Jika anda seorang graduan kimia, kursus ini akan menyediakan anda dengan latihan tambahan atau lanjutan dalam bidang khusus sains kimia, seperti kimia analisis, kimia pengkomputeran, kimia perubatan, kimia organik, kimia fizikal dan kaedah instrumental.

Keperluan Bahasa Inggeris

IELTS (Akademik): skor minimum 6.5 tanpa band individu skor kurang daripada 6.0. Ujian berasaskan kertas TOEFL: skor minimum 575 (skor minimum 5 dalam Ujian Bertulis Bahasa Inggeris).

Ujian berasaskan Internet TOEFL: skor minimum 80 dengan keseluruhan minimum bagi SLR 18; W 22.

La Trobe Melbourne (ELICOS): Siap Bahasa Inggeris untuk lanjut Pengajian Lanjutan Peringkat 6B di La Trobe Melbourne dengan minimum 60 peratus keseluruhan dan 60 peratus dalam peperiksaan akhir. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web La Trobe Melbourne.

Bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar dalam pengajian tinggi boleh diterima.

Sila ambil perhatian: Bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar dalam kajian sebelum ini tidak akan diterima sebagai asas kemasukan (English) bagi kursus-kursus di mana keperluan skor ujian yang diluluskan adalah di atas yang IELTS 6.5 tanpa band menjaringkan lebih rendah daripada 6.0. Pearson Ujian Bahasa Inggeris (Akademik) (PTE): skor minimum 64 tanpa kemahiran komunikatif skor kurang daripada 59.

Cambridge Sijil Advanced English (CAE): gred B atau lebih tinggi.

Cambridge Sijil Kemahiran dalam bahasa Inggeris (CPE): gred C atau lebih tinggi.

Atau diluluskan bersamaan antarabangsa.

Syarat kemasukan akademik

Ijazah Sarjana Muda Australia dalam bidang kimia, atau ijazah dengan kandungan kimia yang besar bersamaan dengan kimia kedua atau ketiga tahun, atau yang setaraf antarabangsa yang diluluskan.

Informasi tambahan

Oleh kerana tahun kedua labortory intensif, anda mesti mencapai sekurang-kurangnya satu 60 peratus akhir-tahun tanda keseluruhan, dengan tidak kurang daripada 70 peratus pada komponen makmal pada tahun pertama, untuk layak untuk melengkapkan kursus.

Pengiktirafan Profesional

Graduan berhak untuk menyertai Royal Australian Institute Kimia (Raci).

Program diajar dalam:
English

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh La Trobe University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh