Keystone logo
United Kingdom

Belajar Cikgu dalam United Kingdom 2024

Belajar di United Kingdom

The United Kingdom Great Britain dan Ireland Utara, yang dikenali sebagai United Kingdom (UK) dan Britain, ialah sebuah negara berdaulat yang terletak di luar pantai barat laut benua Eropah. Negara ini termasuk pulau Great Britain, bahagian timur laut pulau Ireland dan banyak pulau-pulau kecil. Ireland Utara adalah satu-satunya wilayah UK yang berkongsi sempadan darat dengan satu lagi negara Republik Ireland.

Ramai orang keliru United Kingdom dengan Great Britain, tetapi sebenarnya mereka tidak perkara yang sama. United Kingdom adalah satu kumpulan yang bersatu padu daripada empat negara: England, Scotland, Wales dan Ireland Utara. Keempat-empat negara berkongsi sekumpulan pulau-pulau di barat laut tanah besar Eropah dan bersatu di bawah satu kerajaan dengan salah satu raja.Great Britain terdiri daripada hanya England, Scotland dan Wales.

Walaupun UK mempunyai empat negara yang berbeza, masing-masing dengan budaya dan dialek yang berbeza, ada sebab yang ramai orang mengelirukan UK dengan England. Selama berabad-abad, England adalah negara yang dominan, dengan raja yang kerap dipanggil "Ratu England. " Apabila orang berfikir di UK, imej raja sering perkara pertama yang mereka fikirkan. Raja-raja, permaisuri, putera dan puteri dari England telah menjadi selebriti antarabangsa. UK juga terkenal dengan ikon budaya lain seperti David Beckham, Dr. Siapa dan Beatles. Jika anda melawat UK, anda akan mahu untuk menjamu selera di picisan coklat Cadbury selepas makan tradisional ikan dan kerepek, mencuci semua turun dengan segelas Guinness gempal.

Orang-orang di UK yang dikenali sebagai pemimpin dalam bidang seni serta sains dan teknologi. UK merupakan tempat di mana trend fesyen sering bermula dan pelakon atau pemuzik dilahirkan.London, pusat itu semua, sering dipanggil a "kuasa besar budaya. "

UK, dan England khusus, dikenali untuk beberapa universiti terkemuka di dunia. Orang perjalanan dari seluruh dunia untuk belajar di beberapa sekolah di dunia 's tertinggi kedudukan, seperti Cambridge dan Oxford. Malah, UK mempunyai empat universiti kedudukan antara 10 teratas global dalam Ranking Universiti QS World.

Iklim di UK
Iklim di UK dengan hebat berbeza-beza mengikut lokasi. Kawasan-kawasan yang berhampiran dengan Atlantik, seperti Ireland Utara dan Wales, yang basah, berangin dan sederhana suhu. England mempunyai suhu sejuk, tetapi tidak sejuk, bulat hampir setahun, dan mengalami satu jumlah purata hujan. Salji boleh berlaku, tetapi sesuatu yang luar biasa.

Kos sara hidup
Seperti iklim, kos sara hidup akan berbeza-beza bergantung kepada di mana anda tinggal di UK.London, yang merupakan pusat kebudayaan dan pendidikan, adalah salah satu tempat yang paling mahal di dunia. Sewa dan kos sehari-hari aktiviti-aktiviti kedua-duanya adalah agak tinggi di sini. Makan di luar juga mahal di England, jadi mempertimbangkan mencari asrama atau pangsapuri yang mempunyai dapur untuk mengurangkan perbelanjaan.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  628
 • Bahagian utiliti

  83
 • Langganan Internet

  35
 • Pengangkutan tempatan

  79

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  8
 • Tiket pawagam

  12
 • Pint bir tempatan

  5

Kira-kira United Kingdom

Pengajian Tinggi di United Kingdom

Oleh kerana universiti yang cemerlang, pendidikan tinggi di United Kingdom dicari, bukan sahaja oleh penduduk Inggeris, tetapi orang di seluruh dunia. Biasanya, pelajar memasuki universiti bermula pada usia 18. Kebanyakan penduduk akan menghadiri sekolah negeri-dibiayai untuk ijazah sarjana muda mereka, untuk membantu kos kawalan.

