Keystone logo
Thailand

Universiti Terbaik untuk Cikgu Program dalam Thailand 2023

Bilangan institusi: 57
  • Manchester, United Kingdom
  • Budapest, Hungary
  • + 62 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Pratu Chai Sub-district, Thailand

  มหาวิทยาลัยราชภัฏพระนครศรีอยุธยา Ia berasal dari Sekolah Pelatihan Guru Kota Tua, dimana Raja Chulalongkorn (Rama V) dengan senang hati memberikan hadiah 30,000 baht kepada Kementerian Dharma untuk mendirikan sekolah latihan guru. Berlangsung di belakang Istana Chankasem di 1 Julai 1905, kemudian berkembang menjadi Sekolah Latihan Guru Phra Nakhon Si Ayutthaya dan Phra Nakhon Si Yuthaya Teacher College, masing-masing, pada

  • Khlong Nueng, Thailand

  Valaya Alongkorn Rajabhat University di bawah naungan kerajaan ditubuhkan oleh Yang Mulia Somdetch Phra Raja Pituchha Chao Fa Valaya Alongkorn, Krom Luang, Puteri Phetchaburi. HRH Princess Valaya Alongkorn sangat mementingkan pendidikan wanita muda Thailand.

  • Khok Khian, Thailand

  di kabinet Mesyuarat pada 8 Julai 2003 meluluskan, pada dasarnya, penubuhan universiti di wilayah Narathiwat dan Nakhon Phanom. dengan menggabungkan institusi pendidikan yang sudah ada di wilayah tersebut untuk menggunakan sumber bersama untuk faedah maksimum Terdapat pelaburan sekecil mungkin. tanpa bertentangan dengan falsafah dan misi pendidikan institusi pendidikan terdahulu

  • Tha Sut, Thailand

  Mae Fah Luang University (MFU) ditubuhkan sebagai universiti awam yang berautonomi, di bawah Piagam Diraja, pada tahun 1998, dengan sokongan murah hati dari Kerajaan Diraja Thailand. Universiti ini ditubuhkan untuk memenuhi keperluan orang-orang di utara Thailand dan untuk memperingati sumbangan murah hati Ibu Raja, Puteri Kebawah Duli Yang Maha Mulia Srinagarindra, yang terkenal dengan kasih sayang kepada subjeknya sebagai "Mae Fah Luang."

  • Pa O Don Chai, Thailand

  วิทยาลัยเชียงราย Diluluskan untuk ditubuhkan oleh Kementerian Universiti pada 18 Julai 2003, yang membolehkan pengurusan ijazah sarjana muda di bawah pengawasan Kementerian Pendidikan. Menurut Akta Institusi Pengajian Tinggi Swasta (No. 2) B.E. 2535

  • Thai Buri, Thailand

  Walailak University berumur 26 tahun pada 29 Mac 2018. Namun, pergerakan penduduk tempatan untuk memiliki universiti di Provinsi Nakhon Si Thammarat bermula kira-kira 50 tahun yang lalu, pada tahun 1967. Tetapi diperlukan 12 tahun sebelum Anggota Parlimen dari Nakhon Si Thammarat terlebih dahulu dicadangkan kepada Parlimen pada tahun 1979 undang-undang untuk menubuhkan universiti di wilayah tersebut.

  • Lak Hok, Thailand

  Rangsit University : Terletak di dua ratus sembilan puluh dua (292) kismis Lak-Hok, di Jalan Paholyothin, Provinsi Pathumthani, jarak hanya tiga (3) kilometer dari Bandara Don Muang. Komuniti Muang-Ake 4000 rais mengelilingi Universiti.

  • Bang Phli District, Thailand

  Sekolah Bersekutu Sarasas Ia diiktiraf sebagai sekolah dwibahasa di barisan hadapan untuk menghasilkan pelajar yang mempunyai potensi bahasa asing. terutamanya bahasa Inggeris sehingga menjadi jelas Seiring dengan pengetahuan akademik dalam pelbagai bidang sejak tahun 1964 hingga sekarang, peluang itu diperluas ke pendidikan tinggi, iaitu " สถาบันเทคโนโลยีแห่งสุวรรณภูมิ " (SUVARNABHUMI INSTITUTE TECHNOLOGY -SVIT).

