Keystone logo
India

Universiti Terbaik untuk Cikgu Program dalam India 2024

Bilangan institusi: 16
  • Milan, Itali
  • Mumbai, India

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Rio de Janeiro, Brazil
  • Bailrigg, United Kingdom
  • + 3 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Nantes, Perancis
  • São Paulo, Brazil
  • + 5 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Ahmedabad, India

  Universiti CEPT memberi tumpuan kepada pemahaman, merancang, merancang, membina dan mengurus habitat manusia. Program pengajarannya bertujuan untuk membina profesional yang bijaksana dan program penyelidikannya memperdalam pemahaman mengenai penempatan manusia. Universiti CEPT juga menjalankan projek penasihat untuk memajukan tujuan menjadikan habitat lebih hidup. Melalui kegiatan pendidikan, penyelidikan dan penasihatnya, CEPT berusaha untuk meningkatkan kesan profesion habitat dalam memperkayakan kehidupan orang-orang di kampung, kota dan kota di India. Universiti terdiri daripada lima fakulti. Fakulti Senibina ditubuhkan sebagai 'School of Architecture' pada tahun 1962. Ia memfokuskan kepada reka bentuk dalam bidang swasta. Fakulti Perancangan, yang berfokus pada perancangan di ranah awam, ditubuhkan pada tahun 1972 sebagai 'Sekolah Perancangan'. Fakulti Teknologi, yang bertumpu pada kejuruteraan dan pembinaan, ditubuhkan pada tahun 1982 sebagai 'Sekolah Sains dan Teknologi Bangunan'. Fakulti Reka Bentuk ditubuhkan pada tahun 1991 sebagai 'School of Interior Design'. Ia berkaitan dengan dalaman, kerajinan, sistem, dan produk yang berkaitan dengan habitat. Fakulti Pengurusan ditubuhkan pada tahun 2013 dan memberi tumpuan kepada Habitat dan Pengurusan Projek. Universiti CEPT mengambil namanya dari 'Pusat Perancangan dan Teknologi Alam Sekitar'. CEPT dan pelbagai sekolah yang dianggotainya ditubuhkan oleh Ahmedabad Education Society dengan sokongan Kerajaan Gujarat dan Pemerintah India. Kerajaan Gujarat memasukkan CEPT sebagai universiti pada tahun 2005. Pada tahun 2007 Suruhanjaya Geran Universiti mengiktiraf Universiti CEPT di bawah seksyen 2 (f) Akta UGC, 1956. Jabatan Penyelidikan Ilmiah dan Industri (DSIR) Kerajaan India mengiktiraf Universiti sebagai Organisasi Penyelidikan Ilmiah dan Industri (SIRO).

  • Mangalore, India

  Sejak 2012, Numazu Kosen telah menyediakan program pendidikan 7 tahun yang konsisten yang menggabungkan kursus jabatan 5 tahun dengan kursus lanjutan 2 tahun, dengan penekanan khas pada pendidikan teknik awal. Pelajar boleh memperoleh Ijazah Bersekutu dalam bidang kejuruteraan dengan menamatkan kurikulum pengajian 5 tahun dan Ijazah Sarjana Muda dengan menamatkan kurikulum pengajian 7 tahun. Kami menawarkan pendidikan untuk mengembangkan jurutera yang kompeten dengan pengalaman langsung yang mencukupi dan kemampuan analisis teori. Kami telah memperkenalkan kurikulum baru dari tahun ketiga sekolah di mana, sebagai tambahan kepada jurusan, pelajar memilih salah satu daripada 3 kursus berikut: Kursus Kejuruteraan Sistem Alam Sekitar & Tenaga, Kursus Sains & Kejuruteraan Bahan Lanjutan, atau Kursus Kejuruteraan Industri untuk Perubatan & Instrumen Kebajikan. Kurikulum ini diintegrasikan ke dalam program pendidikan kejuruteraan yang disebut "Program Kejuruteraan Sistem Antara Disiplin." Dengan kursus ini, kami menawarkan pendidikan yang dapat disesuaikan secara fleksibel sesuai dengan kebutuhan wilayah, kemajuan teknologi, dan perubahan struktur industri. Kami juga telah memperkenalkan ke dalam sistem pembelajaran aktif kami, bacaan yang luas dalam bahasa Inggeris, dan latihan kemahiran komunikasi untuk mengembangkan jurutera yang mempunyai pengetahuan mendalam bukan hanya dalam bidang kejuruteraan khasnya, tetapi juga dalam berbagai bidang pengajian, untuk dapat membuat keputusan yang tepat dari sudut pandang global. Jurutera tentu saja diharapkan mempunyai etika dan kemanusiaan yang baik. Pelajar di kelas rendah di Numazu Kosen tinggal di asrama. Melalui pengalaman hidup dalam kumpulan ini, pelajar diharapkan dapat belajar kebaikan dan cara bergaul dengan orang lain, disiplin diri, dan bagaimana peraturan dan peranan berfungsi dalam satu kumpulan. Pengalaman seperti itu dapat membantu membina keyakinan dan kemampuan bekerja dalam kumpulan dalam kerjaya masa depan. Numazu Kosen adalah satu-satunya institusi pendidikan tinggi di wilayah timur Shizuoka Prefecture yang memberikan sumbangan kepada industri serantau seperti yang dilakukannya melalui Fuji Pharma Valley Initiatives (industri, pemerintah, dan proyek akademik), dan Latihan Jurutera Perubatan Fuji (F-met).

