Tuan sains dalam teknologi terpakai

Umum

Penerangan Program

Yang Tuan sains dalam teknologi terpakai (MSAT) adalah program inovatif yang bertujuan untuk menangani keperluan teknologi tenaga kerja. Ia direka untuk membantu calon-calon merapatkan jurang teknologi dalam organisasi dengan menyediakan yang diperlukan pengetahuan, kemahiran, dan pelupusan yang diperlukan oleh pengurus teknologi.

Objektif Program MSAT

 1. Menyediakan kursus maju dan peluang penyelidikan bebas dalam teori dan aplikasi teknologi digunakan untuk pelbagai isu-isu semasa dalam alam sekitar, bandar, ekonomi, perniagaan, dan bidang-bidang sosial.
 2. Membangunkan kebolehan pemikiran kritikal maju dan menggabungkan ini dengan kemahiran penyelesaian masalah melalui penggunaan alat teknologi dan kaedah.
 3. Menyediakan calon untuk kerjaya industri, kerajaan, kesihatan dan pendidikan swasta yang telah dikenal pasti oleh Jabatan Buruh AS sebagai sebahagian daripada industri pertumbuhan utama bagi abad ke dua puluh satu.

MSAT Hasil Pembelajaran

 1. Mengaplikasi pengetahuan dan kemahiran teknikal dan pedagogi, merenung dan memperbaiki amalan, dan mengenal pasti dan menyelesaikan masalah dalam masyarakat teknologi yang semakin pelbagai, dinamik, dan kompleks.
 2. Model standard etika yang tinggi dalam komuniti peribadi dan profesional mereka.
 3. Mengiktiraf keperluan untuk dan melibatkan diri dalam pembangunan profesional berterusan dalam teknologi.
 4. Menyambung pengetahuan teori, aplikasi praktikal, dan kepimpinan keusahawanan.

Program ini menyediakan calon untuk mereka bentuk, melaksana, dan / atau menguruskan teknologi dalam persekitaran yang pelbagai seperti pendidikan, perniagaan, kesihatan, dan lain-lain ... Topik termasuk reka bentuk pengajaran, pembelajaran jarak jauh, reka bentuk grafik, teknologi maklumat, pengurusan pangkalan data, teknologi bantuan, siber keselamatan, isu-isu undang-undang, dan rangkaian. Pelajar akan melengkapkan sejumlah 33 jam kredit siswazah. Kursus-kursus yang ditawarkan melalui tempat muka-ke-muka tradisional serta online / eLearning metodologi pendidikan jarak jauh.

Kurikulum

(33 Jam Kredit)

Teras
Kursus Jam
APT 501 Sistem Reka Bentuk Pengajaran 3
APT 503 Priniciples Design Graphic 3
APT 505 Organisasi & Pentadbiran Teknologi Maklumat 3
Pentadbiran & Penyelenggaraan Rangkaian APT 508 3
Sistem Maklumat Pengurusan APT 509 3
APT 591 Practicum dalam Teknologi Gunaan 3
APT 592 Penyelidikan & Pembangunan Teknologi Gunaan 3
Calon mesti memilih sama ada Perniagaan ATAU Lagu Umum di bawah:
Track Perniagaan
Kursus Jam
Pengurusan Pangkalan Data CIS 521 3
CIS 522 Jaminan Maklumat dan Keselamatan Siber 3
CIS 523 Projek Analisis Dan Rekabentuk Sistem Lanjutan 3
landasan umum
Kursus Jam
Teknologi jarak jauh APT 502 3
APT 504 Pengeluaran Media Digital 3
Teknologi Penolong APT 507 3
Isu-isu Perundangan APT 510 dalam Teknologi Gunaan 3

Kemasukan

Kemasukan ke MSAT mesti memenuhi keperluan am untuk kemasukan ke dalam pengajian siswazah di Alabama State University seperti yang diterangkan dalam Katalog Pengajian Siswazah semasa, http://www.alasu.edu/academics/graduate-school/index.asp. Sebagai tambahan kepada keperluan untuk kemasukan ke pengajian siswazah, kemasukan ke MSAT juga memerlukan keperluan minimum berikut.

