United Kingdom

Belajar di UK

Pengajian Tinggi di United Kingdom

Oleh kerana universiti yang cemerlang, pendidikan tinggi di United Kingdom dicari, bukan sahaja oleh penduduk Inggeris, tetapi orang di seluruh dunia. Biasanya, pelajar memasuki universiti bermula pada usia 18. Kebanyakan penduduk akan menghadiri sekolah negeri-dibiayai untuk ijazah sarjana muda mereka, untuk membantu kos kawalan.

Di UK, ijazah pertama adalah ijazah 's sarjana muda. Kebanyakan pelajar membelanjakan kira-kira tiga tahun belajar untuk ijazah ini, dan pada masa ini mereka dikenali sebagai mahasiswa. Apabila siswazah dari seorang pelajar institusi pengajian atau lain-lain program ijazah pertama, pelajar yang layak boleh memilih untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah lanjutan. A ijazah sarjana 's, yang biasanya mengambil masa satu tahun, adalah pilihan pertama. Program kedoktoran akan mengambil kira-kira tiga tahun. Kemasukan ke program siswazah adalah sangat kompetitif, dan ini tidak nyatakan dibiayai.

Selain ketiga-tiga ijazah asas, pelajar di UK boleh mengejar kelayakan pakar melalui pelbagai lembaga dan persatuan mereka. Keupayaan ini mungkin termasuk pakar Psikologi, Undang-undang, Perubatan, Pendidikan atau perniagaan.

Belajar di UK menyediakan anda dengan manfaat ijazah dari sebuah sekolah menengah yang paling berprestij di dunia 's. Negara ini menghargai pendidikan, dan anda akan hidup di tengah-tengah pemikir cemerlang dan penyelidik. Jika ijazah anda memilih merangkumi fokus penyelidikan yang kuat, anda akan mendapati bahawa belajar di UK memberikan anda peluang untuk menyertai program-program penyelidikan yang cemerlang.

 

Yuran pengajian

Seperti yang anda mempertimbangkan belajar di UK, memahami kos yang akan membantu. Dalam 2012-2013 tahun persekolahan, ijazah sarjana muda di England secara khusus telah ditetapkan pada maksimum £ 9,000 setiap tahun, dengan kos sebanyak £ 6000 menjadi lebih biasa.Ijazah lanjutan mempunyai kos yang lebih tinggi daripada program ijazah pertama, tetapi ini diubah dengan ketara antara sekolah. Pelajar yang belajar di luar England dibayar pelbagai £ 5000 - £ 20,000 setahun untuk ijazah mereka.

Menamatkan pengajian dengan ijazah yang diterima di UK membuka pintu kepada peluang pekerjaan. Kerana universiti ini begitu dipandang tinggi di seluruh dunia, anda akan mempunyai pilihan untuk meneruskan pekerjaan di lokasi antarabangsa, dan juga di dalam UK anda perlu memilih untuk menetap di sana.

 

Insurans Kesihatan

UK menawarkan sistem penjagaan kesihatan yang dikenali sebagai Perkhidmatan Kesihatan Kebangsaan. Pelajar-pelajar yang mengambil sekurang-kurangnya enam bulan kursus di negara ini mungkin layak untuk rawatan percuma atau bersubsidi di UK. Mereka yang merupakan penduduk EEA atau sudah hidup di UK secara automatik layak untuk perkhidmatan NHS, tidak kira berapa lama mereka berhasrat untuk belajar di UK.

 

Mendapatkan visa ke UK

Jenis-jenis visa pelajar ke UK termasuk:

  • Tahap 4 General - visa ini terpakai bagi orang dewasa berumur 17 datang ke United Kingdom untuk belajar lebih.
  • Pelajar Pelawat - visa ini terpakai bagi pelajar yang mengambil kursus yang singkat dan tidak merancang untuk bekerja semasa penginapan mereka.
  • Bakal Pelajar - visa ini terpakai kepada pelajar yang perlu membuat persiapan terakhir sebelum memulakan Tier 4 kajian

 

Tips

Seperti yang anda bersedia untuk belajar di UK, ingat bahawa beberapa universiti dan program khusus adalah sangat kompetitif. Dapatkan permohonan anda pada awal bagi memastikan anda boleh mendapatkan tempat, dan memohon untuk lebih daripada satu sekolah untuk meningkatkan peluang anda diluluskan. Cari rumah mampu milik berhampiran universiti atau di kampus, dan mempertimbangkan berkongsi loteng atau pangsapuri dengan penyewa lain untuk memaksimumkan pelaburan kewangan anda. Dengan tips ini, anda akan dapat belajar di UK dengan kerumitan yang minimum, dengan mengambil kesempatan daripada negara yang mempunyai warisan pendidikan yang kaya dan reputasi antarabangsa untuk melahirkan graduan yang berkualiti.

