Keystone logo
Turki

Universiti Terbaik untuk Cikgu Program dalam Turki 2024

Bilangan institusi: 43
  • Rotterdam, Belanda
  • Bilbao, Sepanyol
  • + 5 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Istanbul, Turki

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Başakşehir, Turki

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Istanbul, Turki

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Bartın, Turki

  Walaupun bandar Bartin mempunyai universiti sendiri 12 tahun yang lalu, sejarah universiti di bandar ini bermula pada tahun 1990-an. Fakulti Perhutanan Bartın, yang ditubuhkan di bawah Universiti Karaelmas Zonguldak dengan nombor undang-undang 3837 bertarikh 11.07.1992, menjadi fakulti pertama yang ditubuhkan di Bartın. Fakulti Perhutanan Bartın, yang ditubuhkan di Kampus Ağdacı, memulakan kehidupan pendidikannya dengan mengambil pelajar pertama pada tahun akademik 93-94. Dengan bermulanya pendidikan Fakulti Perhutanan Bartın, 3 lagi unit akademik dimasukkan dalam bidang pendidikan tinggi di Bartın. Ini adalah Sekolah Vokasional Bartın, Sekolah Vokasional Perkhidmatan Kesihatan, dan Sekolah Pendidikan Jasmani dan Sukan. Pada tahun 2008, ketika universiti bandar mula ditubuhkan di seluruh negara, bandar Bartın memperoleh universiti sendiri. Universiti Bartın, yang ditubuhkan dengan undang-undang nombor 5765 bertarikh 22 Mei 2008, menerima pelajar pertama dengan 4 unit akademik yang dipisahkan dari Universiti Karaelmas Zonguldak, serta Fakulti Ekonomi dan Sains Pentadbiran, Fakulti Kejuruteraan, Sains Sosial yang baru ditubuhkan Institut dan Institut Sains. Universiti Bartın, yang mulai melatih para pelajar yang berhasrat untuk bersuara di masa depan dengan 3 fakulti, 2 institut, 2 sekolah vokasional, dan sebuah kolej secara keseluruhan, meneruskan pengembangannya untuk memenuhi keperluan negara kita.

  • Istanbul, Turki

  Matlamat utama Istanbul Medeniyet University adalah untuk melatih profesional yang diperlukan oleh Turki dan pakar yang akan dianggap pakar dalam dunia saintifik. Dan ini hanya mungkin dilakukan dengan mengenal pasti dan melaksanakan tujuan jangka pendek dan jangka panjang secara teratur.

  • Istanbul, Turki

  İstanbul Ayvansaray Üniversitesi ; Undang-Undang No. 6761, yang diterbitkan dalam Warta Resmi bertarikh 24/11/2016 dan bernomor 29898, dibentuk oleh Yayasan Plato dengan tarikh penerimaan 16/11/2016. Plato Vocational School, yang ditubuhkan sebagai Foundation Vocational School oleh Majlis Menteri pada 21/4/2009 dan memulai kehidupan pendidikannya dengan 4 jurusan, kini telah dihubungkan İstanbul Ayvansaray Üniversitesi

  • Izmir, Turki

  Ege University , universiti keempat yang diasaskan di Turki, ditubuhkan oleh undang-undang No. 6595 yang dikeluarkan pada 20 Mei 1955 dan memulakan kehidupan pendidikannya pada 5 November 1955. Sejak penubuhannya, Ege University , sebagai yang keempat dan wilayah pertama Turki dan universiti tertua, telah mengadopsi prinsip menyumbang kepada dunia saintifik pada skala sejagat dengan menghasilkan pengetahuan yang kaya dengan kuantiti dan kualiti, mendidik individu produktif dan penyelidik yang lengkap dengan budaya yang menyedari fakta tempatan dan global, dan membuat penambahan yang lebih tinggi nilai dengan kekuatan wilayahnya dengan mengutamakan faedah sosial.

  • Istanbul, Turki

  Masa lampau yang lebih dari 500 tahun dalam pendidikan dan latihan: Galatasaray University . Galatasaray University pertama kali didirikan pada tahun 1481 oleh Sultan Beyazit II sebagai "Enderun School" (Imperial School) dan disebut "Galata Sarayı" ('Galata Palace').

  • Konya, Turki

  Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi , yang merupakan universiti khusus pertama dalam bidang makanan dan pertanian di negara kita, dirancang sebagai universiti penyelidikan antarabangsa yang menyediakan pendidikan dalam bahasa Inggeris sesuai dengan misi pendidikan tinggi barunya, dan dalam model pendidikan baru dilaksanakan berdasarkan program, pelajar mengikuti sukatan pelajaran yang sama pada tiga semester pertama pendidikan mereka.Dari awal semester, mereka memilih bidang dan jurusan yang mereka mahukan tanpa sekatan.

  • Düzce, Turki

  Düzce Üniversitesi , yang mempunyai 3 fakulti dan 5700 pelajar pada tahun-tahun pertama penubuhannya; Hari ini, ia menarik perhatian sebagai institusi pendidikan tinggi yang dihormati dan disukai dengan lebih daripada 30 ribu pelajar, 12 Fakulti, 4 Institut, 2 Sekolah, 10 Sekolah Vokasional, lebih daripada 30 pusat penyelidikan, Technopark, Hospital Penyelidikan dan Aplikasi.

  • Aydın, Turki

  Ibn Haldun berkata, "Geografi adalah takdir". Nasib ini memberi para remaja tanggungjawab untuk memulakan Peradaban Terbuka di wilayah kita, di mana kita telah melihat era terbuka dan tutup. Kami berhasrat untuk mempersiapkan generasi baru kami untuk misi ini. Untuk masa depan yang berjaya dan bahagia di dunia globalisasi kita, kita mesti meningkatkan pengetahuan, kemahiran dan kesedaran tentang peradaban dan kepemimpinan yang diperlukan oleh pelajar kita.

  • Turki

  Ditubuhkan di Cyprus Utara pada tahun 2017, Arkin University of Creative Arts and Design (ARUCAD) adalah universiti seni tematik yang sepenuhnya dikhaskan untuk seni, reka bentuk dan komunikasi. Matlamat ARUCAD adalah untuk menjadi salah satu universiti terkemuka dalam pendidikan seni.

  • Nevşehir, Turki

  Nevşehir Hacı Bektaş Veli University adalah salah satu daripada 17 universiti yang dirasmikan pada 17 Mei 2007. Universiti kami terdiri daripada Kolej Pengurusan Hotel & Pelancongan Nevşehir, Fakulti Ekonomi dan Sains Pentadbiran, Kolej Kesihatan Sema-Vefa Küçük dan Kolej Vokasional Nevşehir , yang semuanya sebelumnya adalah milik Universiti Erciyes, Hacı Bektaş Veli Vocational College, sebelumnya merupakan bahagian dari Gazi University dan Ürgüp Sebahat & Erol Toksöz Vocational College, sebelumnya merupakan sebahagian dari Hacettepe University juga merupakan komponen Universiti.

  • Iğdır, Turki

  Iğdır University ditubuhkan secara rasmi pada 22 Mei 2008 oleh undang-undang ke-100 mengenai organisasi institusi pengajian tinggi. Pada mulanya, terdapat 3 Fakulti, 2 Sekolah Menengah Vokasional dan 3 institusi. Hasil daripada usaha yang dilakukan, Fakulti Pertanian Iğdır mengambil tempat dalam Panduan Peperiksaan Pemilihan Pelajar 2008, dan dengan 30 orang pelajar, Fakulti Pertanian Iğdır memulakan pendidikan pada tahun akademik 2008-2009.