Keystone logo
Guatemala

Universiti Terbaik untuk Cikgu Program dalam Guatemala 2024

Bilangan institusi: 11
  • Guatemala City, Guatemala

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Alcobendas, Sepanyol
  • Buenavista, Mexico
  • + 3 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Guatemala City, Guatemala

  Universidad San Pablo de Guatemala didasarkan pada realisasi praktik pengajian dalam kehidupan pelajar. Kerjaya universiti benar-benar inovatif, aplikatif, dan akan mendorong pelajar untuk menjadi kreatif dan keusahawanan. Falsafah pendidikan Universiti tertumpu pada inovasi, ke arah apa yang seharusnya, pada penemuan dan idea baru, asli, dan tanpa had. Kurikulum kursus, proses pengajaran-pembelajaran, dan falsafah pendidikan, secara umum, didasarkan pada yang berikut: Kemahiran Teknologi, standard lanjutan penggunaan teknologi maklumat dan komunikasi sebagai bagian integral dari pembelajaran, adat istiadat, dan kehidupan guru dan pelajar. Semangat berkhidmat kepada masyarakat dan pengembangan nilai progresif. Aplikasi teknologi humanistik untuk menyumbang kepada pembangunan Guatemala. Worldview, berdasarkan falsafah Calvinis Protestan, yang memperlihatkan persamaan manusia dan teologi Reformed, nilai progresif, etika, dan praktikal yang menimbulkan perkembangan. Objektif utama kurikulum umum kerjaya yang berbeza dan semua kursus adalah untuk mendidik pelajar mengenai nilai, ciri, dan kebolehan berikut: Keusahawanan Penyelidikan Kepimpinan Nilai-nilai ini bersifat melintang dan mempunyai pengaruh yang signifikan terhadap sistem pengajaran-pembelajaran dan mengenai kurikulum semua kursus, seminar, makmal, dan bengkel. Universidad San Pablo de Guatemala didasarkan pada sistem pendidikan dari mana model inovatif dirancang melalui tindakan pedagogi membuat komitmen kepada orang lain; menjadi andaian sebagai alat transformasi peribadi dan sosial. Sistem pendidikan diasaskan pada kebenaran dan berpunca dari keyakinan etika mereka yang mempraktikkannya ke arah pencapaian kemajuan dan kesejahteraan masyarakat. Oleh itu, ini adalah institusi yang berkomitmen untuk masyarakat, dalam penjanaan dan penyebaran pengetahuan, mendidik dengan cemerlang, untuk menyumbang kepada pembinaan kehidupan seharian, yang berlandaskan agama Kristian yang mempunyai kesan sosial yang tinggi berdasarkan etika. , Judeo-Christian, standard moral, dan nilai yang mengenali orang lain.

  • Guatemala City, Guatemala

  Don Bosco Salesian Association menandatangani Perjanjian Kerjasama Akademik dengan Francisco Marroquín University pada tahun 1971. Mulai tahun 1972, Don Bosco Salesians mengembangkan program humanistik yang disokong oleh Francisco Marroquín University. Kerjaya, jabatan, dan fakulti diciptakan. Antara program yang terkenal ialah: Guru Pendidikan dan Sains Pendidikan, Guru Teologi, Guru Bahasa Inggeris, dan Guru Sejarah. Fakulti Sains Komunikasi mempunyai perkembangan yang hebat dan kepakaran Juruteknik dan Sarjana Muda Sains dalam Komunikasi Sosial, Sarjana Muda Periklanan dan Sarjana Pengeluaran Radio dan Televisyen telah ditubuhkan. Di sana Mesoamerican University bermula. Dengan memanfaatkan pengalaman dan pengembangan universiti yang telah dicapai, prosedur untuk mendirikan universiti baru bermula pada tahun 1996. Yang pertama. Pada bulan Oktober 1999, Mesoamerican University telah diluluskan oleh Majlis Pendidikan Swasta Tinggi Guatemala. Pada tahun 2000, universiti baru mula berfungsi dengan Fakulti Sains Manusia dan Sosial dan Ilmu Komunikasi Sosial. Setahun kemudian, dalam pakatan strategik dengan Gabungan Pengurus Guatemala, ESAG, Escuela Superior de Alta Gerencia, diciptakan untuk mengajar Sarjana. Pada tahun 2002, 15 kerjaya dari kota Quetzaltenango digabungkan sebagai sebahagian daripada Mesoamerican University . Pada tahun 2003, Fakulti Perubatan diberi kuasa di markas tersebut.

