Keystone logo
Brazil

Universiti Terbaik untuk Cikgu Program dalam Brazil 2024

Bilangan institusi: 156
  • São Paulo, Brazil

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Valbonne, Perancis
  • Belo Horizonte, Brazil
  • + 6 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • São Paulo, Brazil
  • Rio de Janeiro, Brazil
  • + 2 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Rio de Janeiro, Brazil
  • Bailrigg, United Kingdom
  • + 3 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Nantes, Perancis
  • São Paulo, Brazil
  • + 5 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Paraná, Brazil

  Terdapat banyak aspek yang menghargai institusi pendidikan tinggi, tetapi reputasi tinggi di MEC adalah petunjuk utama bahawa kursus, struktur, dan fakulti berada dalam standard kualiti yang ideal. Menurut pendedahan terbaru agensi itu, Uniandrade memperoleh gred 4 (dengan skor tertinggi 5) dan merupakan antara pusat universiti terbaik di negara ini. Catatan itu merujuk kepada IGC - akronim untuk Indeks Kursus Umum. Tetapi komitmen Uniandrade untuk cemerlang mengajar tidak bermula pada tahun lalu. Terdapat lebih daripada 40 tahun sejarah untuk tujuan itu! Sebagai tambahan kepada IGC, institusi ini dengan bangganya mempunyai 80% kursus sarjana dinilai dengan markah cemerlang. Untuk meletakkan institusi dalam kedudukan yang menonjol ini, jawatankuasa MEC menilai beberapa aspek, antaranya prestasi pelajar di ENADE, struktur fizikal, kelayakan guru, antara lain.

  • Goiás, Brazil

  Dicipta pada tahun 1999 oleh Undang-Undang 13.456, Universiti Negeri Goiás membawa realiti baru dan menjanjikan dalam Pengajian Tinggi di Negeri ini. Dianjurkan sebagai Universiti multikampus, yang berpusat di Anápolis, UEG adalah hasil dari proses transformasi dan penggabungan institusi pendidikan tinggi yang penting seperti Universiti Negeri Anápolis (Uniana), Sekolah Tinggi Pendidikan Jasmani Negeri Goiás (Esefego ) dan institusi pengajian tinggi terpencil lain, yang dikekalkan oleh kerajaan. Menurut catatan sejarah, UEG dilahirkan untuk memberi manfaat kepada sebilangan besar kota di Goias, dengan penekanan pada kekhususan wilayah. Pertumbuhannya memberikan pengalaman inovatif melalui proyek interioriisasi pengajaran, penyelidikan, dan kegiatan pengembangan, yang membawa kepada beberapa perbandaran di Goiás a University Campus dengan pelaksanaan kursus sarjana dan siswazah di bidang pengetahuan yang paling pelbagai. Di samping itu, UEG melaksanakan Program Khas seperti Program Parceled Degree Penuh yang memberi latihan, di peringkat sarjana, kepada ribuan guru dari rangkaian negeri, perbandaran dan swasta. UEG telah berkembang dengan misi menghasilkan dan menyosialisasikan pengetahuan dan pengetahuan saintifik, di samping mengembangkan budaya dan latihan terpadu profesional dan individu yang dapat disisipkan secara kritis dalam masyarakat dan mempromosikan transformasi realiti sosioekonomi Negara Goiás dan dari negara ini. Sebagai institusi multi-kampus, UEG mempunyai Kampus Universiti di semua wilayah mikro di Negeri yang menyumbang kepada pembangunan berkelanjutan di Goiás.

  • Jardim Sao Paulo, Brazil

  Universiti Persekutuan Lembah Jequitinhonha dan Mucuri (UFVJM) adalah institusi pendidikan tinggi awam yang dikaitkan dengan Kementerian Pendidikan (MEC), yang diwujudkan oleh Undang-Undang 11.173, yang diterbitkan dalam Warta Rasmi Persekutuan pada 8 September 2005. Sejarahnya bermula pada September 1953, ketika gubernur ketika itu Juscelino Kubitschek de Oliveira mendirikan Fakulti Pergigian Diamantina (Faod), dengan tujuan memenuhi keperluan kawasan besar yang merupakan Lembah Jequitinhonha. Sebelum menjadi UFVJM, ia adalah Fakulti Pergigian Persekutuan (Fafeod) dan Kolej Persekutuan Bersepadu Diamantina (Fafeid). UFVJM mempunyai kampus di empat bandar: Diamantina, Teófilo Otoni, Unaí dan Janaúba, yang meliputi wilayah-wilayah Jequitinhonha, Vale do Mucuri, Noroeste dan Norte de Minas Gerais.

