Keystone logo
Korea Selatan

Universiti Terbaik untuk Cikgu Program dalam Korea Selatan 2024

Bilangan institusi: 61
  • Dongdaemun-gu, Korea Selatan

  Sejak ditubuhkan pada tahun 1918, University Of Seoul telah menyumbang untuk mengembangkan masyarakat Korea melalui pendidikan dan latihan para pelajar dan melalui penyelidikan akademik. University Of Seoul secara meluas dianggap sebagai salah satu universiti awam terbaik di Korea. Pencapaian ini didasarkan bukan hanya pada usaha sendiri tetapi juga pada sokongan warga yang berterusan. Dibiayai oleh Kerajaan Metropolitan Seoul, University Of Seoul terus melaksanakan dasar 'tuisyen kolej setengah harga' yang pertama kali dilaksanakan pada tahun 2012. University Of Seoul telah mengukuhkan tanggungjawab sosialnya sebagai universiti awam melalui dasar perintis ini. Berdasarkan cogan kata Kebenaran, Kreativiti, dan Perkhidmatan Awam, University Of Seoul bertujuan untuk memupuk kewarganegaraan dan toleransi yang aktif dalam diri pelajar kami. Kami juga mendorong pelajar kami untuk memberikan perkhidmatan mereka kepada masyarakat dengan pengetahuan yang mereka peroleh. Akhirnya, University Of Seoul mempromosikan penyelidikan inovatif yang menyumbang kepada keputusan dasar, yang menangani keperluan sosial semasa dan unjuran.

  • Dongdaemun-gu, Korea Selatan

  Oleh kerana perkembangan teknologi maklumat, jumlah maklumat dan kelajuan perkongsiannya meningkat. Untuk bertindak balas terhadap perubahan masyarakat dan bertahan dalam persaingan, pembelajaran berterusan menjadi penting. Oleh karena itu, ada permintaan untuk sistem pendidikan yang sesuai dengan konsep pendidikan sepanjang hayat yang membawa kebangkitan universiti siber seperti Seoul Digital University. Seoul Digital University telah setia pada peranan dan tugasnya sebagai universiti siber Korea yang terkemuka dan telah menunjukkan pertumbuhan yang luar biasa dalam jangka waktu yang singkat. Terutama, Universiti Digital Seoul dilengkapi dengan kandungan pendidikan berkualiti tinggi, fakulti cemerlang, dan badan pelajar terbesar. Kami sentiasa berusaha untuk meningkatkan perkhidmatan pelajar dan menjadikan universiti kami khusus dengan menyusun semula kurikulum. Hasil daripada usaha tersebut, Seoul Digital University telah menjadi universiti siber terbaik di negara ini yang menunjukkan prestasi terbaik dalam kepuasan pelajar dan kadar persaingan, dll. SDU juga mendapat kedudukan global melalui pertukaran kerjasama dengan universiti asing. Seoul Digital University akan terus berkembang di luar menjadi universiti siber terbaik Korea dan akan maju untuk menjadi yang terbaik di dunia. Selanjutnya, kami akan membantu para pelajar untuk mengembangkan potensi mereka dengan maksimal dengan memanfaatkan teknologi baru ke dalam pendidikan. Kami yakin bahawa apabila anda lulus dari universiti kami, anda akan menjadi profesional yang berkelayakan yang diinginkan oleh masyarakat.

  • Seongbuk-gu, Korea Selatan

  Korea University Business School telah memimpin pendidikan pentadbiran perniagaan Korea, bermula dari mengajar sains komersial di jabatan plutologi pada tahun 1905, dan merupakan salah satu jabatan yang paling penting dengan sejarah terpanjang di Universiti Korea. Setelah dinamakan semula sebagai 'Department of Commercial Science' pada tahun 1910 dan sebagai 'Department of Commercial Affairs' pada tahun 1922, 'Business School' pertama ditubuhkan pada tahun 1955, dan MBA pertama ditubuhkan pada tahun 1963. Korea University Business School memang merupakan perintis yang memperkenalkan pendidikan pentadbiran perniagaan moden barat di Korea. Selanjutnya, Korea University Business School menjadi tonggak sejarah seni bina universiti dengan membina bangunan sekolah bertaraf dunia, termasuk Dewan Perniagaan Sekolah Perniagaan, bangunan pertama di Korea yang dikhaskan untuk jabatan tunggal, bangunan LG-POSCO, yang dibiayai sepenuhnya dengan sumbangan buat pertama kalinya di Korea, dan Hyundai Motor Hall, yang didirikan dengan sumbangan terbesar sebanyak 3,600 individu dan organisasi dalam sejarah seni bina universiti.

