We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Argentina

Universiti Terbaik untuk Cikgu Program dalam Argentina 2024

Bilangan institusi: 110
  • Mendoza, Argentina

  Aden memberi tumpuan kepada latihan dan pembangunan profesional pengarah dan pengurus syarikat, baik secara bersemuka dan e-Pembelajaran. Ia dicirikan oleh inovasi model pembelajarannya yang berorientasikan aplikasi praktikal dan penggunaan metodologi kelas interaktif, pengalaman dan suka bermain, yang diajar oleh profesor yang menyampaikan pengalaman pengurusan mereka yang luas dan memindahkan amalan terbaik yang digunakan dalam syarikat di seluruh Amerika. Latin.

  • Bologna, Itali
  • Cesena, Itali
  • + 4 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • 1906, Argentina

  Berada di bidang pendidikan bermaksud bersedia menghadapi perubahan, pembelajaran adalah pergerakan berterusan. Sekiranya kita menambah ciri penting ini, kepantasan yang kita alami dalam perubahan sosial hari ini, ketika kita bercakap mengenai kaedah pengajaran kita mesti bermula dengan mengatakan bahawa semuanya mungkin. Kita mulakan dengan yang jelas: bahasa membolehkan kita berkomunikasi. Oleh itu, Pembelajaran bahasa kedua mesti mempunyai komunikasi sebagai paksi utamanya. Kami membuat pelajar kami berkomunikasi dalam bahasa Sepanyol, kaedah kami memberi tekanan yang jelas dalam komunikasi. Sebagai tambahan kepada tujuan didaktik ini, kami percaya pada kekuatan rendaman dalam komuniti penutur bahasa Sepanyol. Apabila pelajar terbenam dalam bahasa yang ingin dipelajarinya, semua yang mereka pelajari di kelas berlaku dalam konteks kehidupan sebenar yang berbeza sepanjang masa. Pendedahan berterusan ini menunjukkan perlunya motivasi yang kuat dan, oleh itu, sangat meningkatkan peluang mereka untuk belajar. Di VOS, kami memanfaatkan kekuatan pendidikan dari perendaman ini ke dalam bahasa: tidak ada realiti yang nyata, kami menggunakan realiti dengan segenap kekuatannya, baik di dalam kelas dan di luar (dalam e-pembelajaran ini juga mungkin: perendaman Sepanyol hampir sepenuhnya dicapai melalui rangkaian sosial). Pemerolehan pengetahuan ini berterusan dalam bengkel mingguan dan aktiviti budaya yang menjadikan setiap hari pengembaraan budaya dengan orang Sepanyol. Dalam merancang silibus pendidikan dan merancang setiap kelas Sepanyol, Kami sangat menyedari hakikat penting bahawa "pembelajaran dipengaruhi oleh teknologi". Ini mengubah amalan pengajaran, peranan pelajar, apa pengetahuan dan, pada dasarnya, apa yang kita lakukan untuk dipelajari oleh orang lain.

  • Buenos Aires, Argentina

  implantesArgentina dalam talian, menggunakan VisualRex , menawarkan satu pengalaman terbaik Pendidikan Dalam Talian dalam bidang implantologi dan bidang lain yang berkaitan. Perkhidmatan ini disiarkan mengikut permintaan, yang membolehkan anda mengikuti kursus anda pada peranti yang anda mahukan dan bila anda mahu. Setelah Kursus Dalam Talian disetujui, anda mempunyai kemungkinan dan kelebihan untuk mengikuti Kursus Praktik Intensif (CPI) Satu Minggu, di mana anda akan menerapkan semua yang telah anda pelajari, meletakkan antara 6 hingga 12 implan pada pesakit. Pelajar dalam talian, Bonus 10% pada CPI dan faedah lain.

