Keystone logo
Jepun

Universiti Terbaik untuk Cikgu Program dalam Jepun 2024

Bilangan institusi: 169
  • Ghent, Belgium
  • Alcoi, Sepanyol
  • + 2 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Kyoto, Jepun

  Kyoto University Of Advanced Science (KUAS) boleh melihat kembali sejarah 50 tahun sebagai sebuah institusi pendidikan swasta bertauliah di pusat akademik Jepun. Untuk mengambil langkah dan cabaran seterusnya pada skala global, KUAS menjemput seorang Ketua Pegawai Eksekutif terkemuka firma global yang berpangkalan di Kyoto yang berjaya sebagai pengerusi, yang bertujuan untuk menawarkan sumber akademiknya di arena antarabangsa. Penubuhan program kejuruteraan pengajaran Bahasa Inggeris yang inovatif adalah satu contoh utama usaha ini, kerana KUAS terus mengukuhkan komitmennya untuk berada di puncak pendidikan moden.

  • Rio de Janeiro, Brazil
  • Bailrigg, United Kingdom
  • + 3 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Yamagata, Jepun

  Bermula dengan pembukaan Sekolah Normal Prefektur Yamagata pada tahun 1878, lima institusi pendidikan (Yamagata High School, Yamagata Normal School, Yamagata Youth Normal School, Yonezawa Technical College, Yamagata prefektur) bermula pada tahun 1949. Kolej Pertanian dan Perhutanan) ditubuhkan sebagai universiti kebangsaan. Pada tahun 2019, kami telah mewarisi sejarah dan tradisi menyambut ulang tahun ke-70 penubuhan kami, dan kami menghantar banyak sumber manusia yang sangat baik kepada masyarakat.

  • Tottori, Jepun

  Tanda simbol Universiti mewakili huruf awal "T" Tottori University , yang dirancang dalam bentuk burung terbang yang dinamis. Garis-garis mengalir yang terdiri dari tanda itu menyatakan dinamisme yang mana Universiti dapat menyesuaikan diri dengan fleksibel pada era baru sebagai universiti yang unik dan menarik dengan identiti yang berbeza. Kedua sayap yang bersilang di tengah melambangkan kemungkinan (∞) yang tidak terhingga dan Gabungan Pengetahuan dan Amalan, prinsip asas Universiti, dan mewakili pertumbuhan berterusan Universiti. Ketiga lingkaran terdiri dari dua sayap dan ekor mewakili tujuan * kegiatan pendidikan dan penyelidikan Universiti, sementara warna gambar biru dan hijau mewakili langit dan laut atau bumi dan kehidupan, yang merupakan simbol Bumi, menunjukkan bahawa Universiti berkembang secara global sambil dipupuk oleh sifat kaya. 1) Pembangunan sumber daya manusia yang berpendidikan tinggi yang dapat memainkan peranan penting dalam masyarakat 2) Promosi penyelidikan canggih untuk menyelesaikan masalah global, manusia, dan sosial 3) Sumbangan kepada industri dan budaya masyarakat tempatan

  • Taito City, Jepun

  Tokyo Geidai adalah universiti seni antarabangsa yang unik yang menawarkan program bukan sahaja dalam seni rupa dan muzik, tetapi juga dalam filem dan media baru, dan pengurusan seni sebagai sebahagian daripada kajian seni global. Sebagai "sumber kreativiti yang dapat mengubah dunia", universiti, bersama dengan staf fakulti dan pentadbir, akan terus berusaha untuk memupuk generasi seniman yang cemerlang, untuk mempromosikan kekuatan seni dan budaya Jepun, dan untuk menyumbang ke arah pengembangan seni global melalui kerjasama erat dengan organisasi yang berkaitan termasuk Kementerian Pendidikan, Kebudayaan, Sukan, Sains dan Teknologi Jepun dan Agensi Hal Ehwal Budaya, sehingga membolehkan universiti memaksimumkan kemampuan dan nilainya.

  • Nisshin, Jepun

  Dalam masyarakat global yang wujud bersama antara pelbagai bahasa dan budaya, kepentingan tidak hanya dikaitkan dengan bahasa Inggeris sebagai bahasa global tetapi juga bahasa lain. Sama seperti bahasa, sikap untuk menerima pelbagai budaya juga dianggap penting. Mengingat latar belakang sosial ini, School of Foreign Studies mengambil pendekatan akademik untuk meneroka bahasa dan budaya dunia. Pelajar terlibat dalam pembelajaran akademik mengenai bahasa, sastera, budaya, masyarakat, dan ciri-ciri lain dari bidang linguistik yang mereka minati, menyelidiki cara berfikir dan tingkah laku orang dengan latar belakang budaya yang berbeza. Selain bahasa utama mereka, mereka juga mempelajari pelbagai bahasa untuk mendapatkan perspektif pelbagai aspek dan menjadi sumber manusia global dengan kemahiran berbahasa dan kemahiran interpersonal yang sangat baik.