  • Guatemala City, Guatemala

  Universidad Del Valle De Guatemala adalah salah satu universiti paling berprestij di Amerika Tengah. Kami berada di barisan hadapan teknologi dan dalam mempromosikan penyelidikan dan pengajaran peringkat tinggi. Kami bukan universiti swasta. 1 di Amerika Tengah dan Panama, menurut peringkat QS dan satu-satunya universiti dengan akreditasi institusi Pahlawan di Guatemala. Selama lebih dari 50 tahun, kami telah mencari dan mengalu-alukan orang berbakat yang ingin menjadi ejen perubahan. Kami menawarkan model khas dengan fokus seni liberal yang luas, disatukan dengan latihan khusus dalam sains, teknologi, inovasi, keusahawanan, dan pendidikan. Kedua-dua portfolio program kami dan agenda penyelidikan dan jangkauan kami memenuhi keperluan persekitaran kita, generasi baru pelajar, dan mempromosikan pencarian jalan keluar untuk mengatasi cabaran masyarakat kita. Di tiga kampus kami, UVG ​​telah dicirikan sebagai institusi yang mencari kecemerlangan akademik dengan nilai dan kriteria untuk membantu semua pelajar, melalui bantuan kewangan dan biasiswa untuk anak muda berbakat dengan sumber yang terhad.

  • Guatemala City, Guatemala

  Da Vinci University of Guatemala adalah institusi pendidikan tinggi, yang proposal pendidikannya didasarkan pada prinsip kebenaran, integriti, pencarian kecemerlangan, tanggungjawab sosial, dan relevansi pengetahuan. Da Vinci University of Guatemala memahami bahawa kebenaran adalah nilai asas, dan oleh itu pencarian, praktiknya, dan pembelaannya terbenam dalam tindakannya, terutama melalui penyelidikan akademik dan institusi, yang juga menyumbang kepada pengembangan sains dan pengembangan sosial . Prinsip asas lain ialah integriti. Da Vinci University of Guatemala memahami bahawa pengetahuan luas dan pelbagai dan bahawa program pendidikannya perlu menyediakan, sejauh mungkin, pengetahuan integratif dari pelbagai bidang, agar profesional yang lulus mendapat latihan yang komprehensif. Keunggulan sebagai prinsip tindakan adalah nilai keutamaan bagi Da Vinci University of Guatemala. Difahamkan bahawa pencarian kecemerlangan tidak berakhir dan oleh itu tindakan anggotanya, dan juga programnya, mesti dijalankan dengan berkualiti sesuai dengan norma dan piawaian yang memastikan pencapaiannya. Prinsip asas lain adalah relevansi, yang dipahami sebagai kaitan dan kesesuaian antara cadangan pendidikannya dan tuntutan masyarakat dan sektor produktif. Da Vinci University of Guatemala bertujuan untuk mendidik para profesional yang mempunyai kemampuan untuk membuat penilaian kritis dan mempunyai fleksibiliti dan kemampuan menyesuaikan diri yang tinggi ketika menjalankan profesion mereka. Ini mungkin berlaku sekiranya pengetahuan yang disediakan untuk mereka relevan dengan realiti dan evolusi sains, teknologi, dan sosial yang berterusan.

  • Guatemala City, Guatemala

  Universiti telah difahami sebagai penghubung, jambatan, "isthmus" yang menyatukan penyelidikan saintifik dan amalan profesional; nilai kekal dan semangat kreatif dan inovatif; masalah sosial negara dan acara antarabangsa; universiti dan syarikat; latihan humanistik dan teknologi moden. Untuk menyokong kualiti kami dalam latihan akademik, UNIS telah menjalani proses akreditasi berterusan, yang menjamin standard program pendidikan kami, profil profesor kami, alat dalam menjalankan kerjaya, seperti program khusus. Untuk proses ini, Universidad del Istmo mempercayai ANECA untuk memulakan proses Pensijilan Kualiti Akademik Antarabangsanya pada tahun 2014. ANECA adalah landasan negara yang bertujuan untuk memberikan jaminan kualiti luaran kepada sistem universiti dan menyumbang kepada peningkatannya yang berterusan, begitu juga, ia berkembang berbeza program untuk menjalankan aktivitinya (penilaian, pensijilan, dan akreditasi), untuk mengintegrasikan sistem kami ke Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah.