  • Bengaluru, India

  Selama hampir satu dekad, Think Education telah menjadi pemimpin dalam mengembangkan program, projek, dan perkongsian yang berjaya dalam sektor pendidikan. Matlamat asas kami adalah untuk menyokong pelanggan & kolaborator kami dalam mencapai objektif mereka di pasaran Asia terpilih melalui penyediaan perkhidmatan khusus dalam bidang pengambilan pelajar, pengembangan perkongsian, pendidikan eksekutif, dan program pembelajaran pengalaman. Kami mempunyai kepakaran dalam mengembangkan pakatan strategik untuk pelanggan kami di pasaran yang paling penting bagi mereka. Melalui kerja kami, kami menyatukan individu, institusi pendidikan, yayasan, dan pemerintah untuk mencapai objektif bersama dan menyumbang kepada penciptaan pengetahuan dan pengalaman baru yang akhirnya menyokong peningkatan masyarakat. Sebilangan pelanggan kami termasuk Universiti Rutgers (Amerika Syarikat), Northwestern Michigan College (USA), King's College London (UK), University of East London (UK), Felsted School (UK), Macquarie University (Australia), Institute for Strategic Leadership (Jepun), Pearson Vue (India) antara lain.

  • Bengaluru, India

  Janji Kami "Kompetensi Kreatif - Menjelang Keluk" Dengan lebih dari dua dekad membina komuniti praktik yang kuat dan berdaya tahan, Srishti telah mengembangkan pendekatan multi-dimensi khas untuk pengembangan keupayaan dan komited untuk membangun kecekapan kreatif lebih awal. Momen Kreatif Pengiktirafan bahawa kita hidup di dunia yang semakin terhubung, jaringan, dan saling bergantung, dan dengan itu lebih kompleks pada hari, mempunyai implikasi yang signifikan untuk bagaimana kita campur tangan untuk menghasilkan hasil yang lebih baik untuk semua, hari ini, dan berkekalan dan berkesinambungan ke dalam masa depan.

  • Bengaluru, India

  New Shores International College adalah sebuah kolej yang inovatif dan dinamik yang memberikan yang terbaik dalam pendidikan antara disiplin dengan cara yang unik dan merangsang secara unik. Pendekatan lintas disiplin kami mendidik pelajar untuk berfikir secara meluas dan mendalam, yang membolehkan akal untuk meneroka di luar batasan pendidikan tradisional. Graduan meninggalkan New Shores sebagai personaliti yang berpengetahuan dan bulat, dapat menerapkan kemahiran analitik & kreatif yang luas, dan menyedari dunia yang lebih luas dan potensi mereka sendiri untuk beroperasi di dalamnya. Falsafah pendidikan New Shores membezakan antara "memperluas kekuatan minda" dan "menyimpannya dengan pengetahuan". Secara semula jadi, pelajar kami diminta untuk belajar dan menyimpan sejumlah data, tetapi, mereka juga diajar untuk menerapkan analisis kritis dan kreativiti terhadap apa pun data tersebut. Secara berbeza dari institusi lain, kami di New Shores menganggap pendidikan perguruan sebagai masa penemuan, di mana rasa ingin tahu mesti didorong dan soalan tidak boleh berhenti datang. Kami mahu pelajar kami berani dan berimaginasi, dan kami menyedari bahawa itu juga bermaksud gagal - dan kemudian belajar dari kegagalan - untuk mencapai kejayaan yang lebih besar lagi. Kami menuntut dari pelajar kami agar mereka berminat dengan mata pelajaran di luar kurikulum sempit yang dikenakan oleh institusi pembelajaran yang lebih tradisional: di New Shores, kami percaya seniman belajar dari saintis, saintis dari pengurus, dan pengurus dari seniman.