  • La Plata, Argentina

  Universidad del Este dilahirkan dalam konteks nasional, serantau dan dunia yang baru, dengan mengambil masa dalam sejarah bahawa ia harus menempuh perjalanan dengan tanggungjawab dan komitmen tegas untuk menafsirkan, mengambil bahagian dan menyumbang dalam konteks ini. Kualiti di Universiti kami dipertahankan dalam pencarian kekal untuk tahap kecemerlangan, menjaga identiti institusi, relevansi proses dan penilaian dalaman dan luaran yang berterusan, berdasarkan pemahaman yang diperlukan tentang persekitaran di mana ia dimasukkan. Persekitaran saintifik dan penyelidikan, ruang untuk perkhidmatan pendidikan dan latihan berterusan. Universiti kami komited untuk kualiti pengajaran, kecemerlangan penyelidikan, dan sokongan untuk prestasi, kemampuan, dan kesetaraan. Memfasilitasi dan mempromosikan akses ke bahan maklumat berkualiti tinggi untuk membaca, berunding dan belajar dan orientasi tetap, bimbingan dan sokongan berterusan dari tutor pakar yang berfokus pada kaunseling. Kami berhasrat untuk membentuk warga negara yang jujur, berkebolehan dan kritis, dengan visi yang luas dan pelbagai disiplin dan yang memikul tanggungjawab untuk menyumbang kepada dunia yang lebih adil dan menyokong. Saya dengan senang hati mengalu-alukan anda ke kenderaan maklumat dan komunikasi ini di mana anda akan dapat memulakan pengetahuan dan hubungan yang kami harapkan berbuah dan erat.

  • San Martín, Argentina

  UNSAM adalah universiti kebangsaan, awam, dan percuma yang ditubuhkan pada tahun 1992. Ia menawarkan pelbagai kerjaya sarjana dan siswazah, baik dalam bidang Sains Manusia dan Sosial dan di Sains Tepat dan Alam. Lebih daripada 65% sumbernya ditujukan untuk bidang sains dan teknologi. Dengan fokus pada dasar kerja bersama, ia mengekalkan hubungan dengan agensi yang mempromosikan penyelidikan saintifik dan pemindahan teknologi. Perikatannya dengan Majlis Nasional untuk Penyelidikan Ilmiah dan Teknikal (CONICET), Suruhanjaya Tenaga Atom Nasional (CNEA), Institut Teknologi Perindustrian Nasional (INTI), dan Institut Teknologi Pertanian Nasional (INTA), antara lain, meningkatkan penghasilan teori, pengembangan penyelidikan mereka dan latihan sumber manusia. Di antara pencapaiannya, mereka termasuk pengklonan sapi bitransgenik untuk penghasilan susu yang serupa dengan susu manusia dan pemulihan Latihan Plastik mural, oleh David Alfaro Siqueiros. UNSAM juga mempunyai rumah penerbitannya sendiri (melebihi 100 judul terbitan) dan sehingga kini, ia telah menandatangani lebih daripada 250 perjanjian dengan universiti asing untuk pertukaran pelajar, guru, dan penyelidik. Ibu pejabatnya berada di daerah Jeneral San Martín, di barat laut Bandar Autonomi Buenos Aires. Dibina di pantai kereta api lama seluas lebih dari dua hektar, Kampus Miguelete merupakan salah satu tarikan utama wilayah Buenos Aires dari segi perancangan seni bina dan pemuliharaan warisan.