  • Dongdaemun-gu, Korea Selatan

  Universiti Terkemuka yang Mempromosikan Ekosistem Pintar untuk Industri Pembuatan yang berlokasi strategik di Hab Pintar Siheung dan Ansan, Korea Polytechnic University mengkhususkan diri dalam kerjasama industri-universiti, yang dimodelkan setelah kelompok industri maju di luar negara. KPU masih universiti muda tetapi institusi ini telah menyumbang kepada pengembangan industri negara dengan memupuk lebih banyak profesional dalam bidang kejuruteraan daripada yang lain. Dengan menerapkan kurikulum yang disesuaikan yang mencerminkan keperluan industri, KPU telah memupuk budaya kampus di mana industri dan universiti berdampingan dengan saling berpelukan.

  • Ansan-si, Korea Selatan

  Pada masa ini, Seoul Institute Of The Arts telah mencapai tahap di mana ia harus memikirkan kembali dan memperbaharui paradigma pendidikan seni dan penciptaan sejauh ini untuk mencapai kemajuan lain sebagai universiti seni berorientasikan kreatif bertaraf dunia. Lebih-lebih lagi, menghadapi perubahan besar akibat Revolusi Industri ke-4 dan pandemi Corona, Seoul Institute Of The Arts perlu memperkukuhkan lagi ciri dan globalisasinya agar dapat berkembang sebagai institusi pendidikan seni khusus dengan daya saing global di luar statusnya sekarang. Untuk tujuan ini, Pusat Seni Dongrang, sebuah korporat sekolah, menggantikan warisan pengasasnya, Dong-rang, dan mewarisi falsafah ketua kehormat, Yoo Deok-hyeong, dan Seoul Institute Of The Arts menetapkan arah seni masa depan pendidikan. Kami akan melakukan yang terbaik untuk memimpin perkembangan budaya dan kesenian nasional dan globalisasi melalui penciptaan. Kami meminta semua ahli fakulti, pelajar, dan alumni semua bekerjasama sebagai sebuah keluarga agar Seoul Institute Of The Arts dapat berkembang menjadi sebuah universiti seni bertaraf dunia dengan satu hati berdasarkan kepercayaan dan kebanggaan sebagai 'keluarga yang dikenali'. Terima kasih.

  • Wonju-si, Korea Selatan

  Sangji University adalah universiti demokratik di mana demokrasi meluap seperti sungai. Sangji University adalah universiti khas yang digerakkan oleh pelajar. Sangji University adalah komuniti pendidikan di mana sains, pemikiran, kehidupan, masa muda, dan masa depan wujud bersama. Sebab universiti berbeza dengan syarikat adalah kerana mereka mengejar kepentingan umum negara dan masyarakat. Alasan universiti berbeza dari hagwon adalah kerana mereka meneroka kebenaran di luar pemindahan pengetahuan secara sepihak. Sebab mengapa universiti berbeza dengan birokrasi kerajaan adalah kerana mereka mengejar kebebasan tanpa batas di luar tembok peraturan. Sangji University mempunyai kepentingan umum, kebenaran, dan kebebasan. Sangji adalah universiti di mana anda boleh mencapai apa sahaja yang anda bayangkan. Sangji University dipenuhi dengan kebebasan akademik dan kebebasan berfikir. Sangji University mempunyai akal yang berfikir tentang masyarakat di luar individu dan memikirkan masa depan negara yang jauh. Sangji University mempunyai impian. Yang Sangji University adalah dewan demokrasi di mana demokrasi dapat dialami di mana sahaja di Korea masih hidup dan hidup. Sangji University , dengan sejarah 62 tahun, adalah bidang demokrasi pendidikan yang hidup di Korea.

