Keystone logo
Africa International University

Africa International University

Africa International University

pengenalan

Selamat datang ke Africa International University

Africa International University adalah universiti beragama Kristian berkanun yang terletak di persekitaran Karen yang tenang, lokasi yang strategik, tenang dan kondusif untuk belajar. Africa International University kini melatih pelajar dalam bidang Teologi, Perniagaan, ICT, Psikologi, Bahasa, Pembangunan Komuniti, Kepimpinan Linguistik dan Pendidikan.

Universiti ini mempunyai kakitangan dan pelajar dari lebih 32 negara dari lima benua. Pada tahun ini universiti lulusan pelajar dari Liberia, Kenya, Uganda, Tanzania, USA, Madagascar, Ghana, Nigeria, Congo DRC, Malawi, Seychelles, Gambia, Ethiopia, Eretria South Sudan antara lain.

46629_4.JPG

Universiti ini berharap dapat melatih lebih banyak pemimpin yang berpusat kepada Kristus untuk gereja di Afrika dan seterusnya untuk turut serta secara aktif dan positif untuk memberi kesan kepada dunia. Kami telah merancang program kami dalam pelbagai bidang pengkhususan profesional untuk graduan kami untuk memindahkan pembelajaran ke kerjaya mereka. Universiti ini mempunyai kemudahan moden untuk menjadikan penginapan anda selesa dan bijak. Kami mempunyai perpustakaan yang lengkap, dengan buku dan bahan pembelajaran moden. Universiti ini mempunyai Makmal ICT moden dan akses 24 jam ke WIFI. Bagi mereka yang ingin menjadi penghuni universiti, kami mempunyai pangsapuri servis moden untuk menjadikan penginapan anda selesa.

Kaedah pengajian:

  • Sepenuh Masa
  • Kelas petang
  • Berasaskan Sekolah
  • Jarak dan e-Pembelajaran

Kemasukan adalah pada bulan Januari, Mei, September dan Cuti Sekolah untuk sekolah (April, Ogos, dan Disember).

46626_3.JPG

Lokasi

  • Nairobi

    Africa International University., Karen, 00502, Nairobi

    Soalan