  • Salta Province, Argentina

  Universiti Nasional Salta adalah institusi undang-undang awam, autonomi dan autarkik, yang bertujuan untuk mempromosikan, menyebarkan, dan memelihara budaya. Ini memenuhi tujuan ini dalam hubungan permanen dengan pemikiran universal dan memberikan perhatian khusus terhadap masalah di wilayah dan negara. Universiti menyumbang kepada pengembangan budaya melalui kajian humanistik, penyelidikan saintifik dan teknologi, dan penciptaan seni. Menyebarkan idea dan pencapaian seni melalui pengajaran dan pelbagai kaedah komunikasi pengetahuan. Misi Universiti adalah penjanaan dan penghantaran pengetahuan, sains dan aplikasinya, dan seni. Tujuan utamanya adalah pendidikan dari perspektif etika. Universiti mencari pembentukan yang bersepadu dan harmoni dari anggota komuniti universiti, guru, pelajar, graduan, dan kakitangan sokongan universiti, dan menanamkan semangat kejujuran moral dan tanggungjawab etika dan kewarganegaraan kepada mereka. Ia melatih penyelidik, guru, dan profesional yang sesuai. Ini mengekalkan hubungan tetap dengan lulusannya melalui proses latihan berterusan yang bertujuan memperbaharui dan memperbaikinya, mempromosikan pengajaran, penyelidikan, dan praktik profesional yang komited terhadap masalah negara dan wilayah. Dalam kapasitasnya sebagai entitas negara, ia berkolaborasi dengan pengenalpastian dan penyelesaian masalah nasional dan wilayah, sesuai dengan norma khusus yang mengatur fungsinya, menyampaikan kesimpulannya, memberikan nasihat teknis dan berpartisipasi dalam kegiatan bersama dengan institusi negeri dan swasta melalui perjanjian. kerjasama. Universiti ini tidak mempunyai masalah ideologi, politik, dan agama, memahami masalah sosial, politik, dan ideologi, mempelajarinya secara ilmiah. Ini asing bagi kepentingan sektoral atau konsepsi dogmatik. Ini mendorong sikap kritis, memastikan kebebasan bersuara seluasnya. Universiti, selain tugas khusus sebagai pusat kajian dan penyelidikan, berusaha menyebarkan manfaat tindakan budaya dan sosialnya dengan berinteraksi dengan alam sekitar.

  • Bernal, Argentina

  Universiti Nasional Quilmes (UNQ untuk inisialnya dalam bahasa Sepanyol) ditubuhkan pada tahun 1989. Ia terletak di tengah-tengah Kawasan Metropolitan Buenos Aires Selatan, di Bernal City, Quilmes. Tiga juta orang tinggal di rantau ini, yang memusatkan 20% daripada perindustrian negara. Pada masa ini, UNQ mempunyai lebih daripada sebelas ribu pelajar, yang diedarkan di antara kursus siswazah dan kursus pengajian pascasiswazah. Misi Universiti adalah penghasilan, pengajaran, dan penyebaran pengetahuan dengan kualiti tertinggi, dalam lingkungan persamaan dan kepelbagaian. Fungsi penting UNQ adalah pengajaran, penyelidikan, kursus pengembangan, pembentukan sumber manusia, pengembangan teknologi, inovasi produk, dan promosi budaya.

  • Lomas de Zamora, Argentina

  Pengajaran Universiti ini diiktiraf dalam pelbagai bidang. Melalui alat untuk menilai bahan dan sumber manusia, kami mengekalkan standard kecemerlangan dalam karier kami, sambil mempromosikan pengemaskinian dan tinjauan kritikal terhadap kandungan.

