Keystone logo
Lithuania

Universiti Terbaik untuk Cikgu Program dalam Lithuania 2023

Bilangan institusi: 22
  • Klaipėda, Lithuania

  1 Januari 1991 adalah hari permulaan rasmi aktiviti Universiti Klaipeda. Ini adalah tarikh yang memberikan bandar Klaipeda status bandar universiti dan yang membuka lebih banyak peluang untuk wilayah Lithuania Barat dan penduduknya untuk melanjutkan pelajaran ke universiti dan kerjaya dalam bidang sains.

  • La Rochelle, Perancis
  • Athens, Yunani
  • + 4 lebih

  EU-CONEXUS - Universiti Eropah untuk Kelestarian Pantai Bandar Pintar ialah perkongsian kukuh antara sembilan universiti membangunkan sains dan inovasi menjadi hab kecemerlangan mengenai Kelestarian Pantai Bandar Pintar (SmUCS). EU-CONEXUS - Universiti Eropah untuk Kelestarian Pantai Bandar Pintar mempromosikan nilai Eropah yang sama dan identiti Eropah yang diperkukuh dengan menghimpunkan generasi baharu Eropah, yang boleh bekerjasama dan bekerja dalam budaya Eropah yang berbeza, dalam bahasa berbeza dan merentasi sempadan.

  • Kaunas, Lithuania

  Temui tempat pengalaman membentuk kehidupan dalam suasana liberal yang unik, persekitaran kerja kreatif yang bertenaga dan komuniti pelajar dan cendekiawan yang memberi inspirasi

  • Klaipėda County, Lithuania

  Kolej Perniagaan Lithuania (LBC) ialah institusi pengajian tinggi moden, terbuka kepada masyarakat dan bebas yang diasaskan pada 1994 yang menyediakan profesional dalam sains sosial dan fizikal yang memberi tumpuan kepada pasaran buruh Lithuania dan Eropah. LTVK memerlukan peluang kerjaya yang menjanjikan, pertukaran antarabangsa dan masa lapang yang biasa untuk pelajar. Misi. Kolej Perniagaan Lithuania berazam untuk menyediakan profesional yang kreatif dan berkelayakan, mewujudkan syarat untuk pembelajaran sepanjang hayat dengan memberikan ijazah sarjana muda profesional, dan menjalankan penyelidikan gunaan yang diperlukan untuk pembangunan wilayah. Penglihatan. Kolej Perniagaan Lithuania ialah sebuah institusi pengajian tinggi yang inovatif, telus, aktif dari segi sosial, dan bertanggungjawab, diiktiraf di peringkat antarabangsa, serba boleh kepada perkembangan dalam pasaran buruh, dan bersedia untuk memenuhi keperluan masyarakat.

  • Kaunas, Lithuania

  Kaunas University of Applied Sciences (dalam bahasa Lithuania - Kauno Kolegija ) adalah institusi pengajian tinggi awam pelbagai disiplin yang terletak di Lithuania (salah satu daripada tiga negara Baltik) yang menyediakan pendidikan dalam bidang kejuruteraan, teknologi, sains sosial, kemanusiaan, seni, perubatan dan kesihatan sains. Ia menawarkan pelbagai program pengajian Sarjana Muda dengan bias praktikal untuk sekitar 5500 pelajar yang belajar di 4 fakulti.

  • Kaunas, Lithuania

  Universiti ialah institusi pengajian tinggi terbesar untuk sains bioperubatan di Lithuania, berjaya mengintegrasikan kajian, penyelidikan dan amalan klinikal. LSMU terdiri daripada dua akademi utama: Akademi Perubatan dan Akademi Veterinar.

  • Vilnius, Lithuania
  • Kaunas, Lithuania
  • + 1 lebih

  Selamat datang ke Universiti Vilnius – institusi pengajian tinggi Lithuania yang tertua dan terbesar. Sejak penubuhannya pada abad ke-16, Universiti Vilnius, sebagai sebahagian daripada sains dan budaya Eropah telah menjelmakan konsep universiti klasik dan perpaduan kajian dan penyelidikan.

  • Kaunas, Lithuania

  St. Ignatius of Loyola University of Applied Sciences adalah institusi pendidikan tinggi Katolik yang bebas yang bertujuan untuk menjalankan program pengajian bersepadu sains dan perniagaan yang dikendalikan berdasarkan Paradigma Pedagogi Ignatian.

  • Kaunas, Lithuania

  Kaunas University of Technology , KTU adalah salah satu universiti teknologi terbesar di Baltik. Terkenal dengan kaitannya dengan perniagaan, kepemimpinan dalam penyelidikan saintifik, program pengajian antara disiplin yang fleksibel dan pengalaman belajar yang tidak dapat dilupakan, KTU terus maju untuk menjadi pilihan kajian terbaik di kawasan ini.

  • Vilnius County, Lithuania

  Dalam strukturnya sekarang, Vilnius College of Technologies and Design (VTDK) ditubuhkan pada tahun 2008 melalui penyatuan Vilnius Technical College ke Vilnius College of Construction and Design. Asal Fakulti Teknik bermula sejak tahun 1930-an (Sekolah Teknik).

  • Šlienava, Lithuania

  Kaunas Forestry and Environmental Engineering University of Applied Sciences (KMAIK) ditubuhkan berhampiran dengan bandar Kaunas (Lithuania tengah) dan menyediakan ijazah Sarjana Muda Profesional pendidikan tinggi.

  • Klaipėda, Lithuania
  • Vilnius, Lithuania
  • + 1 lebih

  Universiti Sains Gunaan SMK ialah sebuah institusi pengajian tinggi berasaskan inovasi dan kualiti yang terletak di ibu kota Lithuania Vilnius dan bandar pelabuhan di Laut Baltik Klaipėda. Pada tahun 2018 SMK membuka Kampus baharu di Kaunas bandar Lithuania kedua terbesar. Ditubuhkan pada tahun 1994, SMK telah berkembang menjadi kedudukan tertinggi dalam kedudukan kolej swasta Lithuania dan kini merupakan institusi pengajian tinggi swasta terbesar di Lithuania.

  • Kaunas, Lithuania

  Lithuanian Sports University ( LSU ) berbangga menjadi satu-satunya universiti khusus di Lithuania, yang telah menyatukan Pergerakan dan Sains Sukan selama lebih lapan dekad.

  • Vilnius, Lithuania

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Kaunas, Lithuania

  Kedudukan dalam QS World University Rankings sebagai peneraju di negara ini berdasarkan keantarabangsaannya, VMU ialah satu-satunya institusi pengajian tinggi awam di Lithuania dan salah satu daripada segelintir di rantau ini di mana pendidikan seni liberal yang meluas diberikan. Ini bermakna pelajar boleh menukar dan mengatur jadual mereka secara bebas, kecil dalam satu bidang dan major dalam bidang lain, melancong ke luar negara dengan pertukaran antarabangsa dan bersedia untuk perjalanan tersebut dengan mengambil beberapa daripada 30 kursus bahasa asing yang tersedia. Sebagai gambaran trend akademik global, semakin banyak kuliah (kursus berasingan dan juga keseluruhan program pengajian) diajar dalam bahasa Inggeris, kebanyakannya oleh profesor dari luar negara. VMU menawarkan program Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana, yang diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Setiap semester universiti mengumpulkan komuniti antarabangsa yang berwarna-warni, yang menyatukan wakil dari hampir 80 negara di seluruh dunia.