Keystone logo
New Zealand

Belajar Cikgu dalam New Zealand 2024

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  580
 • Bahagian utiliti

  44
 • Langganan Internet

  49
 • Pengangkutan tempatan

  108

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  8
 • Tiket pawagam

  10
 • Pint bir tempatan

  6

Kira-kira New Zealand

New Zealand adalah sebuah negara pulau di Lautan Pasifik barat daya. Negara geografi terdiri daripada dua daratan utama - bahawa di Utara dan Selatan Kepulauan - dan banyak pulau-pulau kecil. New Zealand mempunyai ekonomi pasaran moden, makmur dan maju. Ia berada di kedudukan ke-5 dalam 2011 Indeks Pembangunan Manusia dan mengikut 2012 Environmental Performance Index, New Zealand dianggap pelaku yang kukuh dalam perlindungan alam sekitar.

New Zealand adalah sebuah negara yang pelbagai dengan latar belakang budaya yang unik dan banyak untuk ditawarkan kepada pelajar antarabangsa. Terletak di Lautan Pasifik barat daya, negara pulau ini adalah berhampiran dengan Australia, serta Fiji dan Tonga. Ia adalah jauh secara keseluruhan, walaupun terdapat bandar-bandar besar dan berkembang di seluruh negara. Malah, New Zealand adalah salah satu daripada kawasan-kawasan terpencil lalu diselesaikan oleh rakyat.Bandar terbesar di Auckland adalah rumah kepada pelbagai pilihan pendidikan tinggi kepada pelajar antarabangsa, tetapi pilihan lain juga disediakan.

Pelajar mendaftar di sekolah pada usia enam. Mereka dikehendaki, di bawah undang-undang persekutuan, untuk kekal di sekolah melalui usia 16 Warga negara tidak membayar untuk pendidikan sepanjang masa ini. Kebanyakan pelajar kekal di sekolah melalui umur 19, semua yang dibayar oleh kerajaan. Negara ini mempunyai kadar celik huruf sebanyak 99 peratus.

Iklim

Dalam sebahagian besar tahun, iklim di sini adalah sederhana. Julat suhu tahunan adalah kira-kira 50 darjah F sehingga 61 darjah F. Suhu boleh berkisar, walaupun, berdasarkan yang lokasi pulau anda tinggal di. Pantai barat adalah sangat basah. Rantau Otago Tengah adalah iklim separa gersang. Terdapat kawasan-kawasan hutan hujan di sini dan juga puncak gunung dengan suhu yang sangat sejuk.

Persatuan

New Zealand suka di luar rumah mereka.Anda akan mendapati bahawa ini adalah tempat untuk melawat jika anda selepas mendaki gunung atau ski. Walau bagaimanapun, kawasan ini juga mempunyai komponen yang kuat budaya yang merangkumi tradisi awal budaya Maori. Kebanyakan negara ini masih jauh dan banyak orang tinggal di kawasan-kawasan ini. Di bandar-bandar moden, walaupun, anda akan mendapati segala kemudahan anda mungkin biasa dengan menikmati.

Kos sara hidup

Hidup di New Zealand adalah sama seperti yang tinggal di Australia. Kos negara 's hidup di Auckland adalah sama dengan apa yang anda akan dapati di London, Sydney, atau New York. Barangan import yang kos yang lebih. Untuk membeli tiket langkah, anda 'akan menghabiskan NZ $ 15. Untuk secawan kopi, anda akan membelanjakan kira-kira NZ $ 4.

Keperluan Visa

Visa Pelajar (untuk pengajian yang melebihi tiga bulan)

Jika kursus anda adalah tiga bulan atau kurang, anda tidak memerlukan visa pelajar, hanya visa pelawat.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa pelajar; Visa Pelawat

Harga dan mata wang

NZD 250

Yuran permohonan berbeza-beza bergantung pada negara asal anda dan boleh menjadi sekitar $250.

Anda boleh menyemak kos visa pelajar New Zealand di sini:

https://www.immigration.govt.nz/about-us/policy-and-law/how-the-immigration-system-operates/visa-application-process/how-much-visa-applications-cost-and- bila-untuk-membayar

Siapa yang boleh memohon visa?

Visa pelajar diperlukan untuk semua orang yang datang ke New Zealand untuk belajar selama lebih daripada tiga bulan. Kajian mesti menjadi tujuan utama lawatan anda. Jika kursus anda sehingga 3 bulan, anda mungkin boleh belajar menggunakan visa pelawat atau visa kerja.

Anda tidak memerlukan visa pelajar untuk belajar sepenuh masa jika:

 1. anda warga NZ atau pemastautin
 2. anda seorang warganegara Australia
 3. anda mempunyai visa kediaman tetap atau visa pulang penduduk untuk Australia — tanpa syarat.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Konsulat atau kedutaan dalam talian / New Zealand

Untuk membuat permohonan visa pelajar New Zealand, anda boleh memohon secara dalam talian atau secara peribadi sebelum melancong.