  • Kobe, Jepun

  Le Cordon Bleu telah membantu pelajar yang bersemangat mengikuti impian masakan mereka sejak 125 tahun kebelakangan. Pelajar datang ke Le Cordon Bleu dari pelbagai lapisan masyarakat. Mereka adalah pemula yang berminat dengan seni masakan tetapi sama sekali tidak berpengalaman; mereka jauh di satu jalan kerjaya dan bersedia untuk yang seterusnya; mereka profesional profesional yang berusaha untuk memperbaiki diri. Terlepas dari tujuan utama mereka - untuk menjalankan restoran atau syarikat katering, pengurusan hotel atau runcit, kewartawanan, perundingan, gaya makanan - para pelajar Le Cordon Bleu datang untuk pendidikan kuliner yang akan memungkinkan mereka berjaya.

  • Shibuya City, Jepun

  United Nations University (UNU) adalah badan pemikir global dan organisasi pengajaran pascasiswazah yang beribu pejabat di Jepun. Misi Universiti PBB adalah untuk memberikan kontribusi, melalui penelitian dan pendidikan kolaboratif, dalam upaya menyelesaikan masalah global yang mendesak mengenai kelangsungan hidup manusia, pembangunan, dan kesejahteraan yang menjadi perhatian PBB, Rakyatnya, dan Negara Anggota. Dalam menjalankan misi ini, Universiti PBB bekerjasama dengan universiti dan institusi penyelidikan terkemuka di Negara Anggota PBB, berfungsi sebagai jambatan antara komuniti akademik antarabangsa dan sistem PBB.

  • Chiyoda, Jepun

  Penyebaran jangkitan koronavirus baru di seluruh dunia memaksa perubahan dalam cara pendidikan universiti seharusnya. Khususnya, pembatasan pertukaran luar negeri yang nyata adalah menyakitkan bagi Sophia University , yang mendorong globalisasi, tetapi kami memberikan sokongan bukan sahaja kepada pelajar antarabangsa di Jepun tetapi juga di luar negara, yang berpusat di pangkalan luar negara kami. Khususnya, Pusat Hab ASEAN di Bangkok, yang menubuhkan syarikat perniagaan dengan tujuan untuk menghidupkan kembali fungsi pendidikan dari tahun lalu, berusaha untuk meneruskan perniagaannya dengan memperkenalkan kelas dalam talian yang lengkap. Perubahan terbesar yang disebabkan oleh bencana Corona adalah kemajuan pesat akses dalam talian di universiti di seluruh dunia. Hasilnya, kita dapat mengharapkan pertukaran penyelidikan yang belum pernah terjadi sebelumnya, seperti menjemput profesor dari jauh yang melakukan penyelidikan mutakhir di universiti luar negara. Universiti kami juga berusaha untuk mewujudkan kemungkinan seperti sistem.

  • Toshima City, Jepun

  Rikkyo University terletak di Tokyo dan ditubuhkan pada tahun 1874 bermula dengan Sekolah St. Paul. Ia didirikan oleh Bishop misionaris Gereja Episkopal Channing Moore Williams sebagai sekolah swasta yang mengajar pelajaran Alkitab Kristian dan bahasa Inggeris. Pada waktu itu, Jepang bergegas mengejar negara-negara maju di Barat, dan bidang pendidikan juga memiliki kecenderungan utilitarian yang kuat. Pengetahuan dan teknologi sering dilihat sebagai alat untuk kemakmuran material dan kemajuan diri. Rikkyo bertentangan dengan trend zaman ini, menjadi model selepas kolej seni liberal tradisional di Barat, yang berjaya terus berkembang hingga hari ini.

  • Chiyoda, Jepun

  Nihon University , yang meraikan ulang tahun ke-120, berasal dari Sekolah Undang-Undang Nihon, yang ditubuhkan pada tahun 1889. Sejak penubuhannya, universiti ini telah mengekalkan barisan hadapannya di barisan hadapan pendidikan dan penyelidikan universiti dengan perspektif global dan semangat usaha. Sebagai sebuah universiti yang menarik dengan berbagai bidang pengajian, Nihon University telah terlibat bukan hanya dalam pendidikan dan penyelidikan, tetapi juga perawatan kesehatan, pendidikan sepanjang hayat, dan banyak kegiatan lain yang menyumbang kepada pembangunan masyarakat.