  • José C. Paz, Argentina

  Terletak di bandar José C. Paz, Universiti Nasional José Clemente Paz (UNPAZ) diciptakan pada tahun 2009 oleh Undang-Undang No. 26,577. UNPAZ mengiktiraf pendidikan tinggi sebagai hak sosial asas untuk pembangunan ekonomi, sosial dan budaya di rantau ini dan untuk pengukuhan kedaulatan undang-undang dan nilai-nilai demokrasi rakyat. Dalam pengertian ini, misinya adalah mengajar di pendidikan tinggi serta penghasilan dan penyebaran pengetahuan yang menyumbang kepada pembangunan wilayah, meletakkan dirinya dalam perkhidmatan penyatuan ekuiti sosial dan pembangunan. Visi beliau adalah untuk mempromosikan ekuiti, kemasukan dan pengembangan peluang yang ditawarkan oleh pengajian tinggi kepada masyarakat setempat. Nilai-nilai yang menginspirasinya didasarkan pada solidariti sebagai jalan dalam tugas membentuk lelaki dan wanita yang berintegriti yang, sebagai rakyat dan warganegara, adalah pembawa cita-cita tertinggi yang dibangkitkan oleh humanisme dan mampu menempatkan pengetahuan mereka di khidmat masyarakat. demokrasi dan pertumbuhan kemanusiaan. Objektif kajian ini adalah untuk menjamin pendidikan sarjana percuma dan akses kepada awam, universiti percuma dan percuma, memastikan peluang dan kemungkinan yang sama, mengembangkan keterbukaan jamak tanpa diskriminasi terhadap semua sektor masyarakat. Akses mana-mana warganegara ke universiti awam merupakan hak yang diperoleh. Pendidikan tinggi bukan sahaja menjadi kebaikan awam dan sosial, tetapi juga hak asasi manusia sejagat dan tanggungjawab Negara.

  • Los Polvorines, Argentina

  Universiti Nasional Jeneral Sarmiento (UNGS) ditubuhkan pada 20 Mei 1992, oleh Undang-Undang Nasional No. 24,082 dan ditubuhkan pada tahun 1993 ketika Rektor Penganjur Roberto Nöel Domecq dan Suruhanjaya Penasihat dilantik. UNGS berhutang namanya kepada parti Jeneral Sarmiento, yang kemudian pada tahun 1994 dibahagikan kepada tiga kota: San Miguel, José C. Paz, dan Malvinas Argentinas. Sejak penubuhannya, Universiti telah menerapkan prinsip hubungan antara latihan, penyelidikan kritis terhadap masalah yang mempengaruhi masyarakat, dan mencari tindakan alternatif untuk mengatasinya. UNGS disusun dalam empat Institut penyelidikan dan pengajaran interdisipliner yang berusaha untuk menanggapi masalah semasa yang berkaitan dengan industri, sains, bandar, dan pengetahuan. Mereka adalah Institut Sains, Institut Conurbano, Institut Perindustrian, dan Institut Pembangunan Manusia. Aspek utama kegiatannya adalah untuk menyumbang kepada pendemokrasian pengajaran, akses ke pengetahuan oleh semua sektor masyarakat, dan pencarian kecemerlangan akademik, dengan mengandaikan strategi pedagogi yang difokuskan untuk memastikan latihan asas dan khusus yang kuat dalam diri pelajar. Dalam kerangka ini, Universiti menawarkan ijazah sarjana percuma, ijazah yang sah secara nasional, biasiswa belajar, biasiswa akademik untuk latihan dalam pengajaran, penyelidikan, pengurusan, dan khidmat masyarakat, sokongan tutorial yang diperibadikan, masyarakat perpustakaan yang moden dan cekap, dan akses percuma dan akademik berkualiti ruang. Kampus universiti terletak di Juan María Gutiérrez 1150, bandar Los Polvorines, Malvinas Argentinas, barat laut Greater Buenos Aires.

