Keystone logo
Allen University

Allen University

Allen University

pengenalan

Dibuat daripada African Methodist Episcopal (AME) Gereja'Keinginan untuk mendidik hamba yang baru dibebaskan, Universiti Allen ditubuhkan pada tahun 1870 sebagai swasta, Christian, Seni liberal, College sejarah hitam dan Universiti (HBCU).

dtyka

Universiti Allen dinamakan sempena Richard Allen, Pengasas Gereja AME. Universiti Allen, Yang diiktiraf sebagai universiti pertama di Carolina Selatan diasaskan oleh Amerika Afrika untuk pendidikan Amerika Afrika, Juga universiti pertama dinamakan sempena Amerika Afrika. Walaupun tumpuan awal Universiti Allen melatih menteri dan guru-guru, universiti ini telah berkembang sejak beberapa tahun untuk melatih dan melengkapkan graduan dalam bidang akademik lain. Universiti itu komited untuk menyediakan kualiti tertinggi arahan kepada pelajar.

Khusus untuk Pencapaian Pelajar

Hari ini, Universiti Allen telah berkembang untuk menawarkan 21 kepekatan dalam lapan jurusan akademik termasuk matematik dan sains semula jadi, kemanusiaan, pentadbiran perniagaan, agama, dan sains sosial. Setiap ahli fakulti pengajaran kami mempunyai Ijazah Sarjana, Dengan banyak mengandungi PhD. pelajar di Universiti Allen dengan komuniti pembelajaran yang ketat vaults dengan fakulti khusus dan akses kepada pengalaman dunia sebenar. Sebaik sahaja anda melangkah kaki di kampus, anda menjadi sebahagian daripada keluarga Allen.

Lokasi

  • Columbia

    1530 Harden Street Columbia, SC , 29204, Columbia

Program

    Soalan