Keystone logo
Bulgaria

Universiti Terbaik untuk Cikgu Program dalam Bulgaria 2024

Bilangan institusi: 21
  • Barcelona, Sepanyol
  • Esch-sur-Alzette, Luxembourg
  • + 6 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Sofia, Bulgaria

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Sofia, Bulgaria

  University of National and World Economy / UNWE / adalah sekolah ekonomi tinggi terbesar dan tertua di Bulgaria dan Eropah Tenggara. Ia mempunyai sejarah 100 tahun. Universiti ini berasal dari Universiti Bebas Ilmu Politik dan Ekonomi yang ditubuhkan oleh Perintah No.2155 pada 5 Julai 1920 Menteri Pencerahan Nasional. Pada tahun 1940 / Warta Negara, terbitan. No.126 Jun, 7th, 1940 / ia berubah menjadi Institut Kewangan dan Sains Pentadbiran Tinggi Negeri dan pada tahun 1947 ia disusun semula sebagai Fakulti Pengajian Ekonomi dan Sosial di Universiti Sofia.

  • Sofia, Bulgaria

  Sofia University St. Kliment Ohridski adalah penubuhan sekolah akademik tinggi Bulgaria pertama. Sejarahnya adalah perwujudan dan kesinambungan tradisi budaya dan pendidikan abad ke-150 negara Bulgaria.

  • Sofia, Bulgaria

  Dengan Keputusan Majlis Nasional 26 Mei 2015, Kolej Telekomunikasi dan Pos diubah menjadi Висше училище по телекомуникации и пощи , dengan subjek aktiviti: latihan pakar dengan pendidikan tinggi dalam bidang khas profesional "Komunikasi dan Kejuruteraan Komputer "dan" Pentadbiran dan Pengurusan ".

  • Varna, Bulgaria

  Varna Free University "Chernorizets Hrabar" adalah universiti swasta terbesar di Bulgaria. Ia adalah pusat akademik yang mapan yang menggabungkan latihan pelajar Bulgaria dan antarabangsa dalam bidang keutamaan untuk negara ini dan mencipta produk saintifik dan akademik yang boleh ditukar dan berdaya saing di peringkat antarabangsa. Ia mengajar lebih 10,000 pelajar dalam lebih daripada 67 program sarjana dan sarjana dan 29 Ph.D. program.

  • Plovdiv, Bulgaria

  Universiti Pertanian - Plovdiv ditubuhkan pada tahun 1945. Ia telah mengukuhkan kedudukannya sebagai pusat kebangsaan sains dan pendidikan pertanian di Bulgaria. Pada tahun 2006 Badan Penilaian dan Akreditasi Nasional menganugerahkan Universiti Pertanian - Plovdiv dengan akreditasi institusi dan nilai tertinggi "Sangat Baik".

  • Veliko Tarnovo, Bulgaria

  Pada musim luruh tahun 1963, di bukit bersejarah dan indah "Sveta Gora" di Veliko Tarnovo, universiti pertama di luar ibu kota membuka pintunya, yang mempunyai pelindung kudus Cyril dan Methodius sebagai pelindung. Mewarisi tradisi pendidikan dan budaya dari Sekolah Sastera Tarnovo yang terkenal dari abad ke-14, ia telah menjadikan dirinya sebagai sekolah tinggi yang berwibawa untuk bidang kemanusiaan dan seni, sebagai pusat pendidikan dan ilmiah yang berprestij.

  • Burgas, Bulgaria

  Burgas Free University / BFU / ditubuhkan dengan Undang-Undang Perhimpunan Nasional Besar pada 18 September 1991 dan merupakan salah satu universiti bukan negeri pertama di negara ini. Universiti ini diakreditasi oleh Agensi Penilaian dan Akreditasi Nasional dan diperakui di bawah Piawaian Kualiti Antarabangsa ISO 9001: 2008: BFU adalah universiti moden dan inovatif, menjaga pelajar dan kesedaran profesional mereka, dan yang mempunyai pencapaian akademik yang signifikan dan antarabangsa status yang diiktiraf.

  • Sofia, Bulgaria

  Химикотехнологичен и металургичен университет adalah institusi akademik yang menumpukan pada keperluan masa dan negara kita. Komuniti kami melangkaui Universiti dan negara dan merangkumi rakan akademik dari pelbagai benua.

  • Sofia, Bulgaria

  University of Library Studies and Information Technologies (ULSIT) adalah universiti negeri, dinamakan semula dengan Keputusan Parlimen pada 29 November 2010 setelah Sekolah Pengajian Perpustakaan dan Teknologi Maklumat Khas yang diundi pada tahun 2004. Sepanjang tahun-tahun itu, masing-masing: Ditubuhkan - 18 September 1950 dengan Keputusan Kerajaan sebagai Institut Perpustakaan Negeri dan kemudian dinamakan semula sebagai Keputusan Pengajian Perpustakaan oleh Kolej;

  • Sofia, Bulgaria

  Penubuhan Khas La Francophonie untuk Pentadbiran dan Pengurusan (ESFAM) adalah sebuah institusi dari University University of La Francophonie, yang berpusat di Sofia, Bulgaria. Misi kami adalah untuk melatih pakar peringkat tinggi dalam pentadbiran dan pengurusan perniagaan dalam bahasa Perancis untuk menyumbang kepada pembangunan negara di zon Eropah Tengah dan Timur.

  • Gabrovo, Bulgaria

  Berdasarkan pencapaian dan tradisi universiti, kerjasama antarabangsa yang aktif, kerjasama erat dengan perniagaan, dan penyelidikan intensif, untuk mempersiapkan keperluan ekonomi dan masyarakat yang berorientasikan pasaran pakar yang berkelayakan tinggi untuk menghasilkan kemajuan dan bersedia sesuai dengan kelayakan pendidikan mereka untuk cabaran dunia yang berubah.

  • Sofia, Bulgaria

  Universiti Perlombongan dan Geologi “St. Ivan Rilski "telah menjadi institusi pendidikan bebas sejak tahun 1953. Selama enam puluh tahun keberadaannya, ia telah memantapkan dirinya sebagai pusat akademik dan penyelidikan yang menyediakan latihan dalam bidang geologi, perlombongan, dan kejuruteraan elektrik dan mekanikal. Ia adalah institusi di mana kajian ilmiah asas dan terpakai dilakukan, dan seluruh kursus kelayakan pascasiswazah ditawarkan. Gabungan pendidikan kejuruteraan am yang betul dan pemerolehan pengetahuan dan kebolehan yang diprofilkan memberi peluang besar kepada graduan Universiti untuk mencari realiti profesional mereka di negara ini dan di luar negara. Sejak didirikan, lebih daripada 21 000 jurutera, di antaranya warganegara sekitar 40 negara dari Eropah, Asia, Afrika, dan Amerika Selatan, telah dilatih dan telah mendapat pekerjaan dalam bidang geologi dan perlombongan, dalam bidang kejuruteraan tenaga, di kejuruteraan awam dan pembinaan industri, dalam perlindungan alam sekitar, dan cawangan lain.

  • Burgas, Bulgaria

  "Prof Dr. Assen Zlatarov" Universiti adalah satu-satunya universiti negeri di Bulgaria Tenggara. Tuisyen dilaksanakan di tiga fakulti - Fakulti sains teknikal, Fakulti sains semula jadi, dan sains sosial.