Di UK, ijazah pertama adalah ijazah 's sarjana muda. Kebanyakan pelajar membelanjakan kira-kira tiga tahun belajar untuk ijazah ini, dan pada masa ini mereka dikenali sebagai mahasiswa. Apabila siswazah dari seorang pelajar institusi pengajian atau lain-lain program ijazah pertama, pelajar yang layak boleh memilih untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah lanjutan. A ijazah sarjana 's, yang biasanya mengambil masa satu tahun, adalah pilihan pertama. Program kedoktoran akan mengambil kira-kira tiga tahun. Kemasukan ke program siswazah adalah sangat kompetitif, dan ini tidak nyatakan dibiayai.

Selain ketiga-tiga ijazah asas, pelajar di UK boleh mengejar kelayakan pakar melalui pelbagai lembaga dan persatuan mereka. Keupayaan ini mungkin termasuk pakar Psikologi, Undang-undang, Perubatan, Pendidikan atau perniagaan.

Belajar di UK menyediakan anda dengan manfaat ijazah dari sebuah sekolah menengah yang paling berprestij di dunia 's. Negara ini menghargai pendidikan, dan anda akan hidup di tengah-tengah pemikir cemerlang dan penyelidik. Jika ijazah anda memilih merangkumi fokus penyelidikan yang kuat, anda akan mendapati bahawa belajar di UK memberikan anda peluang untuk menyertai program-program penyelidikan yang cemerlang.

Yuran pengajian

Seperti yang anda mempertimbangkan belajar di UK, memahami kos yang akan membantu. Dalam 2012-2013 tahun persekolahan, ijazah sarjana muda di England secara khusus telah ditetapkan pada maksimum £ 9,000 setiap tahun, dengan kos sebanyak £ 6000 menjadi lebih biasa.Ijazah lanjutan mempunyai kos yang lebih tinggi daripada program ijazah pertama, tetapi ini diubah dengan ketara antara sekolah. Pelajar yang belajar di luar England dibayar pelbagai £ 5000 - £ 20,000 setahun untuk ijazah mereka.

Menamatkan pengajian dengan ijazah yang diterima di UK membuka pintu kepada peluang pekerjaan. Kerana universiti ini begitu dipandang tinggi di seluruh dunia, anda akan mempunyai pilihan untuk meneruskan pekerjaan di lokasi antarabangsa, dan juga di dalam UK anda perlu memilih untuk menetap di sana.

Insurans Kesihatan

UK menawarkan sistem penjagaan kesihatan yang dikenali sebagai Perkhidmatan Kesihatan Kebangsaan. Pelajar-pelajar yang mengambil sekurang-kurangnya enam bulan kursus di negara ini mungkin layak untuk rawatan percuma atau bersubsidi di UK. Mereka yang merupakan penduduk EEA atau sudah hidup di UK secara automatik layak untuk perkhidmatan NHS, tidak kira berapa lama mereka berhasrat untuk belajar di UK.

Mendapatkan visa ke UK

Jenis-jenis visa pelajar ke UK termasuk:

 • Tahap 4 General - visa ini terpakai bagi orang dewasa berumur 17 datang ke United Kingdom untuk belajar lebih.
 • Pelajar Pelawat - visa ini terpakai bagi pelajar yang mengambil kursus yang singkat dan tidak merancang untuk bekerja semasa penginapan mereka.
 • Bakal Pelajar - visa ini terpakai kepada pelajar yang perlu membuat persiapan terakhir sebelum memulakan Tier 4 kajian <./ Li>

Tips

Seperti yang anda bersedia untuk belajar di UK, ingat bahawa beberapa universiti dan program khusus adalah sangat kompetitif. Dapatkan permohonan anda pada awal bagi memastikan anda boleh mendapatkan tempat, dan memohon untuk lebih daripada satu sekolah untuk meningkatkan peluang anda diluluskan. Cari rumah mampu milik berhampiran universiti atau di kampus, dan mempertimbangkan berkongsi loteng atau pangsapuri dengan penyewa lain untuk memaksimumkan pelaburan kewangan anda. Dengan tips ini, anda akan dapat belajar di UK dengan kerumitan yang minimum, dengan mengambil kesempatan daripada negara yang mempunyai warisan pendidikan yang kaya dan reputasi antarabangsa untuk melahirkan graduan yang berkualiti.

Keperluan Visa

Visa Pelajar Tahap 4 (Umum) telah digantikan dengan apa yang dipanggil "Laluan Pelajar". Laluan Pelajar ialah Visa Pelajar baharu UK, yang akan tersedia untuk warga EEA juga, yang, sebelum Brexit, tidak memerlukan visa untuk belajar di UK.

