Keystone logo
Indonesia

Universiti Terbaik untuk Cikgu Program dalam Indonesia 2024

Bilangan institusi: 42
  • Surabaya, Indonesia

  Dalam penganjuran pengajian tinggi, prinsip UNAIR ialah: sebuah organisasi bukan untung yang berkeupayaan mengurus dana secara bebas untuk membangunkan UNAIR; kemerdekaan dan tadbir urus yang baik; pembangunan budaya akademik dan autonomi saintifik untuk komuniti akademik; dan lain-lain. Visi kami adalah untuk menjadi universiti yang bebas, inovatif dan terkemuka di peringkat kebangsaan dan antarabangsa serta perintis pembangunan sains, teknologi dan kemanusiaan berteraskan akhlak agama.

  • Bandung, Indonesia

  Telkom University adalah Telkom University Swasta Terbaik di Indonesia (menurut Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan Indonesia dan Times Higher Education (THE) World University Ranking 2021, red.) Yang memiliki visi untuk menjadi "Universiti Penyelidikan dan Keusahawanan". Pertumbuhan ICT yang pesat (Teknologi Maklumat dan Komunikasi) digabungkan dengan kepelbagaian budaya di Indonesia menyebabkan Telkom University fokus pada pendidikan dan penyelidikan berasaskan ICT dalam bidang kejuruteraan, perniagaan, dan industri kreatif. Kami secara konsisten dan berterusan mengembangkan kualiti pendidikan dari segi pengajaran, penyelidikan, dan khidmat masyarakat.

  • Banda Aceh, Indonesia

  Misi Universiti Syiah Kuala adalah untuk melaksanakan "Tri Dharma - tiga denotasi" institusi pengajian tinggi yang menyokong pembangunan tempatan, nasional dan antarabangsa dengan memanfaatkan sumber-sumber tempatan, nasional dan antarabangsa yang tersedia; meningkatkan kualiti akademik untuk melahirkan graduan yang sangat kompetitif; menerapkan pengurusan kualiti yang bersepadu dalam bidang pendidikan melalui penerapan prinsip yang telus, partisipatif, cekap dan produktif; terus memperkuat dan memperluas jaringan kerjasama institusi dalam usaha mengembangkan dan memelihara penemuan sains, teknologi, kemanusiaan, sukan & seni.

  • Manchester, United Kingdom
  • Budapest, Hungary
  • + 62 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Malang, Indonesia

  University Of Muhammadiyah Malang (UMM) kini menguruskan 10 fakulti dengan 1 Program Pascasiswazah dan 3 Program Kedoktoran. Dari tiga program tersebut, terdapat 3 Program Pengajian Diploma, 35 Program Pengajian Sarjana Muda 1, 11 Program Pengajian Pascasiswazah, 3 Program Kedoktoran dan 4 Program Profesional. Jumlahnya masih bertambah. Tumbuh lebih banyak dan menjadi lebih besar.

  • Buleleng, Indonesia

  Universiti Pendidikan Ganesha 'Universiti Pendidikan Ganesha' yang selanjutnya disebut Undiksha, adalah universiti yang bertanggung jawab kepada Kementerian Penyelidikan dan Teknologi dan Pendidikan Tinggi dan berlokasi di Singaraja, Provinsi Bali.

  • Batam, Indonesia

  Selamat Datang di Universitas Internasional Batam (UIB). Ditubuhkan pada tahun 2000, UIB adalah universiti swasta baru, tetapi mempunyai potensi yang luar biasa. Terletak di Kota Batam, di seberang Singapura dan Malaysia, UIB mempunyai kampus sendiri dengan infrastruktur yang sangat mencukupi untuk menyokong proses pengajaran dan pembelajaran yang sangat baik seperti perpustakaan, makmal, dewan sukan, asrama, dll.

  • South Jakarta, Indonesia

  Institut PTIQ (Perguruan Tinggi Ilmu Al-Qur'an) adalah kolej pertama di dunia yang secara khusus menghafal dan mempelajari Al-Qur'an. Dua tahun selepas PTIQ ditubuhkan, Universiti Islam Madinah, Arab Saudi, membuka fakulti khas untuk sains al-Quran, dan PTIQ berfungsi sebagai inspirasinya.

  • Yogyakarta, Indonesia

  Sebagai pelopor pendidikan tinggi di Indonesia, UII berakar pada tradisi kebebasan akademik yang mana kepelbagaian idea sangat dihargai. Dengan persekitaran pembelajaran yang sangat memotivasi dan potensi inovasi, kami komited untuk mendidik pelajar kami untuk menjadi pemimpin global yang inovatif.

  • West Jakarta, Indonesia

  Untuk membangun ekonominya, Indonesia memerlukan penyertaan aktif para pengusaha. Mereka mencipta peluang yang mampu menyerap tenaga kerja yang ada. Ini boleh bermula di universiti yang memainkan peranan penting dalam melahirkan profesional yang bekerja dengan kecekapan dan daya saing yang tinggi.

  • Yogyakarta, Indonesia

  Ditubuhkan pada tahun 1985, Duta Wacana Christian University (UKDW) adalah pengembangan lebih lanjut dari Duta Wacana Theological Seminary (STT Duta Wacana) yang ditubuhkan pada tahun 1962 sebagai hasil penggabungan Akademi Teologi Jogjakarta dan Sekolah Teologi Bale Wiyata, Malang.

  • Salatiga, Indonesia

  Satya Wacana Christian University (UKSW), dimulai dengan nama Institusi Pendidikan Tinggi Pengajaran Kristian Indonesia (PTPG-KI). Ia dirasmikan pada 30 November 1956, dengan lima jabatan, yang terdiri dari Pendidikan, Sejarah, Bahasa Inggeris, Undang-Undang, dan Ekonomi. PTPG-KI dari Satya Wacana berubah menjadi FKIP-KI pada 17 Julai 1959. Kemudian pada 5 Disember 1959, ia secara rasmi menjadi Satya Wacana Christian University dengan adanya Fakulti Ekonomi dan Fakulti Undang-Undang, yang kemudian diikuti dengan pembukaan beberapa fakulti dan program pengajian baru yang lain.

  • Bandung, Indonesia

  Universiti Kristen Maranatha menjadi institusi pendidikan tinggi yang mandiri dan mandiri yang meneroka dan menanam pengetahuan dalam semua bidang seni dan sains, didorong oleh kasih dan teladan Yesus Kristus.

  • Jakarta, Indonesia

  Prasetiya Mulya ditubuhkan pada tahun 1980 oleh sekumpulan pemimpin perniagaan terkemuka di Indonesia. Program MBA pertama di Indonesia kemudian ditubuhkan pada tahun 1982 dengan bantuan para sarjana dan pakar antarabangsa yang berprestij.

  • Jakarta, Indonesia

  Jakarta International College (JIC) didirikan di Jakarta pada tahun 2002 oleh sekelompok profesional yang peduli dan komited untuk menawarkan standard pendidikan antarabangsa yang berkualiti tinggi. Selama 19 tahun yang lalu, JIC adalah satu-satunya penyedia Monash College Jakarta yang menyampaikan Monash College Diploma dan Monash University Foundation Year (MUFY). Ribuan pelajar berjaya berpindah ke Universiti Monash dan universiti terkemuka lain di Australia.