 1. Pemohon mesti memegang ijazah sarjana muda atau lebih tinggi dalam bidang pengajian yang sesuai dari institusi yang diakreditasi atau kursus lengkap yang akan memenuhi keperluan seperti yang ditentukan oleh Jawatankuasa Kemasukan Siswazah.
 2. <li>Minimum 2.5 Gred Point Average pada skala 4.0 sarjana</li>
  <li>Mengemukakan skor yang memuaskan di Peperiksaan Rekod Siswazah (GRE) atau Ujian Analogi Miller (MAT) yang terdiri daripada skor gabungan sekurang-kurangnya Keperluan Kajian Siswazah di bahagian verbal dan sama ada bahagian analisis atau kuantitatif</li>
  <li>Tiga surat cadangan dari sumber akademik atau profesional diperlukan.</li>
  <li>Jawatankuasa Kemasukan Siswazah jabatan akan mengkaji setiap permohonan dan membuat semua keputusan kemasukan. Semua permohonan dan dokumen sokongan mestilah dikemukakan kepada Pengajian Siswazah universiti mengikut garis panduan penyerahan yang ditetapkan oleh pejabat itu.</li>
  


Seorang pelajar mungkin dibenarkan masuk ke MS dalam Program Teknologi Gunaan jika skor GRE atau MATnya masih belum diperoleh atau jika Jawatankuasa Pengambilan Siswazah berpendapat bahawa kursus siswazah tidak mencukupi. Seorang pelajar tanpa kursus kursus yang mencukupi di lapangan mungkin dikehendaki untuk mengikuti kursus sarjana muda untuk memenuhi prasyarat untuk kerja peringkat siswazah. Pelajar mesti mengemukakan skor ujian yang memuaskan atau kursus kursus pemulihan sebelum melangkah lebih dari 12 jam kredit dalam program. Pemohon yang tidak memenuhi syarat # 2 dan # 3 di atas masih boleh dipertimbangkan jika bukti lain (Ujian Kecekapan Penulisan Siswazah -GWCT) dibentangkan pencapaian akademik yang berpotensi.

Pemindahan kredit akan diterima mengikut dasar Universiti seperti yang diterangkan dalam Katalog Pengajian Siswazah Universiti Negeri Alabama. Umumnya, Universiti akan menerima sehingga sembilan jam kredit pemindahan.

Yuran Sarjana

Berikut adalah anggaran tuisyen dan kos untuk pelajar siswazah sepenuh masa yang tinggal di kampus semasa tahun akademik 2017-18. Kos dan yuran sebenar mungkin berbeza bergantung pada keputusan pendaftaran dan gaya hidup. Anda juga mungkin ingin mengkaji anggaran tuisyen dan kos untuk pendaftaran siswazah separuh masa pada lengkap kami Lembaran kerja belanjawan.

Untuk pecahan yuran mengikut jam kredit dan semester, muat turun 2017-18 Jadual Pelajar dan Yuran Pelajar.

In-State Out-of-State
Perbelanjaan Dibilkan
Yuran tuisyen $ 10,156 $ 17,572
Bilik / Lembaga $ 5,422 $ 5,422
jumlah kecil $ 15,578 $ 22,994
Perbelanjaan Anggaran Lain
buku $ 1,000 $ 1,000
pengangkutan $ 1,552 $ 1,552
Pelbagai / peribadi $ 1,840 $ 1,840
jumlah kecil $ 4,392 $ 4,392
Anggaran Jumlah $ 19,970 $ 27,386
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The fundamental mission of The Murphy Graduate School is to (1) provide leadership for the University’s doctorate, educational specialist, master’s and certificate level, post-baccalaureate degree pro ... Baca lebih lanjut

The fundamental mission of The Murphy Graduate School is to (1) provide leadership for the University’s doctorate, educational specialist, master’s and certificate level, post-baccalaureate degree programs; (2) serve as the campus-wide advocate for the advancement of graduate education; and (3) provide oversight for standards of excellence, fairness and equity in all graduate programs. Baca Ringkas