Dari tahun akademik 2014-2015 dan seterusnya, Master of Statistics secara beransur-ansur ditawarkan sebagai Program Pembelajaran Jarak Jauh (DL) , bersebelahan dengan program kampus.

Mendaftar untuk Program DL bermakna bahawa sebagai pelajar anda akan mengambil program ini dari jauh, iaitu dari rumah, tempat kerja atau hampir mana-mana tempat dengan akses ke internet.

Program on-dan luar kampus ditawarkan selari, disegerakkan sejauh praktikal yang boleh dilaksanakan, dan dengan fleksibiliti maksimal. Ia akan menjadi mungkin untuk menukar antara program-program di dalam kampus dan luar kampus.

Kandungan dan hasil pembelajaran di dalam dan di kursus adalah sama.

Dalam praktiknya, beban kajian telah terbukti terlalu berat untuk menggabungkan program sepenuh masa (60 kredit) dengan pekerjaan. Menggabungkan program separuh masa sebanyak 30 kredit dengan pekerjaan (sambilan) dijangka dapat dilaksanakan.

Penilaian dan Peperiksaan

Salah satu prinsip yang kita fikirkan ketika menubuhkan program Jarak adalah untuk mengekalkannya sebagai dekat dengan program On-Campus yang mungkin, bukan sahaja kandungan dan kaedah pengajarannya tetapi juga cara menilai pelajar. Oleh itu, pada peringkat ini dalam pelaksanaan, peperiksaan akan diadakan untuk semua pelajar di kampus.

Perbelanjaan perjalanan dan penginapan perlu dibiayai sepenuhnya oleh pelajar sendiri, tanpa pengecualian. Beberapa bantuan praktikal asas (pada asasnya, hubungan asrama belia dan hotel di kejiranan) ditawarkan oleh pejabat pentadbiran kami.

Terdapat dua pilihan. Satu pilihan adalah untuk mengambil bahagian dalam semua sesi peperiksaan, selepas setiap semester (Januari dan Jun), dan jika perlu, dalam tempoh pemeriksaan semula (pertengahan Ogos - minggu pertama bulan September). Jika tidak boleh dilaksanakan, anda boleh memilih untuk kemungkinan untuk mengambil semua peperiksaan dalam tempoh bulan Ogos-September.

Pilihan yang terakhir ini tidak digalakkan, kerana jadual peperiksaan akan dimuatkan dan tambahan pula, pilihan ini tidak membolehkan anda mengambil semula peperiksaan dalam satu tahun akademik.

Pelajar boleh memilih antara pengkhususan dalam:

  • Biostatistik / ICP Biostatistik
  • bioinformatik
  • Epidemiologi dan Kaedah Kesihatan Awam

Syarat Kemasukan

Keperluan Diploma

Pelajar hendaklah memegang sekurang-kurangnya ijazah universiti atau sijil ijazah atau diploma pendidikan tinggi bersamaan dengan ijazah sarjana muda (180 mata kredit ECTS).

Kemasukan boleh diberikan secara langsung, dengan syarat atau tidak langsung selepas peringkat akhir program persediaan.

  • Pemegang bujang akademik yang diperolehi dari universiti di Belgium, matematik, fizik, sains komputer, kimia, biologi, sains hayat, bio-, perniagaan-, kejuruteraan awam diterima secara langsung.
  • Aplikasi pemegang ijazah sarjana dalam bidang matematik, fizik, sains komputer, kimia, biologi, sains hayat, bio-, perniagaan, kejuruteraan awam, perubatan, sosiologi, psikologi, kecerdasan buatan, bioteknologi dengan latar belakang asas tetapi cukup kuat dalam matematik dan statistik dari universiti lain akan dinilai secara individu oleh Lembaga Peperiksaan program berkenaan rekod akademik pemohon.

Bergantung pada diploma yang anda dapati sebelum ini, anda mungkin perlu membuat program persediaan.

Keperluan bahasa

Calon-calon yang ingin mendaftar dalam program induk bahasa Inggeris harus menunjukkan arahan bahasa Inggeris yang baik, baik yang ditulis dan diucapkan. Kemahiran bahasa Inggeris perlu disahkan oleh skor terkini pada Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) atau Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS) atau sebarang ujian kemahiran yang diiktiraf.

  • laporan skor TOEFL (berasaskan kertas: skor 550 atau lebih, berasaskan komputer: skor 213 atau lebih, berasaskan internet: skor 79 ¬80).
  • Sijil IELTS (skor keseluruhan band 6.0).

Ujian Bahasa Inggeris boleh diketepikan berdasarkan satu temu bual atau jika penguasaan Bahasa Inggeris dibuktikan sebaliknya (contohnya jika pendidikan atau sebahagian darinya dalam bahasa Inggeris atau jika bahasa Inggeris adalah bahasa kebangsaan di negara asal anda).

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh Hasselt University »

Kursus ini Online
Start Date
Sep 2019
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Teacher Stories: Tomasz Burzykowski (Professor Biostatistics/Statistical Bioinformatics )

Student Stories: Olajumoke Evangelina (Master of Statistics)

Student Stories: Daniel Olusoji (Master of Statistics)