Laluan Pelajar (umur 18+)

Laluan Pelajar Kanak-kanak (umur 4 - 17 tahun, yang telah menggantikan Visa Pelajar Kanak-kanak Tahap 4)

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Laluan Pelajar

Harga dan mata wang

GBP 348

Yuran visa pelajar UK semasa ialah:

 • £348 jika memohon dari luar UK.
 • £475 jika anda memohon untuk melanjutkan atau bertukar kepada Visa Pelajar dari dalam UK.

Siapa yang boleh memohon visa?

Sesiapa yang memasuki negara ini untuk pengajian mesti memohon Visa Pelajar jika masuk selepas 1 Januari 2021. Ini termasuk warga EU/EEA yang sebelum ini tidak memerlukan visa untuk memasuki UK untuk pengajian mereka. Anda perlu mencapai 70 mata pada Sistem Berasaskan Mata, yang mengukur sama ada anda memenuhi keperluan untuk belajar di UK. Ini termasuk:

 • Adakah anda telah diterima masuk ke institusi yang diluluskan?
 • Adakah anda mempunyai sumber kewangan untuk membiayai penginapan anda di UK?
 • Adakah anda mahir dalam bahasa Inggeris?
 • Adakah kursus anda memenuhi keperluan kursus?

Mereka yang lulus dari institusi pendidikan British menjelang dan selepas Musim Panas 2021 akan dapat memohon visa pasca siswazah, membolehkan mereka bekerja/mencari kerja di UK sehingga 2 tahun.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Pusat permohonan visa UK / Dalam talian

Anda boleh memohon visa pelajar UK di pusat permohonan visa UK di negara asal anda. Anda boleh mendapatkan senarai pusat permohonan visa UK di seluruh dunia di sini: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

Anda juga boleh memohon visa pelajar UK dalam talian melalui laman web Visa Pejabat Rumah UK dan Perkhidmatan Imigresen. Anda boleh mula di sini: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

laman web:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Untuk mendapatkan visa pelajar UK, anda perlu terlebih dahulu diterima menyertai kursus. Untuk kebanyakan kursus, anda juga perlu membuktikan bahawa anda memahami bahasa Inggeris ke tahap yang diperlukan.

Proses permohonan visa pelajar UK berbeza sedikit bergantung pada jenis visa pelajar UK yang anda mohon.

Untuk permohonan visa pelajar UK anda, anda perlu menyediakan perkara berikut:

 • pasport atau ID perjalanan
 • bukti bahawa anda boleh menampung kursus dan kos sara hidup anda
 • bukti kebenaran ibu bapa atau penjaga jika anda berumur di bawah 18 tahun
 • bukti penerimaan ke kursus anda
 • bukti pembayaran surcaj penjagaan kesihatan

Bergantung pada negara asal anda, anda juga mungkin perlu menjalani ujian tuberkulosis.

Apabila anda tiba di UK, anda mungkin perlu mendaftarkan visa pelajar UK anda dengan polis. Anda harus menerima maklumat sama ada anda perlu mendaftar dalam pelekat visa pelajar UK anda atau surat daripada Pejabat Rumah UK. Anda juga perlu memohon permit kediaman Biometrik jika anda tinggal di UK selama lebih daripada 6 bulan.

Bilakah anda perlu memohon?

Anda boleh memohon Visa Pelajar sehingga 6 bulan sebelum kursus anda bermula. Masa pemprosesan visa pelajar UK berbeza-beza mengikut dari mana anda memohon tetapi secara amnya anda akan menerima keputusan dalam masa 3 minggu jika anda memohon dari luar UK, dan dalam masa 8 minggu jika anda memohon dalam UK.

Panjang visa pelajar am bergantung pada tempoh kursus anda dan anda boleh memohon untuk melanjutkannya jika anda ingin tinggal di UK untuk bekerja atau melanjutkan pelajaran. Visa pelajar kanak-kanak adalah sah untuk tempoh kursus, sehingga maksimum 6 tahun, dan boleh dilanjutkan. Panjang visa pelajar jangka pendek tidak boleh melebihi tempoh kursus anda dan tidak boleh dilanjutkan.

Masa pemprosesan

3 Weeks

Peluang kerja

Pelajar antarabangsa dibenarkan bekerja dengan belajar di UK, di bawah syarat-syarat tertentu. Jenis kerja yang boleh anda lakukan bergantung pada apa yang anda sedang belajar dan jika anda akan bekerja semasa penggal sekolah, atau semasa rehat.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Sebab utama penolakan visa pelajar adalah:

 1. Dokumen hilang atau salah;
 2. Kegagalan untuk memenuhi keperluan kewangan;
 3. Format dokumen yang salah.