Mengenai UK  

The United Kingdom Great Britain dan Ireland Utara, yang dikenali sebagai United Kingdom (UK) dan Britain, ialah sebuah negara berdaulat yang terletak di luar pantai barat laut benua Eropah. Negara ini termasuk pulau Great Britain, bahagian timur laut pulau Ireland dan banyak pulau-pulau kecil. Ireland Utara adalah satu-satunya wilayah UK yang berkongsi sempadan darat dengan satu lagi negara Republik Ireland.

Ramai orang keliru United Kingdom dengan Great Britain, tetapi sebenarnya mereka tidak perkara yang sama. United Kingdom adalah satu kumpulan yang bersatu padu daripada empat negara: England, Scotland, Wales dan Ireland Utara. Keempat-empat negara berkongsi sekumpulan pulau-pulau di barat laut tanah besar Eropah dan bersatu di bawah satu kerajaan dengan salah satu raja.Great Britain terdiri daripada hanya England, Scotland dan Wales.

Walaupun UK mempunyai empat negara yang berbeza, masing-masing dengan budaya dan dialek yang berbeza, ada sebab yang ramai orang mengelirukan UK dengan England. Selama berabad-abad, England adalah negara yang dominan, dengan raja yang kerap dipanggil "Ratu England. " Apabila orang berfikir di UK, imej raja sering perkara pertama yang mereka fikirkan. Raja-raja, permaisuri, putera dan puteri dari England telah menjadi selebriti antarabangsa. UK juga terkenal dengan ikon budaya lain seperti David Beckham, Dr. Siapa dan Beatles. Jika anda melawat UK, anda akan mahu untuk menjamu selera di picisan coklat Cadbury selepas makan tradisional ikan dan kerepek, mencuci semua turun dengan segelas Guinness gempal.

Orang-orang di UK yang dikenali sebagai pemimpin dalam bidang seni serta sains dan teknologi. UK merupakan tempat di mana trend fesyen sering bermula dan pelakon atau pemuzik dilahirkan.London, pusat itu semua, sering dipanggil a "kuasa besar budaya. "

UK, dan England khusus, dikenali untuk beberapa universiti terkemuka di dunia. Orang perjalanan dari seluruh dunia untuk belajar di beberapa sekolah di dunia 's tertinggi kedudukan, seperti Cambridge dan Oxford. Malah, UK mempunyai empat universiti kedudukan antara 10 teratas global dalam Ranking Universiti QS World.

Iklim di UK
Iklim di UK dengan hebat berbeza-beza mengikut lokasi. Kawasan-kawasan yang berhampiran dengan Atlantik, seperti Ireland Utara dan Wales, yang basah, berangin dan sederhana suhu. England mempunyai suhu sejuk, tetapi tidak sejuk, bulat hampir setahun, dan mengalami satu jumlah purata hujan. Salji boleh berlaku, tetapi sesuatu yang luar biasa.

Kos sara hidup
Seperti iklim, kos sara hidup akan berbeza-beza bergantung kepada di mana anda tinggal di UK.London, yang merupakan pusat kebudayaan dan pendidikan, adalah salah satu tempat yang paling mahal di dunia. Sewa dan kos sehari-hari aktiviti-aktiviti kedua-duanya adalah agak tinggi di sini. Makan di luar juga mahal di England, jadi mempertimbangkan mencari asrama atau pangsapuri yang mempunyai dapur untuk mengurangkan perbelanjaan. 

Pusat Pengajian

Pusat Pengajian & Universiti di United Kingdom

Pusat Pengajian & Universiti Dalam Talian di United Kingdom