  • Busanjin-gu, Korea Selatan

  Dong-Eui Educational Incorporation (DEI) ditubuhkan "untuk mempromosikan kemakmuran negara melalui pendidikan" pada tahun 1966 oleh mendiang Dr. Kim Im-Sik. Sejak itu, DEI, yang merangkumi Dong-eui University , Institut Teknologi Dong-Eui, Sekolah Menengah Teknik Dong-Eui, dan Sekolah Menengah Dong-Eui, telah memberikan sumbangan kepada pembangunan bangsa dan wilayah dengan mendidik banyak orang berbakat ; dan pembukaan Pusat Perubatan Dong-Eui telah menambah sumbangannya kepada masyarakat dengan melayani masyarakat dengan sepenuh hati. Dong-eui University , yang telah mencapai pertumbuhan yang luar biasa melalui pengalaman 38 tahun terakhir dalam pendidikan tinggi, kini menjalankan peranannya sebagai pusat pendidikan pemimpin global di luar rantau ini. Kami, dengan kemahuan kami yang kuat untuk membuka sejarah baru, akan mewujudkan suasana pendidikan terbaik bagi 18,000 pelajar kami untuk melengkapkan diri dengan kecekapan dan daya saing yang diperlukan untuk usia persaingan tanpa had. "Dong-Eui-Ji-Chun," semangat pendiri Dong-eui University , menganjurkan mendidik para pelajar untuk memiliki pemahaman yang mendalam tentang dunia melalui latihan akademik dan pemupukan keperibadian. Dengan semangat ini, kita akan terus melahirkan pemimpin masa depan yang dapat mengatasi gelombang perubahan dengan jayanya dalam persekitaran domestik dan antarabangsa yang semakin cepat berubah. Pelajar yang dihormati! Saya harap anda, sebagai kekuatan pendorong kemajuan bangsa dan wilayah pada abad ke-21, akan terus memupuk pemikiran kreatif dan keberanian untuk menghadapi cabaran baru. Dong-eui University siap, mampu, dan bersedia membantu impian keberanian dan harapan anda. Harap berbakti pada penerokaan akademik dan pengembangan kerjaya agar anda dapat menjadi orang yang membuka masa depan yang lebih baik dan lebih menjanjikan.

  • Pocheon-si, Korea Selatan

  Semangat asas Daejin University adalah untuk memupuk orang-orang yang berkemampuan yang akan memberi sumbangan untuk membangun bangsa dan masyarakat manusia berdasarkan kesetiaan, ketakwaan dan keyakinan, yang didasarkan pada prinsip hidup harmoni tanpa rasa benci, tujuan Daesun Jinrihoe berdasarkan kebaikan dan kebenaran. 1. Kesetiaan (Seongsil, 誠實) “Seong (誠)” merujuk pada “kebenaran” dan “ketulusan.” Ini bermaksud melakukan apa yang disedari oleh seseorang dalam fikiran batinnya tanpa kepalsuan. 2. Ketakwaan (Gyeonggeon, 敬虔) “Gyeong (敬)” merujuk kepada bergerak maju dengan mengikuti pergerakan tubuh dan jiwa sesuai dengan hak milik; itu merujuk kepada "ketakwaan" dan "kehati-hatian." 3. Keyakinan (Sinnyeom, 信念) “Sin (信)” merujuk kepada “kepercayaan” dan hati yang tidak berubah setelah membuat keputusan tertentu. Ini merujuk kepada tidak mengubah pikiran yang ditentukan oleh keserakahan swasta dan berusaha untuk mencapai tujuan yang diharapkan dengan menopang akal.

  • Yuseong-gu, Korea Selatan

  Kami terus mendidik, meneliti, dan berinovasi untuk kebahagiaan dan kesejahteraan umat manusia. KAIST memupuk bakat saintifik dan teknologi dengan teori dan aplikasi yang mendalam, dan melakukan penyelidikan asas dan penyelidikan penumpuan untuk inovasi saintifik dan teknologi. Ini telah menyumbang kepada penciptaan nilai-nilai baru melalui kerjasama industri-universiti-penyelidikan dan telah memimpin pembangunan ekonomi negara. Pendidikan, penyelidikan, dan inovasi kami akan mengembangkan lagi pengembangan ekonomi Korea dan komuniti saintifik ke seluruh dunia.

