Keystone logo
Accademia Costume & Moda

Accademia Costume & Moda

Accademia Costume & Moda

pengenalan

Ditubuhkan pada tahun 1964 di Rome, Accademia Costume & Moda hari ini dianugerahkan oleh laporan BoF "4 Badges of Excellence" - yang maksimum - untuk kedua-dua kategori Reka Bentuk Fesyen Sarjana (kursus Ijazah BA) dan Reka Bentuk Fesyen Siswazah (kursus Sarjana MA) :

Ia menawarkan kursus BA dan Master yang diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan Itali di bawah badan yang memerintah Seni Pengajian Tinggi.

Budaya, Reka Bentuk, dan Craftmanship yang dikaitkan dengan pendekatan makmal adalah perkara utama misi pendidikan Sekolah. Objektifnya adalah untuk membantu pelajar memulakan karier mereka, menyokong mereka dalam membentuk dan menyatukan identiti kreatif mereka.

Kebudayaan dan percubaan yang digabungkan dengan Reka Bentuk dan Kraftmanship adalah pemacu kami untuk menawarkan kepada Sistem Fesyen dan Industri Hiburan, pereka muda dapat menanggapi keperluan mereka.

Alumni hari ini termasuk Pengarah Kreatif Gucci, Alessandro Michele, pendahulu Frida Giannini, Albino D'Amato, Maurizio Galante, Marco Mastroianni, Penaklosan Yang Bertanggung Jawab Matières Chez Louis Vuitton, Fendi - Dior, Aldo Maria Camillo dan banyak di kalangan profesional yang paling penting Industri Fesyen Global. Accademia mempunyai nisbah penempatan melebihi 85% daripada jumlah penduduk di rumah fesyen antarabangsa yang paling berprestij dan pengeluaran hiburan

Accademia hanya grid permulaan.

Lokasi

  • Rome

    Via della Rondinella, 2 , 00186, Rome

  • Milan

    Milan, Itali

    Soalan