  • Avenida Doctor Luis Gutniski, Argentina

  Kehidupan universiti di Formosa muncul dengan penciptaan Universiti Nasional Timur Laut, (UNNE-pada 14 Disember 1956, dengan Keputusan-Undang-Undang No. 22,229), sebagai pusat universiti untuk seluruh wilayah yang meliputi provinsi Chaco, Corrientes , Misiones, dan Formosa. Pada hakikatnya, aktiviti universiti hanya akan bermula di Formosa dengan perjanjian yang ditandatangani antara Pemerintah Provinsi dan Universiti Nasional Timur Laut. Kemudian, pada 26 Mac 1971, sebuah Perjanjian ditandatangani oleh mana Institut Universiti Formosa ditubuhkan, yang memulakan aktivitinya pada 21 April 1971. struktur lama menurut Resolusi Rektorat No. 0375 14 Mac 1974, berdasarkan Resolusi Menteri yang disebutkan di atas. Dengan Resolusi Rektorat No. 2082 September 1976, pengoperasian unit akademik yang ada (Institut Universiti, Fakulti Sains Pendidikan Pertanian, dan Fakulti Sumber Asli Boleh Diperbaharui) disatukan di Fakulti Sumber Asli yang Boleh Diperbaharui, di mana Ia akan menentukan secara stabil, kerjaya Kejuruteraan Hutan, melaksanakan pelbagai kerjaya jangka panjang mengikut keperluan yang muncul. Kegiatan universiti lain ditujukan kepada ejen yang sudah bekerja di kawasan ini. Begitulah keadaan kerjaya Juruteknik Pentadbiran Awam atau Juruteknik Perbankan. Istilah imlak dari Profesor yang pendaftarannya dilakukan dalam jangka waktu antara tahun 1970 hingga 1974 disebabkan oleh keperluan untuk memenuhi permintaan khusus untuk orang yang tidak aktif, walaupun pendaftaran untuk kerjaya ini terbuka untuk pemohon lain. Pada tahun 1984, Tenaga Pengajar mula berfungsi, antara kerjaya yang ditetapkan oleh Perjanjian. Pada tahun 1986, Tenaga Pengajar dalam Pendidikan Berbeza dan Tenaga Pengajar dalam Biologi bermula sebagai kerjaya yang stabil, yang berterusan hingga sekarang.

  • Córdoba, Argentina

  Universiti Nasional Córdoba (UNC) mempunyai populasi pelajar sekitar 136 ribu pelajar. Secara fizikal, ia menempati kawasan seluas 11,5 juta meter persegi, di mana 1,37 juta berada di kota Córdoba dan selebihnya di pedalaman provinsi Córdoba. Kawasan tertutupnya sendiri melebihi 380 ribu meter persegi. Diagihkan antara Ciudad Universitaria dan pusat bersejarah Córdoba, UNC –yang juga dikenali sebagai Casa de Trejo– mempunyai lima belas fakulti; dua sekolah menengah; 145 pusat penyelidikan dan institusi; dua puluh lima perpustakaan; tujuh belas muzium; makmal produk darah; dua hospital; bank darah; dua pemerhatian astronomi; cagar alam, dan sistem komunikasi multimedia yang terdiri dari dua saluran televisyen, dua radio (AM dan FM) dan portal berita.

  • Buenos Aires, Argentina

  UNdeC adalah institusi pendidikan tinggi, umum dan bebas, bertanggungjawab dan komited terhadap kualiti, relevan, dan kepunyaan masyarakat Chili, provinsi, dan wilayah; bertenaga, kreatif, dan terus berkembang. Walaupun universiti nasional mesti bertindak balas terhadap logik operasi dan parameter kualiti yang setara dalam kompetensi semua anggota Sistem Universiti Nasional, mereka juga mempunyai komitmen geopolitik. Keputusan untuk mendirikan universiti adalah berdasarkan keyakinan untuk memantapkan pembangunan wilayah ini.

  • Catamarca, Argentina

  Universiti Nasional Catamarca adalah universiti awam, berakar pada masyarakatnya, komited untuk pengembangannya, yang berdiri sebagai pencipta budaya dan penambah pemikiran. Fungsi dasarnya adalah pengajaran, penyelidikan dan pengembangan. Ia adalah entiti yang komited sejak penubuhannya dengan budaya dan identiti Catamarca dan promosi pengembangannya. Oleh itu, ia menilai semula warisan sosio-budaya yang nyata dan tidak ketara dan mendorong hubungan yang lebih erat dengan sektor sosial-produktif awam dan swasta. Ini adalah ruang transformasi kekal di mana sains dan teknologi dipromosikan, mempromosikan model masyarakat berdasarkan pengetahuan, sehingga mengambil peran pengarah dan partisipatif.