Keystone logo
Thailand

Universiti Terbaik untuk Cikgu Program dalam Thailand 2024

Bilangan institusi: 25
  • Pratu Chai Sub-district, Thailand

  มหาวิทยาลัยราชภัฏพระนครศรีอยุธยา Ia berasal dari Sekolah Pelatihan Guru Kota Tua, dimana Raja Chulalongkorn (Rama V) dengan senang hati memberikan hadiah 30,000 baht kepada Kementerian Dharma untuk mendirikan sekolah latihan guru. Berlangsung di belakang Istana Chankasem di 1 Julai 1905, kemudian berkembang menjadi Sekolah Latihan Guru Phra Nakhon Si Ayutthaya dan Phra Nakhon Si Yuthaya Teacher College, masing-masing, pada

  • Khlong Nueng, Thailand

  Valaya Alongkorn Rajabhat University di bawah naungan kerajaan ditubuhkan oleh Yang Mulia Somdetch Phra Raja Pituchha Chao Fa Valaya Alongkorn, Krom Luang, Puteri Phetchaburi. HRH Princess Valaya Alongkorn sangat mementingkan pendidikan wanita muda Thailand.

  • Khok Khian, Thailand

  di kabinet Mesyuarat pada 8 Julai 2003 meluluskan, pada dasarnya, penubuhan universiti di wilayah Narathiwat dan Nakhon Phanom. dengan menggabungkan institusi pendidikan yang sudah ada di wilayah tersebut untuk menggunakan sumber bersama untuk faedah maksimum Terdapat pelaburan sekecil mungkin. tanpa bertentangan dengan falsafah dan misi pendidikan institusi pendidikan terdahulu

  • Tha Sut, Thailand

  Mae Fah Luang University (MFU) ditubuhkan sebagai universiti awam yang berautonomi, di bawah Piagam Diraja, pada tahun 1998, dengan sokongan murah hati dari Kerajaan Diraja Thailand. Universiti ini ditubuhkan untuk memenuhi keperluan orang-orang di utara Thailand dan untuk memperingati sumbangan murah hati Ibu Raja, Puteri Kebawah Duli Yang Maha Mulia Srinagarindra, yang terkenal dengan kasih sayang kepada subjeknya sebagai "Mae Fah Luang."

  • Pa O Don Chai, Thailand

  วิทยาลัยเชียงราย Diluluskan untuk ditubuhkan oleh Kementerian Universiti pada 18 Julai 2003, yang membolehkan pengurusan ijazah sarjana muda di bawah pengawasan Kementerian Pendidikan. Menurut Akta Institusi Pengajian Tinggi Swasta (No. 2) B.E. 2535

  • Thai Buri, Thailand

  Walailak University berumur 26 tahun pada 29 Mac 2018. Namun, pergerakan penduduk tempatan untuk memiliki universiti di Provinsi Nakhon Si Thammarat bermula kira-kira 50 tahun yang lalu, pada tahun 1967. Tetapi diperlukan 12 tahun sebelum Anggota Parlimen dari Nakhon Si Thammarat terlebih dahulu dicadangkan kepada Parlimen pada tahun 1979 undang-undang untuk menubuhkan universiti di wilayah tersebut.

  • Lak Hok, Thailand

  Rangsit University : Terletak di dua ratus sembilan puluh dua (292) kismis Lak-Hok, di Jalan Paholyothin, Provinsi Pathumthani, jarak hanya tiga (3) kilometer dari Bandara Don Muang. Komuniti Muang-Ake 4000 rais mengelilingi Universiti.

  • Bang Phli District, Thailand

  Sekolah Bersekutu Sarasas Ia diiktiraf sebagai sekolah dwibahasa di barisan hadapan untuk menghasilkan pelajar yang mempunyai potensi bahasa asing. terutamanya bahasa Inggeris sehingga menjadi jelas Seiring dengan pengetahuan akademik dalam pelbagai bidang sejak tahun 1964 hingga sekarang, peluang itu diperluas ke pendidikan tinggi, iaitu " สถาบันเทคโนโลยีแห่งสุวรรณภูมิ " (SUVARNABHUMI INSTITUTE TECHNOLOGY -SVIT).

  • Lam Sai, Thailand

  Pada tahun 1887 (BE 2430), Baginda Raja Chulalongkorn (Raja Rama V) mendirikan kolej Sangha pertama di Thailand, yang disebut 'Mahadhatu Witthayalai,' yang terletak di Wat Mahadhatu di Bangkok. Itu dimaksudkan untuk menjadi tempat para bhikkhu, pemula, dan orang awam datang untuk belajar di Tipiṭaka dan pendidikan tinggi.

  • Bang Toei, Thailand

  Pada tahun 1996, Shinawatra University bermula dengan inisiatif Dr. Thaksin Shinawatra dan Prof Dr Pura Chai Piamsomboon. Menubuhkan universiti swasta Untuk membantu menyokong pembangunan negara dan wilayah jiran, digabungkan dengan idea untuk membangunkan model Universiti ini ramah dengan persekitaran Dr. Sunthorn Boonyathikarn hingga tahun 1999, biro universiti membenarkan penubuhan Shinawatra University . Shinawatra University bertujuan untuk menjadi universiti antarabangsa terkemuka yang fokus pada penyelidikan akademik. Universiti berusaha untuk kecemerlangan dalam pembelajaran dan pengajaran, inovasi, kepemimpinan. Pembangunan keusahawanan Penglibatan dan perkhidmatan masyarakat Ia beroperasi dengan standard etika tertinggi dan mengutamakan tanggungjawab sosial.

  • Bangkok, Thailand

  Institut Pentadbiran Pembangunan Nasional (NIDA) ditubuhkan untuk merealisasikan visi Kebawah Duli Yang Maha Mulia Raja Bhumibol Adulyadej untuk memajukan pembangunan Thailand melalui penubuhan institusi pendidikan yang maju untuk mempersiapkan orang untuk menjadi agen perubahan untuk pembangunan negara. Walaupun pada awalnya NIDA ditubuhkan untuk menyokong pembangunan nasional di Thailand; objektif ini kini telah diperluas untuk merangkumi pembangunan wilayah di negara-negara di luar Thailand, dengan tujuan untuk menghasilkan lulusan ijazah lanjutan yang dapat melayani di sektor awam, perniagaan, dan bukan untung.

  • Bangkok, Thailand

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Barcelona, Sepanyol
  • Bangkok, Thailand

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Bang Phut Sub-district, Thailand

  Sukhothai Thammathirat Open University bertujuan untuk menjadi universiti terbuka bertaraf dunia yang menggunakan sistem pendidikan jarak jauh untuk menyediakan pembelajaran sepanjang hayat untuk semua.

  • Khlong Nueng, Thailand

  Selamat datang ke Sekolah Kejuruteraan dan Teknologi (SET) di Asian Institute Of Technology , di mana kami berhasrat untuk menjadi hab pengajian tinggi multikultural yang unik dan berprestij, membangunkan jurutera dan teknolog berkelayakan tinggi yang memainkan peranan utama dalam mempromosikan daya saing industri di rantau ini. penyatuannya ke dalam ekonomi global.