Tuan seni dalam pendidikan tesol / bilingual

Umum

Penerangan Program

Sarjana dalam TESOL / Pendidikan Bilingual


Master of Arts di University of Findlay di TESOL (Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Penutur Bahasa Lain) akan membantu anda menjadi guru bahasa / pengamal bahasa pakar, dan bersedia untuk kedudukan kepimpinan pendidikan dalam program pendidikan kedua dan bahasa asing dan bahasa dwibahasa.


Universiti Findlay menyediakan asas yang kukuh di:

  • linguistik
  • Pengambilalihan bahasa kedua
  • Pedagogi
  • Metodologi
  • Reka bentuk kurikulum
  • Penilaian
  • Pendidikan berbilang bahasa / multikultural

Graduan kami bukan sahaja bersedia untuk pasaran pekerjaan hari ini dan / atau mengejar pengajian lanjutan dalam pendidikan TESOL / bilingual tetapi juga sebagai ahli dalam organisasi TESOL serantau, kebangsaan atau antarabangsa.

Sama ada matlamat anda adalah untuk bekerja dengan kanak-kanak atau orang dewasa (di dalam atau di luar negara), atau jika rancangan anda untuk meneruskan pendidikan anda ke peringkat yang lebih tinggi, kami mempunyai program yang direka untuk memenuhi keperluan anda.

Peluang Kerja dan Pelatih

Semasa mengikuti program ijazah anda terdapat peluang pekerjaan dan latihan di kampus.

Pekerjaan di Kampus : Universiti menawarkan program pengajian kerja persekutuan yang dibiayai oleh Tajuk IV serta kedudukan bukan kerja untuk pelajar dan pelajar antarabangsa. Jabatan kami juga menyewa pembantu makmal, pembantu pejabat pelajar dan pembantu profesor.

Pengajian Siswazah Assistan t : Pembantu Pengajian Siswazah boleh didapati untuk pelajar tuan dan menyediakan satu set semester yang ditetapkan serta remisi tuisyen (antara enam dan 12 jam kredit). Terdapat juga bilangan pembantu pengajaran yang terhad yang terdapat dalam program kami. Pemberitahuan mengenai kedudukan terbuka akan diumumkan setiap musim bunga. Pemohon mestilah menyelesaikan satu semester pengajian sebelum memohon.

Penolong Siswazah : Pembantu lepasan adalah tersedia untuk pelajar tuan dan menyediakan stipend semester set serta remisi tuisyen (sehingga 12 jam kredit). Terdapat juga bilangan pembantu pengajaran yang terhad yang terdapat dalam program kami. Pemberitahuan mengenai kedudukan terbuka akan diumumkan setiap musim bunga. Pemohon mestilah menyelesaikan satu semester pengajian sebelum memohon.

Beasiswa

Biasiswa Mary Lewis:

Biasiswa ini diberikan pada semester kejatuhan kepada pelajar yang berkelayakan yang mendaftar dalam Program Ijazah Sarjana TESOL. Pencalonan untuk penerima dibuat oleh fakulti dan kakitangan dan hendaklah dipilih oleh Jabatan Bahasa dan Kebudayaan Pengerusi dengan kelulusan oleh Pengarah Bantuan Kewangan.


Keperluan

  • Mendaftar sekurang-kurangnya enam jam kredit / semester.
  • Mesti membuktikan kecekapan dalam bahasa asing.
  • Mesti mempunyai IPK 3.0 semasa kerja kursus selama 60 jam terakhir (sarjana dan sarjana muda).
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Findlay is a flexible, forward-looking institution that is constantly seeking ways to better serve students and the community. In today’s fast-paced world, Findlay is continually ada ... Baca lebih lanjut

The University of Findlay is a flexible, forward-looking institution that is constantly seeking ways to better serve students and the community. In today’s fast-paced world, Findlay is continually adapting programs and teaching methods to meet the needs of current students who are preparing for tomorrow’s careers. Baca Ringkas