Keystone logo
Uruguay

Universiti Terbaik untuk Cikgu Program dalam Uruguay 2024

Bilangan institusi: 6
  • Maldonado Department, Uruguay

  Institut Universiti Francisco de Asís (UNIFA) adalah yayasan nirlaba yang telah menyediakan perkhidmatan peringkat universiti dalam bidang swasta sejak tahun 1988. Operasi dan strukturnya dirancang sesuai dengan kehendak Keputusan 308/995, yang merujuk kepada kuasa undang-undang yang diperlukan untuk berfungsi sebagai institusi peringkat universiti di Uruguay.

  • Montevideo Department, Uruguay

  Dipasang di Montevideo dan di beberapa bandar di pedalaman, Universidad Católica del Uruguay adalah universiti swasta tertua di negara ini dan yang paling luas secara geografi. Pada mulanya ditubuhkan pada tahun 1882 oleh Uskup Agung Montevideo pertama, Mons. Mariano Soler dibuka semula dan dipercayakan kepada Persatuan Yesus pada tahun 1985, Universiti Katolik Uruguay adalah karya utama Gereja Katolik dalam bidang pendidikan tinggi Uruguay. Komitmennya terhadap kecemerlangan akademik, pluralisme ideologi, ekumenisme, dan dialog antara agama, menjadikannya salah satu pelaku asas dalam kehidupan budaya negara.

  • Montevideo Department, Uruguay

  Tujuan Institut Persatuan Orang Muda Kristian Universiti adalah untuk mengembangkan aktiviti pengajaran, penyelidikan, dan pengembangan yang bertujuan untuk latihan komprehensif, promosi gaya hidup sihat, promosi budaya dan latihan dalam bidang Pendidikan Jasmani, sukan, rekreasi , kem, pelancongan, sukarelawan dan filantropi, pengurusan sosial, animasi sosio-budaya dan sejenisnya, disusun dalam fakulti, jabatan atau unit akademik yang setara.

  • Poblado Uruguay, Uruguay

  Dalam beberapa dekad kebelakangan ini, pendaftaran pendidikan tinggi di Uruguay telah meningkat secara mendadak, dan itulah sebabnya terdapat peningkatan kebutuhan institusi pendidikan tinggi dan penyelidikan yang dapat melatih sejumlah besar orang yang berkualifikasi.

  • Montevideo Department, Uruguay

  Universiti Perniagaan (UDE) diiktiraf oleh Pemerintah Republik berdasarkan Keputusan No. 308/995 08/11/95 dan merupakan universiti yang berkembang pesat dari empat universiti swasta. Universiti kami mendapat sokongan dari Dewan Perniagaan dan Persatuan Profesional yang terpenting di negara ini. Sejak diiktiraf pada tahun 1998, Universidad de la Empresa mempunyai pertumbuhan tetap dan berterusan dalam pendaftarannya, yang berjumlah 5.000 pelajar.

  • Montevideo Department, Uruguay

  Institut Universiti CEDIIAP (Pusat Pengajaran, Penyelidikan, dan Maklumat Pembelajaran) ditubuhkan pada tahun 1995 oleh Prof Em. Dra. María A. Rebollo dan diberi kuasa sebagai Institut Universiti, oleh Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan (MEC), dalam resolusi bertarikh 22 Mac 2001.