Baca keterangan rasmi

Kursus ini menggabungkan satu set mata pelajaran utama yang mengandungi maklumat mengenai sifat masalah alam sekitar bersama-sama dengan teknik kejuruteraan untuk penyelesaian mereka. Ini ditambah dengan mata pelajaran pengurusan dan polisi untuk memberi kuasa kepada jurutera, atau pakar teknikal, untuk memimpin pasukan pelbagai disiplin bekerja dalam bidang kejuruteraan alam sekitar dan pengurusan. Mata pelajaran yang ditawarkan dalam kursus ini mengikuti pendekatan bersepadu dengan amalan profesional melalui mata pelajaran kejuruteraan profesional wajib, mata pelajaran wajib yang berkaitan dengan alam sekitar utama pengurusan kejuruteraan, projek sarjana bebas dan satu set elektif (sebarang kejuruteraan atau IT subjek, beberapa dengan kelulusan terlebih dahulu).

Kursus ini bertujuan untuk membangunkan kesedaran dan pemahaman mengenai kesan manusia ke atas alam sekitar yang berkaitan dengan pengurangan sisa pepejal dan pengurusan kualiti air, dan kemahiran profesional yang diperlukan untuk bekerja sebagai sebahagian daripada pasukan bersepadu bertanggungjawab merancang dan pengurusan alam sekitar.

Kursus ini adalah relevan kepada amalan profesional dalam seni bina, bangunan, sains kejuruteraan, kesihatan, undang-undang, perancangan dan ukur. Pilihan kerjaya termasuk jawatan dalam agensi kerajaan atau syarikat swasta, atau sebagai perunding.

Program diajar dalam:
English

Lihat 98 lagi program yang ditawarkan oleh University of Technology Sydney »

This course is Campus based
Start Date
Jan. 2020
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
18,445 AUD
dalam AUD per 24cp semester
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan. 2020
Tarikh tutup permohonan

Jan. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date