  • Formosinha, Brazil

  Universiti Katolik Brasilia (UCB) adalah satu-satunya universiti swasta di Daerah Persekutuan. Ia adalah institusi pendidikan tinggi Katolik, dermawan, dan masyarakat. UCB ditadbir oleh Kesatuan Pendidikan Katolik Brazil (UBEC), yang ditubuhkan pada tahun 1972, dengan tujuan menjaga institusi pendidikan Katolik, menyediakan jaringan pendidikan yang kukuh dan berkualiti.

  • São Paulo, Brazil

  Inovasi, teknologi, kelestarian, dan kerja langsung telah menjadi inti pati Eniac selama 35 tahun. Melalui projek yang nyata dan mencabar, Eniac melatih pemimpin dan usahawan yang, sejak pelajar, mengembangkan kemahiran dan amalan profesional yang diperlukan untuk menonjol di pasaran pekerjaan. Semua pelaburan ini dalam metodologi, infrastruktur, dan standard kualiti antarabangsa yang pelbagai disiplin, menjadikan Eniac sebagai institusi pendidikan tinggi terbaik di Guarulhos, menurut peringkat MEC.

  • Bonsucesso, Brazil

  Bertindak dalam bidang akademik selama lebih dari 50 tahun, UNISUAM telah berkembang selama bertahun-tahun sambil mengubah realiti pelajarnya. Pusat Universiti Brasil Pertama, UNISUAM selalu menjadikan pelajarnya di tempat pertama, memfokuskan pada misinya untuk mempromosikan perkembangan lelaki, mempraktikkan Pengajaran yang bertujuan untuk meningkatkan akademik, profesional, dan peribadi orang ramai yang berkaitan dengannya.

  • Fábricas, Brazil

  Universiti Persekutuan São João del-Rei (UFSJ) ditubuhkan oleh Undang-Undang 7,555, pada 18 Disember 1986, sebagai Yayasan Pendidikan Tinggi São João del-Rei (Funrei), yang dihasilkan dari pertemuan dan persekutuan dua institusi: Dom Fakulti Falsafah, Sains dan Huruf Bosco, yang kegiatannya bermula pada tahun 1954, dikendalikan oleh Provinsi São João Bosco; dan Yayasan Perbandaran São João del-Rei, yang mengekalkan Fakulti Sains Ekonomi, Pentadbiran dan Perakaunan (Faceac) dan Fakulti Kejuruteraan Industri (Faein), yang kegiatannya masing-masing bermula pada tahun 1972 dan 1976.

  • Bahia, Brazil

  BAHIA ADVENTIST FACULTY (FADBA) adalah institusi pendidikan Gereja Advent Hari Ketujuh, berdasarkan pandangan dunia alkitabiah, yang berkomitmen untuk pekerjaan penebusan Kristiani dan pembentukan integral profesional yang kompeten untuk pelaksanaan kewarganegaraan dan perkhidmatan yang bertanggungjawab kepada masyarakat .

  • Parque dos Jacarandás, Brazil

  Universiti menunjukkan bagaimana menggabungkan tradisi yang kuat dan hubungan dengan dunia kontemporari dan transformasinya. Masa depan, inovasi, keusahawanan, dan keberlanjutan adalah dasar dari lingkungan yang mengintegrasikan evolusi sains, pengetahuan, dan teknologi, dengan cara yang pelbagai disiplin.

  • Goiabeiras, Brazil

  Federal University of Espírito Santo (Ufes) adalah institusi yang menguruskan diri yang bersambung dengan Kementerian Pendidikan (MEC), dengan otonomi kurikulum, saintifik, pentadbiran, kewangan, dan pengurusan aset. Ia beroperasi berdasarkan kepercayaan pada program pengajaran, penyelidikan dan jangkauan yang tidak dapat dipisahkan, dengan panggilan untuk bekerja di semua bidang pengetahuan. Ufes ditubuhkan pada 5 Mei 1954. Ia terdiri daripada empat kampus universiti - Goiabeiras dan Maruípe di ibu kota Vitória, dan di perbandaran Alegre (selatan negeri) dan São Mateus (utara negeri) - dengan kawasan seluas 4.3 juta meter persegi. Luas kampus adalah 292,000 meter persegi (kawasan dibina).