  • Dongdaemun-gu, Korea Selatan

  Peringkat teratas dalam Penilaian Komprehensif Universiti Siber yang Dijalankan oleh Kementerian Pendidikan Korea Sejak ditubuhkan pada tahun 2001, Kyung Hee Cyber ​​University (KHCU) telah menghasilkan hampir 8,189 siswazah yang mana banyak yang melanjutkan pelajaran ke sekolah siswazah, melanjutkan pelajaran mereka impian untuk memperoleh ijazah sarjana atau kedoktoran. Pada masa ini, sekitar 10,000 pelajar berusaha untuk mencapai impian ini di enam sekolah dengan 19 jabatan dan 50 jurusan di bawah Sistem Universiti Kyung Hee yang kuat selama 61 tahun. Kuliah video dalam talian profesor terkenal dan pakar pendidikan dalam talian, yang dirancang dan dihasilkan secara keseluruhan di enam studio besar, mewakili standard pendidikan siber tertinggi. Juga, animasi dan watak 3D membezakan pengeluaran kandungan video kami daripada pesaing kami. Perpustakaan, makmal PC, dan Pusat Pembelajaran Tempatan memungkinkan pembelajaran luar talian, dan pelbagai biasiswa kami membantu banyak merealisasikan impian mereka. KHCU menetapkan standard global yang berprestij untuk kandungan canggih dengan teknologi canggih, urusan akademik yang wajar, dan sistem pentadbiran.

  • Buyeo-gun, Korea Selatan

  Korea National University Of Cultural Heritage ditubuhkan untuk tujuan khas di bawah falsafah pendirian 'Kemerdekaan Nasional, Pembangunan Budaya' pada tahun 2000. Tujuan khas ini adalah untuk mewarisi dan mengembangkan budaya tradisional dan mengembangkan pakar untuk menjaga, mengurus, dan memanfaatkan warisan budaya Korea. Sebagai satu-satunya universiti kebangsaan di Korea yang mengajar budaya tradisional dan warisan budaya, KNUCH telah menyediakan program pendidikan yang optimum untuk pelajar dengan ahli fakulti terkemuka yang telah mengumpulkan pengetahuan dan pengalaman teori praktikal dalam pelbagai bidang serta infrastruktur pendidikan yang sempurna untuk latihan praktikal dan amalan. Dua kolej sarjana merangkumi tujuh jabatan: Pengurusan Warisan Budaya, Senibina Landskap Tradisional, Bangunan Tradisional, Sains Pemuliharaan Warisan Budaya, Arkeologi Konvergensi, Seni dan Kraf Tradisional dan Warisan Budaya Tidak Ketara. Program sarjana dan kedoktoran dibuka di sekolah siswazah umum dan sekolah siswazah profesional menawarkan P&P mendalam mengenai teori akademik dan praktikal. KNUCH menekankan pembelajaran progresif yang dipimpin oleh pelajar daripada pengajaran oleh ahli fakulti untuk membolehkan pelajar mengenali keperluan budaya tradisional dan warisan budaya sendiri, merancang penyelesaian, dan mencari pendekatan kreatif untuk mengembangkan profesional yang dapat memimpin abad ke-21 . KNUCH juga berusaha mematuhi sifat pendidikan perguruan untuk menolong pelajar menjalani kehidupan mereka secara menyeluruh dan sihat serta membimbing setiap pelajar untuk menjadi seorang profesional sesuai dengan tujuan penubuhannya.

