Tuan sains dalam kimia bioorganik dan toksikologi bahan pencemar

Umum

Penerangan Program

kursus Ijazah Sarjana Bioorganic Kimia dan Toksikologi Bahan Pencemar dirancang untuk pelajar yang berminat dalam kajian yang lebih luas sebatian kimia biologi aktif. Kajian ini membina kursus sarjana dalam Kimia dan Toksikologi dan Analisis Bahan Pencemar. Kajian ini dibahagikan kepada dua fokus selari -Bioorganic Kimia, Toksikologi Bahan Pencemar. Kedua-dua fokus mempunyai asas yang sama dalam bentuk subjek wajib dan berbeza subjek pilihan wajib, masing-masing subjek pilihan. Dalam kursus-kursus yang diperlukan, penekanan utama memberi tumpuan kepada mendapatkan pengetahuan tentang struktur, fizikal-kimia, aspek biologi, biokimia dan toksikologi molekul analisis sebatian biologi aktif. Tumpuan Kimia Bioorganik tertumpu pada subjek pilihan paksa struktur sebatian dalam kaedah silico , kaedah analisis dan kaedah biokimia. Subjek pilihan berorientasikan kepada isu kimia, biologi dan toksikologi. Kajian ini selesai dengan peperiksaan negeri di Bioorganic Kimia, Kimia Analisis, Biokimia dan pertahanan tesis master. Fokus pencemaran Toksikologi tertumpu pada subjek pilihan wajib dalam bidang kimia analitis, biokimia dan toksikologi. Subjek pilihan berorientasikan kepada isu kimia, biologi dan toksikologi. Kajian ini selesai dengan peperiksaan negeri di Bioorganic Kimia, Kimia Analisis, Toksikologi dan pertahanan tesis master.

Profil pemohon

Absolvent pengajian sarjana muda dalam bidang Kimia, Toksikologi dan Analisis Pencemar atau kajian sarjana muda yang berkaitan, di mana pengetahuan kimia yang profesional telah mendapat.

Peperiksaan kemasukan

peperiksaan kemasukan dalam bidang kimia di peringkat sarjana muda akan dilakukan melalui temu bual lisan.

Profil absolvent

Ijazah Sarjana dalam fokus Kimia Bioorganik adalah ahli kimia yang berpengetahuan dengan pengetahuan lanjut mengenai sebatian aktif biologi. Ijazah Sarjana Sarjana dalam fokus Toksikologi dilatih sebagai seorang ahli kimia dengan ilmu kimia analisis dan toksikologi. Pengetahuan tentang sebatian kimia dan strukturnya, sifat-sifat fizik kimia, analitis, biokimia, biologi dan toksikologi memberi prospek yang baik untuk pekerjaan masa depan dalam bidang sains semulajadi. Siswazah dapat melaksanakan operasi makmal kimia asas dan maju, menggunakan pengetahuan teori dan praktikal dalam amalan kimia, dan menguasai pengambilalihan dan penilaian data percubaan dan tafsiran berikutnya. Graduan akan mendapati pelbagai aplikasi dalam makmal kimia di seluruh negeri dan komuniti perniagaan, termasuk institusi penyelidikan, penjagaan kesihatan, industri makanan, tetapi juga dalam pengeluaran, pemprosesan, pengendalian, penjualan dan pelupusan bahan kimia. Graduan juga boleh memohon pengajian pascasiswazah dalam fokus kimia atau biologi.

Sastera Belajar disyorkan

RAYNER-CANHAM, G., OVERTON, T. Kimia anorganik Deskriptif. New York: Freeman and Co., 2006.
McMURRY, J. Kimia Organik ke-8, Thomson Brooks / Cole 2011.
MERMET, JM: Kimia Analisis: Pendekatan moden kepada Sains Analitik. New York, Wiley 2004.
MOORE, WJ. Edisi ke-4 Kimia Fizikal. Prentice Hall College Div 1972.
MURRAY, edisi ke-29 Biokimia Illustrated RK Harper. Perubatan McGraw-Hill 2012.

PROSEDUR KEMASUKAN:

Tarikh tutup permohonan: 30 Jun (untuk memulakan pengajian pada bulan September)
Pemohon perlu menghantar

  • diisi dalam borang permohonan
  • satu salinan diploma universiti mengesahkan bahawa pemohon telah menamatkan pengajian Sarjana Muda (dokumen ini perlu diterjemahkan ke dalam bahasa Inggeris dan disahkan oleh notari)

Tahap dan isi peperiksaan pintu masuk:
Wawancara kemasukan.

Semua dokumen mesti dihantar kepada:
Pejabat Perhubungan Antarabangsa
Universiti Hradec Králové
Fakulti Sains
Rokitanskeho 62
500 03 Hradec Kralove
Republik Czech

dan kepada e-mel: study@uhk.cz

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Hradec Králové - Faculty of Science is a vibrant institution, and its constant development is reflected both in academic and construction activities: new faculties and institutes are ... Baca lebih lanjut

The University of Hradec Králové - Faculty of Science is a vibrant institution, and its constant development is reflected both in academic and construction activities: new faculties and institutes are being established and new study programmes are being accredited. Baca Ringkas