Untuk memohon secara peribadi dalam negara asal anda, anda perlu menghubungi konsulat atau kedutaan New Zealand tempatan anda untuk mendapatkan borang permohonan dan/atau temujanji. Sebagai alternatif, anda boleh memohon secara dalam talian dengan melayari laman web rasmi www.immigration.govt.nz dan membuat akaun.

laman web:https://www.immigration.govt.nz/

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Untuk permohonan visa anda, anda memerlukan:

 • Surat penerimaan daripada penyedia pendidikan yang diluluskan di New Zealand.
 • Bukti dana yang mencukupi - Anda perlu menunjukkan bahawa anda mempunyai dana yang mencukupi untuk membayar yuran pengajian anda (ini boleh termasuk bukti perlindungan pinjaman, biasiswa atau dana lain) dan bukti dana untuk menampung kos sara hidup anda semasa anda belajar di New Zealand ( melalui penaja, pinjaman, biasiswa, sokongan kerajaan atau baki bank yang mencukupi). Anda perlu membuktikan anda mempunyai sekurang-kurangnya NZD$15,000 (~US$10,870) untuk setiap tahun jika kursus anda melebihi sembilan bulan.
 • Bukti perjalanan seterusnya - Ini boleh menjadi bukti tiket seterusnya yang telah dibayar, bukti dana lanjut atau persetujuan daripada penaja untuk membayar perjalanan seterusnya. Maksudnya adalah untuk menunjukkan bahawa anda berhasrat dan mampu, untuk meninggalkan negara ini sebaik sahaja anda menamatkan pengajian anda.
 • Insurans perjalanan.
 • Sijil perubatan - Jika anda bercadang untuk belajar di New Zealand selama lebih daripada 12 bulan, anda perlu menyediakan sijil perubatan am, sijil x-ray dada dan mungkin menjalani pemeriksaan tuberkulosis.
 • Jika anda berumur di bawah 18 tahun, anda juga perlu memberikan bukti penginapan yang telah diaturkan, dan jika anda berumur 17 tahun ke atas, sijil polis "berwatak baik".
 • Gambar pasport dua warna.
 • Pasport sah untuk sekurang-kurangnya tiga bulan selepas tarikh anda bercadang untuk meninggalkan New Zealand.
 • Bukti bahawa anda telah membayar yuran permohonan visa.

Bilakah anda perlu memohon?

Anda perlu memohon sekurang-kurangnya enam minggu sebelum anda merancang untuk melancong ke New Zealand. Visa pelajar yang dipohon dalam talian biasanya mengambil masa 20 hari untuk diproses, manakala visa pelajar yang dipohon melalui borang kertas mengambil masa 25 hari untuk diproses.

Visa Pelajar anda biasanya untuk tempoh masa yang sama seperti pengajian yang telah anda bayar, dan tempohnya boleh sehingga 4 tahun.

Masa pemprosesan

20 Days

Peluang kerja

Pelajar sepenuh masa antarabangsa dengan visa pelajar dibenarkan secara sah untuk bekerja di New Zealand sehingga 20 jam seminggu semasa tempoh penggal, dan boleh bekerja sepenuh masa dalam semua tempoh cuti yang dijadualkan seperti cuti Krismas, Paskah dan musim panas. Perkara khusus bergantung pada syarat visa anda. Pengalaman kerja yang diperlukan dalam pengajian anda tidak dikira dalam had 20 jam. Pelajar antarabangsa tidak boleh bekerja sendiri.

Sarjana melalui penyelidikan dan Ph.D. pelajar boleh bekerja seberapa banyak jam yang mereka mahu.

Jam setiap minggu

20

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Beberapa sebab mengapa visa pelajar New Zealand mungkin ditolak adalah:

 1. Jika anda mempunyai rekod pemenjaraan dalam tempoh 10 tahun yang lalu dan atau telah disabitkan dan dijatuhkan hukuman penjara.
 2. Jika anda mempunyai rekod pengusiran, dan atau jika anda adalah subjek tempoh larangan untuk memasuki New Zealand.
 3. Jika terdapat salah nyata maklumat yang anda berikan, yang mana pegawai imigresen percaya bahawa maklumat yang diisytiharkan dalam permohonan anda adalah tidak tulen.
 4. Jika anda menghantar permohonan yang tidak lengkap
 5. Jika keperluan kesihatan dan watak tidak dipenuhi
 6. Jika anda tidak dapat menunjukkan untuk menampung kos yuran pengajian, kos sara hidup dan perjalanan di New Zealand
 7. Jika tiada laluan yang jelas untuk kursus yang anda ingin belajar di New Zealand
 8. Jika pegawai imigresen melihat bahawa anda bukan pelajar tulen dari dokumen dan maklumat yang anda berikan, dan selepas temu duga melalui telefon, anda tidak dapat menjawab beberapa maklumat mengenai maklumat kursus, maklumat institusi, antara lain
 9. Jika dana itu tidak sah, atau ia tidak dapat disahkan