  • Gyeongsan-si, Korea Selatan

  Selama 20 tahun yang lalu, Daegu University telah berkembang menjadi buaian pembelajaran dengan sebanyak 20,000 pelajar sarjana dan pascasiswazah bersiap untuk mencapai impian mereka. Pertumbuhan kualitatif dan kuantitatif yang berterusan di bawah slogan dan visi universiti muda, universiti yang berfikiran terbuka, universiti besar, Pride of Daegu, telah memungkinkannya untuk menjadi pemimpin inovasi pendidikan universiti, dan, seperti dinyatakan dalam salah satu slogan, "Universiti di mana Pelajar Bahagia." Mulai bulan Jun 2018, Daegu University akan menumpukan semua sumber dan kemampuannya dengan tujuan untuk menjadi universiti yang paling terkenal dalam setiap mata pelajaran dan universiti yang paling berjaya dalam kepuasan perkhidmatan pendidikan. Saya sendiri, dan beribu-ribu profesor dan kakitangan di Daegu University , akan berusaha untuk menjadikan setiap 85 jabatan kami sebagai yang teratas dalam bidang masing-masing dan yang mewakili wilayah Daegu dan Gyeongbuk dengan bangga sambil mewujudkan universiti yang menjadi pelajar dan ibu bapa, yang merupakan penerima perkhidmatan pendidikan, boleh berpuas hati dengan.

  • Gwanak-gu, Korea Selatan

  Selamat Datang ke Kukje Theological University and Seminary . Berasal dari Injil dan Firman Tuhan, seminari ini berusaha untuk mengembangkan para pemimpin Kristian yang bijaksana, peka di dunia, matang secara rohani, dan siap untuk berbagai macam kementerian. Kami berkomitmen untuk Injil Kristus seperti yang diajarkan oleh Kitab Suci yang diilhami dan seperti yang diringkaskan dalam pengakuan iman Reformasi kita. Di sini anda akan menemui profesor yang luar biasa yang membebankan beban anda untuk Firman Tuhan, bagi yang hilang, untuk orang-orang kudus dilengkapi, dan agar bangsa-bangsa dapat disiplin. Setiap ahli adalah pendeta yang berpengalaman dan guru yang cemerlang. Di bawah bimbingan pendeta-sarjana yang saleh, anda akan memperbaharui semangat anda untuk melayani dan memanggil. Kukje unik dengan pelbagai pelajar dari pelbagai denominasi dan negara. Kepelbagaian komuniti kita akan memperkaya visi, perspektif, dan perjalanan anda dengan Kristus. Tuhan sedang melakukan perkara-perkara menarik di dan melalui Kukje Theological University and Seminary . Kami ingin anda menyertai komuniti dinamik ini. Walaupun pertumbuhan Gereja Korea yang luar biasa, nampaknya mereka tidak menyumbang status dan peranan mereka kepada masyarakat. Ini disebabkan oleh banyak unsur yang salah dalam Gereja-gereja Korea. Ia memerlukan pembaharuan yang konsisten melalui pemeriksaan sendiri untuk fungsinya sendiri. Oleh kerana itu, kita dipanggil untuk menyembuhkan dan membangun. Ini adalah tugas kita.

  • Buk-gu, Korea Selatan

  Chonnam National University adalah dewan pembelajaran dan kecerdasan yang telah memimpin sejarah dan mencerahkan zaman. Ia dibuka pada tahun 1952 dengan kepercayaan bahawa 'untuk melindungi negara adalah sebuah universiti yang memupuk orang-orang berbakat' di tengah-tengah kekacauan dan perang.

  • Gunsan-si, Korea Selatan

  Howon University ditubuhkan berdasarkan semangat nilai, kemerdekaan, dan kesetiaan pada tahun 1977. Oleh kerana masyarakat berasaskan pengetahuan abad ke-21 kami menekankan penjelasan nilai-nilai berterusan, kemajuan teknologi, dan pengembangan pengetahuan untuk penglibatan dan penyertaan yang berkesan dalam komuniti global, kami menyedari perlunya pengubahsuaian dan inovasi struktur berterusan mengenai pendidikan dan penggabungan yang berkesan ke dalam masyarakat baru. Untuk tujuan ini, kami berusaha untuk meningkatkan komuniti kampus kami melalui penciptaan "Budaya Howon" pengembangan kampus yang tersusun dan indah, dan sistematisasi kurikulum lebih lanjut mengenai keperluan masyarakat global. Dengan visi global, penglibatan komuniti yang aktif, dan badan pelajar yang berkembang dalam pengetahuan dan pertumbuhan peribadi, Howon University sememangnya akan menjadi penyumbang utama kepada komuniti global.