyelesaikan USMLE LANGKAH 1 dan 2.
 9. Ujian Pemeriksaan MCI
  Lulusan AUB yang berasal dari India boleh berlatih sebagai profesional perubatan di India setelah muncul dalam ujian Saringan MCI.
 10. Buku dan Jurnal
  Akses ke lebih daripada 10,000 buku dan jurnal di perpustakaan dalam talian.

Kemasukan

American University of Barbados membantu pelajar dalam setiap aspek proses carian kolej mereka. Ini merupakan salah satu daripada banyak sebab mengapa AUB mempunyai 90% kadar pengekalan tahun pertama, yang tertinggi di negara ini untuk institusi serantau (awam atau swasta). Pejabat Kemasukan di AUB-dengan sokongan komuniti kampus dan selaras dengan misi, visi, matlamat dan rangka kerja etika institusi-berusaha untuk menarik dan mendaftarkan kelas penuh pelajar yang akan mendukung dan memajukan kualiti yang luar biasa daripada Universiti. Pelajar ini harus menunjukkan kecemerlangan akademik, rasa ingin tahu intelek, keinginan untuk dicabar oleh kerja kursus yang ketat dan penyelidikan kolaboratif, dan potensi untuk kejayaan akademik selanjutnya dalam model pendidikan Universiti. Pejabat Kemasukan mencari pelajar yang pengalamannya di AUB akan saling memberi manfaat kepada diri mereka sendiri dan institusi.

Prinsip Panduan

Ikhlas

Pejabat Kemasukan mengakui bahawa AUB sedang berusaha dengan gigih untuk memastikan setiap pelajar meninggalkan kampus AUB dengan tanggapan positif terhadap institusi dan kakitangannya.

Integriti

Pejabat Kemasukan menunjukkan konsistensi dan keadilan dalam proses semakan permohonan supaya setiap permohonan diberi layanan yang saksama, pada masa yang sama mengiktiraf aktiviti pendidikan/ekstra-kurikulum yang unik bagi semua pelajar. Pelajar bertanggungjawab untuk melengkapkan dan menyerahkan permohonan yang ditandatangani dengan sewajarnya dan kontrak Permohonan Biasa, mendedahkan sepenuhnya semua maklumat yang diperlukan untuk penilaian yang mengesahkan ketepatan maklumat yang dinyatakan. Pejabat Kemasukan merangkumi perbezaan dan kepelbagaian semua jenis, termasuk kaum, etnik, agama, geografi, sosio-ekonomi, jantina dan orientasi seksual. Begitu juga, pejabat kemasukan mencari pelajar yang akan menghargai dan menyumbang kepada kepelbagaian luas kampus AUB melalui bakat, kekuatan akademik, latar belakang, kepercayaan dan pengalaman peribadi mereka.

Perkhidmatan

Pejabat Kemasukan menawarkan tahap perkhidmatan dan profesionalisme tertinggi kepada pelajar, keluarga mereka, dan profesional pendidikan lain, memastikan semua soalan dan kebimbangan ditangani dengan segera dan teliti. Semua jenis interaksi dengan Pejabat Kemasukan harus menjana hubungan yang lebih kukuh ke kampus AUB dan menanamkan keyakinan dalam keputusan pelajar untuk memohon dan/atau menghadiri Universiti. Pejabat Kemasukan menghormati sifat peribadi pencarian kolej setiap pelajar dan menghargai cabaran dan tekanan unik yang mereka hadapi pada pelbagai peringkat proses.

Biasiswa dan Pembiayaan

Testimoni Pelajar

Lokasi

 • Bridgetown

  Bridgetown, Barbados

  Soalan