Keystone logo
© ©AMU Academy of Performing Arts
Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

Academy of Performing Arts in Prague (AMU)

pengenalan

laksanakan

Mendidik

Nikmati

Academy of Performing Arts in Prague (AMU) ialah sekolah seni terbesar di Republik Czech. Terima kasih kepada skop luasnya yang terdiri daripada teater, muzik, dan tarian kepada penerbitan TV dan filem, AMU dianggap sebagai ruang yang pelbagai dan memupuk untuk artis muda menemui, menguasai dan mengembangkan lagi bakat yang mungkin mereka miliki. Pelajar berusaha untuk memperhalusi kebolehan khusus mereka di bawah tuisyen profesional aktif adegan budaya dan intelektual Czech, pembuat filem berpangkat tinggi, pengarah teater dan penghibur pentas, virtuoso muzik dan penari hebat dengan penekanan pada pendekatan individu yang unik.

Sifat dan keterbukaan AMU yang bersifat antarabangsa memupuk pertukaran pengalaman dan idea kreatif dan pendidikan yang saling memperkaya dan membantu mengekalkan dan membangunkan portfolio program bahasa asing di AMU. Kami menawarkan pelajar antarabangsa banyak program ijazah sarjana muda, sarjana dan kedoktoran serta kursus dan penginapan jangka pendek. AMU terlibat dalam banyak rangkaian profesional antarabangsa dan projek kreatif dan penyelidikan serta merupakan ahli banyak persatuan profesional antarabangsa. Ia bekerjasama dengan sekolah seni utama di Eropah sebagai sebahagian daripada projek bersama.

Matlamat kami termasuk membantu pelajar antarabangsa untuk menyepadukan ke dalam kehidupan di AMU, membina persekitaran antarabangsa yang terbuka dan mesra, dan secara konsisten meningkatkan keadaan belajar untuk pelajar antarabangsa di negara kita.

Universiti ini dibahagikan kepada 3 jabatan bebas - masing-masing mengkhusus dalam jenis usaha seninya sendiri: Fakulti Teater (DAMU), Sekolah Filem dan TV (FAMU), Fakulti Muzik dan Tarian (HAMU). Setiap jabatan menawarkan program pengajian bertauliah dalam bahasa Inggeris serta latihan individu jangka pendek, program pertukaran, kursus khusus, dan peluang untuk belajar di luar negara.

  1. Fakulti Teater (DAMU) ialah sekolah seni moden yang memberi tumpuan kepada pendidikan personaliti artistik yang mampu menggabungkan pengetahuan prosedur dan gaya teater dengan keberanian untuk meneroka eksperimen kreatif. DAMU menawarkan kajian dalam semua bidang produksi teater: lakonan, pengarahan, dramaturgi, scenografi, teori dan kritikan, produksi teater, karya pengarang, dan pendidikan drama, baik dalam bidang teater dramatik dan dalam bidang teater rekaan dan objek.
  2. Sekolah Filem dan TV (FAMU) ialah salah satu sekolah filem terkemuka di Eropah dan tempat lahirnya banyak pembuat filem Czech yang paling terkenal. Filem pelajarnya diiktiraf dengan berpuluh-puluh anugerah di festival filem di seluruh dunia setiap tahun. Program pengajian FAMU menggabungkan kedua-dua pendekatan praktikal dan teori, berkat pelajar memperoleh set kemahiran dan pengetahuan yang komprehensif yang diperlukan untuk bekerja dalam semua profesion filem, televisyen, fotografi dan media baharu.
  3. Fakulti Muzik dan Tarian (HAMU) meneroka sempadan pengalaman muzik dan tarian dengan pelbagai program pengajian. Kampus ini terletak di tengah-tengah pusat bersejarah Prague dan tersebar di beberapa bangunan yang menarik termasuk beberapa dewan muzik, pentas terbuka, pentas kelab, kemudahan penyelidikan dan studio rakaman. Graduan berjaya tampil sebagai pemain solo di pentas dunia terkemuka dan mencari pekerjaan bukan sahaja sebagai profesional bebas tetapi juga dalam orkestra, teater dan institusi pendidikan di seluruh dunia.

Ketiga-tiga fakulti terletak di tengah-tengah pusat bersejarah Prague. Prague adalah rumah kepada beberapa tarikan kebudayaan yang terkenal dengan hubungan yang hebat dengan seluruh Eropah. Di samping itu, ibu negara Republik Czech adalah salah satu bandar pelajar terbaik dan juga telah disenaraikan di kedudukan tinggi dalam senarai 100 bandar paling selamat di dunia!

Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan berkaitan aktiviti antarabangsa dan program pengajian kami dalam bahasa Inggeris, jangan teragak-agak untuk menghubungi Jabatan Antarabangsa kami.

Lokasi

  • Prague 1

    Malostranské náměstí,12, 118 00, Prague 1

    Soalan