MEd dalam Kepimpinan Pendidikan menyediakan calon untuk pelbagai peranan kepimpinan (contohnya ketua guru, ketua jabatan, prinsipal) di peringkat rendah, menengah dan menengah dalam kedua-dua tetapan sekolah awam dan swasta. Program ini menyediakan pendidik dengan pengetahuan, kemahiran, dan pemahaman yang mereka perlukan untuk berjaya mengamalkan kepimpinan yang berkesan dalam organisasi pembelajaran mereka.

Kursus pengajaran adalah berdasarkan kesedaran bahawa kaedah khusus untuk membentuk dan mengurus organisasi pendidikan berubah, tetapi teori bunyi yang berkaitan dengan pengurusan, membuat keputusan, hubungan manusia, dan kepimpinan partisipatif tetap berterusan.

Secara umum, program ini menyediakan calon dengan kesedaran yang diperluas mengenai peranan pemimpin sekolah; keupayaan untuk mengenal pasti dan mengutamakan langkah-langkah yang membawa institusi pendidikan ke arah peningkatan yang berterusan; pelbagai pendekatan kepada kepimpinan sekolah yang mencerminkan kelonggaran dalam metodologi dan pandangan; peluang untuk belajar dari, dan berkongsi idea dengan rakan sekerja dan pengamal lain; peluang untuk membina pengalaman kepimpinan; pengetahuan tentang penyelidikan semasa mengenai pembaharuan sekolah dan inovasi; dan sokongan dalam membangunkan keyakinan diri yang diperlukan untuk memberikan kepimpinan kepada orang lain.

Pilihan Ijazah

Terdapat dua pilihan untuk melengkapkan MEd dalam Kepimpinan Pendidikan:

  • Pengetua Sekolah, Pensijilan K-12
  • Kepimpinan Pendidikan, bukan pensijilan

Ingin memajukan pendidikan anda di luar tuan? Dapatkan Sijil Pengajian Siswazah Lanjutan (CAGS) dalam Kepimpinan Pendidikan.

Syarat Kemasukan

Keperluan kemasukan untuk MEd dalam Kepimpinan Pendidikan memerlukan bahan berikut yang dikemukakan melalui aplikasi dalam talian kami

  • 3.0 atau lebih baik dalam kursus ijazah sarjana muda
  • Transkrip rasmi dari mana-mana / semua peringkat peringkat kolej
  • Tiga cadangan profesional
  • Resume Semasa
  • Kenyataan kepentingan
  • Borang Pengesahan NH Residency (hanya penghuni NH)
  • Bayaran permohonan $ 75
Program diajar dalam:
  • English
Plymouth State University

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Plymouth State University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Contact school
Price
Contact school
Deadline
Contact school
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Contact school
End Date
Contact school
Tarikh tutup permohonan
Contact school

Contact school

Location
Tarikh tutup permohonan
Contact school
End Date
Contact school