Undang-undang Harta Intelek

Umum

Penerangan Program

"Undang-undang harta intelek" merangkumi paten, hak cipta, dan tanda dagang sebagai subjek utamanya, bersama dengan badan undang-undang khusus untuk reka bentuk, tumbuh-tumbuhan, dan petunjuk geografi, antara lain. "Undang-undang inovasi" dimaksudkan untuk menangani masalah IP secara luas dan dengan undang-undang perniagaan yang berkaitan, undang-undang pekerjaan, undang-undang teknologi, undang-undang perdagangan, dan pertanyaan undang-undang kebebasan bersuara - antara lain - untuk individu, firma, dan pemerintah dalam seni, hiburan, privasi dan keselamatan, perisian dan rangkaian komputer, sains hayat, dan pengembangan teknologi dan pengkomersialan. Bidang yang berkaitan ini adalah antara bidang praktik undang-undang kontemporari yang paling menarik dan mencabar. Pitt Law hari ini membangun tradisi keilmuan dan pengajarannya yang tersendiri dalam bidang ini .

Konsentrasi Undang-undang Harta Intelek dan Inovasi dirancang untuk membolehkan pelajar memperoleh pengenalan yang fokus kepada badan-badan undang-undang dan amalan ini dan pada masa yang sama mendapat landasan yang luas dalam amalan undang-undang moden secara amnya. Tidak ada latar belakang saintifik atau teknikal yang diperlukan untuk mengejar Kawasan Konsentrasi atau mempraktikkan undang-undang dalam bidang yang berkaitan, walaupun pelajar yang ingin mempraktikkan undang-undang sebagai jaksa hak paten perlu memiliki ijazah kejuruteraan atau kelayakan teknikal serupa.

Pelajar boleh mengikuti konsentrasi ini dengan mengikuti kursus asas dalam undang-undang harta intelek, 5-6 kredit pilihan, dan 4-6 kredit berdasarkan kemahiran.

Diharapkan para pelajar yang menyelesaikan Konsentrasi Hukum Intelektual dan Inovasi akan mempelajari undang-undang substantif dan prosedural dalam berbagai bidang undang-undang harta intelek dan undang-undang yang berkaitan dengan undang-undang dan teknologi, dan undang-undang dan perniagaan, dan akan memperoleh kemampuan untuk menerapkan mata pelajaran mereka- pentingkan kepakaran dalam pengaturan pengalaman seperti latihan luar, praktikum, program advokasi, dan simulasi bilik darjah.

Sebilangan besar kursus yang termasuk dalam reka bentuk Kawasan Konsentrasi diajarkan oleh dan / atau diselaraskan dalam kandungan dan tujuan pengajaran mereka dengan fakulti yang berkaitan dengan Institut Amalan Inovasi (IPI) Pitt Law. IPI itu sendiri bukan program kurikulum dan tidak menawarkan kursus untuk kredit, pensijilan, atau ijazah. Sebaliknya, tujuan kursus dan akademik IPI, iaitu untuk menyiapkan lulusan undang-undang baru untuk bekerja dengan industri inovasi dan menjadi pengacara inovatif, dinyatakan di dalam kelas melalui Kawasan Penumpuan ini. Di samping itu, IPI menawarkan pelbagai pengaturcaraan ekstrakurikuler untuk pelajar undang-undang dan memudahkan penempatan pelajar di magang dan eksternal yang berkaitan dengan teknologi tempatan dan keusahawanan.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

One of the Nation's Great Universities The University of Pittsburgh is a state-related research university, founded as the Pittsburgh Academy in 1787. Pitt is a member of the Association of American U ... Baca lebih lanjut

One of the Nation's Great Universities The University of Pittsburgh is a state-related research university, founded as the Pittsburgh Academy in 1787. Pitt is a member of the Association of American Universities (AAU), which comprises 63 preeminent doctorate-granting research institutions in North America. Pitt students, alumni, and faculty members have won Nobel and Pulitzer Prizes, Rhodes Scholarships, and NCAA championships, among many other honors. Pitt researchers led by Jonas Salk developed the first polio vaccine in 1955 Baca Ringkas