Keystone logo
Jersey

Belajar Cikgu dalam Jersey 2024

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  1027
 • Bahagian utiliti

  64
 • Langganan Internet

  57
 • Pengangkutan tempatan

  59

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  8
 • Tiket pawagam

  14
 • Pint bir tempatan

  6

Kira-kira Jersey

Belajar di Jersey

Pengajian Tinggi di Jersey

Jabatan Jersey 's pendidikan untuk menyediakan keperluan pendidikan pelajar-pelajar yang menghadiri sekolah. Terdapat sekolah-sekolah awam yang dibiayai melalui kerajaan. Terdapat juga beberapa buah sekolah swasta di sini. Secara keseluruhan, sistem sekolah ini agak sama dengan United Kingdom dari segi struktur dan kualiti pendidikan. Walau bagaimanapun, ia adalah sebuah negara yang kecil, yang bermaksud bahawa pelajar menghadiri sekolah-sekolah yang lebih kecil secara keseluruhan. Ini boleh meningkatkan kualiti pendidikan bagi banyak di kawasan ini.

Dari segi pendidikan tinggi di Jersey, pelajar yang menghadiri sekolah menengah mungkin akan bergerak ke pusat universiti. Negara ini menawarkan kolej pendidikan lagi dipanggil Highlands College. Kemudahan ini menyediakan peluang pendidikan untuk sepenuh masa dan separuh masa sekolah. Highlands College bekerja sebagai satu bentuk keenam juga.Dengan berbuat demikian, ia berfungsi dalam fesyen sama dengan sekolah-sekolah lain, termasuk London South Bank University, Universiti Plymouth, dan Universiti Terbuka. Pelajar yang mendaftar di Kolej Highlands boleh mendapatkan ijazah dua tahun dipanggil Ijazah Foundation. Dari sudut ini, mereka boleh mendapatkan pendidikan tambahan untuk mendapatkan pendidikan di kawasan tertentu pengajian.

Negara ini juga mempunyai sekolah khusus untuk jenis pembelajaran. Salah satu pilihan yang paling menonjol ialah Jersey International Business School. Ini adalah sebuah sekolah swasta yang mendidik pelajar dalam pelbagai disiplin, semua dengan fokus menyediakan latihan untuk kajian antarabangsa. Satu lagi sekolah di Jersey adalah Institut Undang-undang. Ini adalah negara yang 's undang-undang sekolah. Pelajar akan belajar untuk menjadi peguam bela dan peguam cara di Jersey.

Yuran Pengajian dan Yuran

Pelajar-pelajar yang belajar di sekolah-sekolah awam tidak membayar tuisyen untuk berbuat demikian.Secara umumnya, walaupun, ini adalah hanya satu pilihan yang ada untuk pelajar yang asli kepada negara. Lain-lain, termasuk pelajar antarabangsa, akan membayar yuran untuk mendaftar. Yuran ini adalah di antara ketara bergantung kepada program ijazah pelajar yang mendaftarkan diri dalam dan sekolah.

Pendidikan tinggi langganan seperti ini, terutamanya bagi pelajar yang mendaftar dalam Jersey International Business School. Sekolah pendidikan adalah kemudahan swasta dan yuran cenderung untuk menjadi lebih tinggi di sini. Walau bagaimanapun, sekolah ini juga merupakan salah satu pilihan yang terbaik untuk pelajar-pelajar yang ingin mendapatkan ijazah yang boleh digunakan di peringkat antarabangsa, yang adalah sesuatu yang ramai pelajar lakukan.

Pelajar antarabangsa boleh belajar di sini. Mendapatkan visa pelajar dilakukan melalui universiti itu sendiri dalam kebanyakan kes.

Ramai pelajar perjalanan ke luar negara untuk mencari pekerjaan di luar Jersey. Walau bagaimanapun, negara ini tidak mempunyai industri penjagaan kesihatan yang semakin meningkat dan juga sektor perniagaan yang kukuh. Mencari pekerjaan dalam bidang ini boleh menjadi satu pilihan selepas menamatkan pengajian.

Insurans Kesihatan

Pelajar yang bercadang untuk belajar di universiti di Jersey perlu mendapatkan insurans kesihatan mereka sendiri. Ia tidak diberikan oleh sekolah untuk hadir. Pelajar mungkin boleh membeli polisi melalui sekolah atau melalui pembekal pihak ketiga. Walau bagaimanapun, sekolah-sekolah yang menetapkan kaedah-kaedah mengenai sama ada atau tidak pelajar dapat hadir tanpa jenis ini liputan di tempat.

Visa Pelajar

Untuk mendapatkan visa pelajar, pelajar perlu terlebih dahulu memohon kepada sekolah pilihan mereka. Jika sekolah yang menerima pelajar itu, dia kemudian dapat memohon visa melalui kerajaan. Sekolah akan memberikan surat penerimaan untuk membolehkan ini berlaku.