tuan program perakaunan profesional (mpacc) - Cukai

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

Tidak pernah ada keperluan yang lebih besar untuk kepimpinan dan integriti dalam profesion perakaunan. Sarjana Program Perakaunan Profesional (MPAcc) di Universiti Washington 's Michael G. Foster Sekolah Perniagaan bertindak balas dengan menyediakan profesional perakaunan dengan pendidikan yang berkualiti, etika yang kukuh, pemikiran inovatif, dan kemahiran komunikasi lisan dan bertulis yang sangat baik.

Tinjauan Program

Sarjana Perakaunan Profesional (MPAcc) dalam Taxation menyediakan pelajar untuk kerjaya siswazah peringkat tinggi di cukai, di mana ekonomi membuat keputusan bergantung kepada pengetahuan yang mendalam mengenai kod cukai dan kesan itu. Program ini menawarkan latihan yang luas dalam aspek teknikal dan kerumitan kedua-dua cukai korporat dan peribadi.Pelajar-pelajar belajar untuk menggunakan undang-undang cukai untuk mengoptimumkan perancangan cukai dan pematuhan dan mendapatkan pemahaman yang mendalam tentang teori asas cukai, serta pertimbangan dasar cukai. Pelajar MPAcc juga bekerja untuk membangunkan kemahiran mereka berkomunikasi dan sikap, etika dan rasa tanggungjawab peribadi dan sosial yang mengiringi profesion mereka.

30 hingga 35 orang peserta yang masuk program cukai khusus ini setiap tahun biasanya mempunyai ijazah sarjana muda dalam bidang perakaunan atau memegang MBA dalam perakaunan. Sebahagian besar kursus yang diperlukan ditawarkan pada awal pagi, sekitar waktu makan tengah hari dan pada waktu malam, untuk menampung profesional yang bekerja.

Pelajar sepenuh masa dengan latar belakang perakaunan akan dapat melengkapkan 48 kredit trek cukai dalam tiga suku akademik yang berjalan September hingga Jun. Pelajar yang telah memperoleh mahasiswa dalam bidang lain selain daripada perakaunan biasanya mengambil masa dua tahun untuk melengkapkan program ini.Tempoh masa yang diperlukan seorang pelajar separuh masa untuk melengkapkan ijazah ini akan bergantung kepada berapa banyak kursus-kursus yang diambil setiap suku tahun.

Cukai Kurikulum

Autumn Quarter

 • Acctg 530 Isu-isu Harta
 • Acctg Prosedur 533
 • Acctg 534 Perbadanan Saya
 • Acctg 539 Penyelidikan
 • Acctg 541 & 550 Komunikasi

Winter Quarter

 • Acctg 531 Isu Timing
 • Acctg 535 Perbadanan II
 • Acctg 537 Conduits Saya
 • Acctg 547 Estate dan Hadiah Cukai

Spring Quarter

 • Acctg 541 Komunikasi
 • Acctg 536 Perbadanan III
 • Acctg 538 Conduits II
 • Acctg 543 Pendapatan Cukai Amanah dan Estates
 • Acctg 550 Komunikasi

Penonton sasaran


Pelajar yang mempunyai BA dalam Perakaunan mencari kerjaya sebagai juruaudit dalam perakaunan profesional.
Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Michael G. Foster School of Business at the University of Washington, located in Seattle, ranks among the top business schools in the United States. Founded in 1917, the School has more than 46,00 ... Baca lebih lanjut

The Michael G. Foster School of Business at the University of Washington, located in Seattle, ranks among the top business schools in the United States. Founded in 1917, the School has more than 46,000 alumni. Each year about 2,500 students enroll in our undergraduate and graduate programs, and over 1,000 participate in Executive Education. Mission Statement We are an entrepreneurial learning community dedicated to the creation, application, and sharing of knowledge that places special emphasis on dynamic and global business environments. Baca Ringkas
Seattle , Seoul , San Francisco + 2 Lagi Kurang