  • Chiba, Jepun

  Semangat Keiai University , "Keiten Mistress" (mengasihi mereka yang menghormati langit), adalah kata bahawa Saigo Takamori (Nanshu), tokoh terkemuka dalam Pemulihan Meiji, dulu menjadi prasasti. "Syurga" mewakili alasan yang mengatur alam, dan "manusia" merujuk kepada semua manusia, termasuk diri sendiri, dan pada masa yang sama, kehidupan dan masyarakat yang dibina oleh orang. Terkesan dengan kepercayaan "menghormati akal dan mengasihi orang dan aktiviti mereka," pengasasnya, Masayuki Nagatoro, menjadikan ini semangat asas sekolah dan menamakannya "rasa hormat" untuk menyampaikan hasrat itu. Nama Keiai University juga berasal dari ini. Kata "Keiten Aijin" (Sembah Syurga-Mu, Sayangi Kejiranan-Mu) muncul dalam ajaran Takamori Saigo, pemimpin pemulihan Meiji. Dalam ungkapan ini, "sepuluh" bermaksud alasan untuk mengatur alam dan alam semesta. Semua manusia. Ini juga merujuk kepada Penyembahan SyurgaMu, Cinta KejirananMu. Masaji Nagatoro sangat terkesan dengan semangat menghormati akal dan mengasihi sesama saudara. Akibatnya, dia mengadopsi ide ini sebagai prinsip utamanya dan menamakan universiti kami "Keiai" untuk menyebarkannya ke generasi mendatang.

  • Kyoto, Jepun

  Doshisha Women's College of Liberal Arts ditubuhkan di Kyoto pada tahun 1876 oleh Joseph Hardy Neesima, pengasas Doshisha; isterinya, Yae Neesima; Alice J. Starkweather, seorang mubaligh Amerika; dan lain lain. Didedikasikan untuk prinsip teras agama Kristian, internasionalisme, dan seni liberal, kolej ini mempunyai sejarah inovasi berterusan. Ini telah berkembang untuk merangkumi sebelas jabatan di enam fakulti dan empat sekolah siswazah di dua kampus di Kyotanabe dan Imadegawa. Jumlah pendaftaran pada masa ini adalah sekitar 6,500 pelajar.

  • Niigata, Jepun

  Kami menghampiri penghujung suku pertama abad ke-21. Selama ini, konflik dan bencana alam yang dilambangkan oleh serangan pengganas di Amerika Syarikat pada tahun 2001 dan Gempa Besar Jepun Timur pada tahun 2011 terus berlaku. Sekarang kita menghadapi tantangan besar dari pandemi COVID-19, yang telah membuat masyarakat kita bergolak. Sebaliknya, terdapat harapan besar untuk kemajuan sains dan teknologi dengan cepat sebagai pendorong kepada pembangunan masyarakat yang lestari. Oleh itu, dalam proses pembaharuan sosial, diperlukan kajian besar mengenai misi universiti. Niigata University bertujuan untuk diperlukan dan terus bersinar lebih-lebih lagi dalam masyarakat yang bergolak abad ke-21. Untuk itu, kita akan selalu memikirkan apa yang boleh kita lakukan sebagai universiti kebangsaan di Jepun, mengambil tindakan, dan menyumbang untuk memupuk individu generasi seterusnya dan perkembangan sains dan juga masyarakat berdasarkan ramalan masa depan. Niigata University 2030 ini kembali kepada asas-asas Niigata University dan menunjukkan kepada pelbagai pihak yang berkepentingan bagaimana masa depan Niigata University . Dalam visi ini, kami menganggap tahun 2030 sebagai masa depan segera, kerana ini adalah tarikh akhir untuk SDGs (Matlamat Pembangunan Lestari). Menetapkan "Menjadi pelopor inovasi kehidupan masa depan" sebagai misi yang Niigata University ke arah masyarakat masa depan, kami akan mengumpulkan pengetahuan tentang Niigata University sebagai universiti yang komprehensif untuk memperkaya kegiatan manusia di bumi. Berdasarkan pandangan ini, kami telah merumuskan visi tentang apa yang Niigata University pada masa depan 2030 dan menetapkan jalan menuju visi ini sebagai tujuan kami.