  • Guatemala City, Guatemala

  Sebagai satu-satunya universiti negeri, ia bertanggung jawab secara eksklusif untuk mengarahkan, mengatur, dan mengembangkan pendidikan tinggi negeri dan pendidikan negara, serta penyebaran budaya dalam semua manifestasi. Ini akan mempromosikan dengan segala cara dalam jangkauannya penyelidikan dalam semua bidang pengetahuan manusia dan akan bekerjasama dalam kajian dan penyelesaian masalah nasional. Tujuan asasnya adalah untuk meningkatkan tahap kerohanian penduduk Republik, memelihara, mempromosikan, dan menyebarkan budaya dan pengetahuan saintifik. Ini akan menyumbang kepada terwujudnya kesatuan Amerika Tengah dan untuk tujuan ini, ia akan mencari pertukaran akademik, pelajar, dan segala sesuatu yang cenderung kepada ikatan rohani orang-orang isthmus. University of San Carlos de Guatemala adalah institusi pendidikan tinggi negeri, yang berautonomi, dengan budaya demokratik, dengan pendekatan berbilang dan antarbudaya, dihubungkan dan berkomitmen untuk pembangunan saintifik, sosial, humanistik dan persekitaran dengan pengurusan yang terkini, dinamik, berkesan dan dengan sumber yang digunakan secara optimum untuk mencapai tujuan dan objektifnya, pendidik profesional dengan prinsip etika dan kecemerlangan akademik.

  • Guatemala City, Guatemala

  Universiti Mariano Gálvez adalah institusi pendidikan tinggi swasta, bebas dan bebas keuntungan yang beroperasi sesuai dengan undang-undang yang bersifat institusi, yang diluluskan pada 29 Januari 1966, oleh Majlis Tertinggi Universiti San Carlos de Guatemala . Namanya menghormati negarawan, pahlawan, dan pakar undang-undang terkenal Doktor José Mariano Gálvez (Ketua Negara Guatemala 1831-1838), pengasas Akademi Pengajian dan pembaharuan pendidikan Guatemala, yang mempromosikan inovasi penting dalam semua susunan kehidupan negeri. Peningkatan pengajaran awam disebabkan olehnya. Dia memperjuangkan ajaran itu sekular, dia adalah pengasas Perpustakaan Nasional dan Muzium, dia menghormati undang-undang dan jaminan individu, kebebasan akhbar, dan pelepasan pemikiran. Sesuai dengan prinsip Institusi, Universiti Mariano Gálvez melayani, pada dasarnya, latihan etika, saintifik, profesional dan teknikal pelajar, melalui latihan pengajaran, penyelidikan dan perkhidmatan yang bersepadu kepada masyarakat dan normatif, kebebasan akademik, pentadbiran, disiplin dan ekonomi; kepada pemuliharaan dan pengembangan sains dan budaya sebagai warisan sejagat; untuk mempromosikan penyelidikan sebagai sumber pengetahuan dan kemajuan dan kajian masalah nasional untuk menyumbang kepada penyelesaiannya. Cita-cita yang mengilhami para pengasasnya tetap berlaku, kerana keprihatinan Universiti dalam pengajarannya, latihan menyeluruh para pelajarnya dalam lingkungan kebebasan, saling menghormati, dan semangat hidup bersama.

  • Guatemala City, Guatemala

  Kami adalah sekolah perniagaan moden dan inklusif dengan masa depan sebagai sudut pandang dan peta jalan perjalanan yang dituntut oleh rantau kami untuk menghadapi cabaran yang timbul pada abad ke-21; Kami berkomitmen untuk mencari idea avant-garde secara kekal untuk mempraktikkannya, dan dengan cara berfikir yang mendorong tindakan dan merangkumi perubahan kekal dari budaya kita untuk mencapai pertukaran idea dan pengetahuan yang berterusan.

  • Portland, Amerika Syarikat
  • Cusco, Peru
  • + 5 lebih

  IPSL Global Institute di NUNM (Universiti Nasional Perubatan Semula jadi) mentakrifkan semula pendidikan tinggi pada abad ke-21 - memanfaatkan perkongsian antarabangsa yang menghilangkan sempadan antara akademik dan masyarakat, dan dengan sengaja menyesuaikan pengalaman belajar pelajar terhadap cabaran dan peluang dunia masa kini. Persekitaran pendidikan kita yang unik dicirikan oleh ketegasan intelektual, keterbukaan, timbal balik, kreativiti, dan kemahiran dan tekad untuk memperkasakan.