  • Dehradun, India

  Setiap kursus yang kami tawarkan dirancang dengan mempertimbangkan prinsip-prinsip ini, itulah sebabnya setiap program memfokuskan pada peningkatan kemahiran praktikal perniagaan dan pemahaman anda tentang industri. Kami akan memberi anda alat dan maklumat yang anda perlukan untuk kejayaan profesional, serta sokongan dari ahli akademik yang berfokus pada industri yang berada di puncak bidang mereka. Anda juga akan mendapat manfaat daripada sokongan kerjaya kami yang luas, yang boleh anda andalkan untuk mendapatkan bimbingan dan nasihat. Semua kursus kami menggunakan kaedah pengajaran langsung, seperti kajian kes, lawatan ke pameran dan perniagaan, penceramah tetamu, dan perbincangan bilik darjah. Ini bermakna anda akan memperoleh pemahaman praktikal tentang bagaimana konsep yang dipelajari di program anda dapat diterapkan dalam perniagaan sebenar Matlamat kami adalah kejayaan anda: apabila anda lulus, anda akan dapat memasuki pasaran pekerjaan sebagai profesional yang berkelayakan.

  • Rajpura, India

  Universiti Chitkara di Punjab telah diasaskan oleh Dr. Ashok Chitkara dan Dr. Madhu Chitkara, yang telah menjadi guru yang bersemangat selama lebih dari 40 tahun sekarang. Sejak penubuhannya, Universiti Chitkara telah berbeza. Pelajar kami berbeza. Begitu juga fakulti kami, kekuatan akademik kami, dan pandangan kami terhadap pengajaran dan pembelajaran. Dalam satu dekad, sebahagian besar program akademik kami berada di kedudukan 50 program teratas di negara ini. Pelajar dari seluruh negara semakin tertarik dengan Universiti Chitkara kerana komitmen kami untuk mengajar kecemerlangan, fokus pada penyelidikan, kursus yang disesuaikan yang menjadikan pendidikan kami relevan dengan perubahan dinamika kerjaya, dan kerjasama industri yang hebat.

  • Mumbai, India

  Athena School of Management adalah Sekolah Perniagaan Paling Eksklusif di India yang terletak di Pusat Korporat Hiranandani Gardens, Powai di Mumbai. Athena memfokuskan diri dalam Menciptakan Pemimpin Korporat Masa Depan melalui Pelbagai Internship, Global Alliance, In Depth Corporate Connect & Cutting Edge Pedagogy. Athena melihat pandangan baru dalam Pengurusan Pendidikan, Berfokus pada Kurikulum yang didorong oleh Pengguna Akhir Korporat, Direka dan Diajar oleh yang terbaik dari Syarikat India untuk mewujudkan Generasi Pemimpin Korporat yang seterusnya Dalam Persekitaran Perniagaan yang Dinamik & Berkembang pesat, kami berhasrat untuk mewujudkan Pemimpin & Usahawan Korporat yang Sedia Masa Depan yang tidak mudah menyesuaikan diri dengan perubahan - Mereka Adalah Perubahan! Moto kami adalah "Consilio Et Animis" yang merupakan bahasa Latin untuk "Oleh Kebijaksanaan & Keberanian" - Dua kualiti yang diperlukan agar pelajar kita mencapai puncak kejayaan !!

  • Dubai, Emiriah Arab Bersatu
  • Abu Dhabi, Emiriah Arab Bersatu
  • + 3 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Los Angeles, Amerika Syarikat
  • Al Jazirah Al Hamra, Emiriah Arab Bersatu
  • + 1 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Brattleboro, Amerika Syarikat
  • Washington, Amerika Syarikat
  • + 14 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Mumbai , India

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...