  • Lam Sai, Thailand

  Pada tahun 1887 (BE 2430), Baginda Raja Chulalongkorn (Raja Rama V) mendirikan kolej Sangha pertama di Thailand, yang disebut 'Mahadhatu Witthayalai,' yang terletak di Wat Mahadhatu di Bangkok. Itu dimaksudkan untuk menjadi tempat para bhikkhu, pemula, dan orang awam datang untuk belajar di Tipiṭaka dan pendidikan tinggi.

  • Dusit District, Thailand

  Rajamangala University of Technology Phra Nakhon ditubuhkan pada 27 Februari 1975 ketika Undang-Undang "Pendidikan Vokasional dan Kolej Teknologi" diumumkan di Warta Kerajaan dan mula berkuatkuasa. Akta ini bertujuan untuk mewujudkan guru vokasional dengan ijazah sarjana muda untuk mengajar pendidikan vokasional di peringkat vokasional, peringkat sarjana, dan tahap sijil vokasional lanjutan.

  • Bang Toei, Thailand

  Pada tahun 1996, Shinawatra University bermula dengan inisiatif Dr. Thaksin Shinawatra dan Prof Dr Pura Chai Piamsomboon. Menubuhkan universiti swasta Untuk membantu menyokong pembangunan negara dan wilayah jiran, digabungkan dengan idea untuk membangunkan model Universiti ini ramah dengan persekitaran Dr. Sunthorn Boonyathikarn hingga tahun 1999, biro universiti membenarkan penubuhan Shinawatra University . Shinawatra University bertujuan untuk menjadi universiti antarabangsa terkemuka yang fokus pada penyelidikan akademik. Universiti berusaha untuk kecemerlangan dalam pembelajaran dan pengajaran, inovasi, kepemimpinan. Pembangunan keusahawanan Penglibatan dan perkhidmatan masyarakat Ia beroperasi dengan standard etika tertinggi dan mengutamakan tanggungjawab sosial.

  • Pathum Wan District, Thailand

  Ditubuhkan pada tahun 1982 melalui kerjasama di antara Universiti Chulalongkorn, Kellogg School of Management, dan The Wharton Business School, Sasin School of Management adalah sekolah perniagaan terakreditasi AACSB dan EQUIS pertama di Thailand. Pada tahun 2019, The Times Higher Education / Wall Street Journal (THE / WSJ) menduduki tempat Sasin # 43 di dunia untuk program MBA 2 tahun, satu-satunya sekolah perniagaan di Asia Tenggara yang mempunyai kedudukan ini.

  • Chatuchak, Thailand

  Kasetsart University mengabdikan diri untuk tugas mengumpulkan dan mengembangkan pengetahuan intelektual. Ini berkembang untuk pertumbuhan kebijaksanaan akademik termasuk keunggulan etika dan moral. Di samping itu, ia mempunyai tanggungjawab untuk memainkan peranan utama dalam menjaga warisan Thailand kita hidup dan memastikannya terus berkembang untuk memperkaya peradaban gagasan.

  • Ubon Ratchathani, Thailand

  Ubon Ratchathani University (UBU) ditubuhkan pada tahun 1987 sebagai kampus wilayah Universiti Khon Kaen dan ditubuhkan sebagai universiti oleh Royal Charter pada tahun 1990. Ini bertujuan untuk memberi peluang pendidikan kepada pelajar dari semua wilayah dan khususnya dari wilayah di Timur Laut Thailand , Amnat Charoen, Mukdahan, Nakhon Phanom, Sakon Nakhon, Si Sa Ket, Ubon Ratchathani, dan Yasothon. Universiti ini menyokong dan mendorong penyelidikan yang memberi manfaat kepada komuniti tempatan, nasional, dan antarabangsa, dan mempromosikan aktiviti yang memelihara identiti budaya kawasan tersebut.