Tuan khusus dalam pengurusan makanan inovasi kerjasama

Umum

Penerangan Program

inovasi Collaborative menawarkan tindak balas baru kepada masalah-masalah yang dihadapi oleh syarikat makanan bila membuat strategi inovasi. Dalam konteks persaingan yang meningkat, keperluan industri makanan eksekutif merentas disiplin dengan latihan dalam inovasi terbuka dan kolaboratif yang memegang kunci untuk membangunkan strategi tindak balas kepada hari ini dan isu-isu ekonomi, sosial dan alam sekitar esok. Program yang 'Mastere Spécialisé® Pengurusan Collaboratif de l'Inovasi Alimentaire' ( 'Pengurusan kerjasama dalam Makanan Inovasi') bertujuan untuk bertindak balas kepada isu-isu ini dan untuk keperluan syarikat-syarikat yang ingin mengambil eksekutif merentas disiplin dan pengurus yang memainkan peranan utama dalam proses inovasi. Program yang 'Mastere Spécialisé® Pengurusan Collaboratif de l'Inovasi Alimentaire' ( 'Pengurusan kerjasama dalam Makanan Inovasi') dianjurkan dengan kerjasama:

  • Oniris, National College Nantes-Atlantic Perubatan Veterinar, Sains Makanan dan Kejuruteraan
  • Audencia, Sekolah pengurusan Nantes
  • Groupe ESA, Institut Pengajian Tinggi Pertanian
  • L'École de reka bentuk Nantes Atlantique, sekolah Design
  • The University of Nantes

diploma adalah disahkan oleh CGE dan dianugerahkan secara bersama.

http://www.audencia.com/

http://www.lecolededesign.com/

http://www.oniris-nantes.fr/

http://www.groupe-esa.com/ecole-agricole-groupe-esa-ecole-superieure-d-agriculture-2.kjsp?RH=GESA

http://www.univ-nantes.fr/

Untuk siapa ?

Program ini direka bentuk untuk melatih pelajar-pelajar di berjalan DAN pengurusan daripada projek kerjasama dalam inovasi makanan. Terima kasih kepada kursus ini, pelajar akan memperoleh kemahiran yang diperlukan bagi pengurusan projek-projek pelbagai disiplin dan pada masa yang sama mengukuhkan kepakaran mereka DAN pengkhususan asal mereka. Kursus selama setahun bertujuan untuk pelajar dengan pelbagai profil (Jurutera, pemasar, pereka, pakar undang-undang, dll):

  • yang telah mempunyai ijazah sarjana 2 tahun atau yang setaraf
  • yang disahkan Sarjana 1 atau 4 tahun kursus Sarjana Muda dengan 3 tahun pengalaman profesional
  • dan untuk pendidikan berterusan

Mengapa memilih Program?

Kursus ini adalah unik terima kasih kepada:

  • orientasi: inovatif projek makanan,
  • pelbagai disiplin yang,
  • pengajaran aktif: pembelajaran melalui masalah dan projek-projek yang berkaitan dengan syarikat-syarikat industri makanan kita rakan kongsi,
  • Its kemudahan latihan inovatif: kawasan bersama reka bentuk, dapur eksperimen, peralatan prototaip, platform teknologi makanan, bilik analisis deria dan kedai makmal.

Pelajar memilih program ini akan:

  • Memperoleh kemahiran dwi dalam sektor di mana perniagaan yang menyatakan keperluan sebenar dan pada masa yang sama mengukuhkan kepakaran atau kemahiran yang asal
  • Menjadi terima kasih yang lebih profesional kepada program yang menjurus ke arah pengajaran yang inovatif dan pembelajaran aktif: Belajar melalui Masalah dan melalui Projek, bekerja pada kes-kes yang konkrit, dan lain-lain
  • Menjadi pemain utama dalam proses inovasi perniagaan industri makanan: Penyelaras projek-projek inovatif
  • Melibatkan diri dalam projek-projek inovasi kerjasama pelbagai budaya melalui pendekatan pelbagai disiplin dan pelbagai kemahiran

Pelajar-pelajar juga mendapat manfaat daripada kemudahan inovatif yang terhasil daripada pengumpulan sumber yang diberikan oleh rakan-rakan kami untuk:

  • Co-membina dan merealisasikan projek-projek dengan cara yang pelbagai disiplin
  • Bandingkan idea kepada masalah yang wujud dalam problematics inovasi
  • Memahami aspek-aspek yang berbeza dalam rantaian nilai inovasi Mereka akan, oleh itu, mempunyai akses kepada:
  • Peralatan untuk mencipta, menjana idea dan bekerjasama: kawasan bersama reka bentuk, makanan baru amalan makmal
  • Peralatan untuk prototaip dan membuat: dapur eksperimen, platform teknologi makanan
  • Alat untuk menilai dan pengertian bilik analisis deria, makmal analisis, mulut buatan
DiffPh

Untuk maklumat lanjut atau untuk mendaftar:

www.id4food.fr/mastere

masteremcia@id4food.fr

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The program ‘Mastère Spécialisé® Management Collaboratif de l’Innovation Alimentaire’ (‘Collaborative Management in Food Innovation’) is organized in partnership with

The program ‘Mastère Spécialisé® Management Collaboratif de l’Innovation Alimentaire’ (‘Collaborative Management in Food Innovation’) is organized in partnership with Baca Ringkas