Read the Official Description

Program Sarjana Geoecology

Jabatan Ekologi dan Sains Alam Sekitar di Umeå University menawarkan Master 2 tahun Program Sains untuk pelajar yang ingin pakar dalam Geoecology. Geoecology mengintegrasikan bidang Geosains dan Ekologi. Dengan penekanan pada landskap Nordic, anda akan mengkaji proses semula jadi bumi, perubahan iklim dan kesan kesan antropogenik seperti penggunaan sumber dan pencemaran. Menyebabkan proses ini dalam persekitaran yang lebih dinamik daripada apa yang umumnya diiktiraf, dan anda akan membangunkan kesedaran tentang perubahan alam sekitar pada skala masa dari tahun untuk beribu tahun.


Arahan

Program Kajian bermula dengan kursus lapangan, Kaedah Field di Geoecology. Selepas itu, anda akan mempunyai peluang untuk mengambil kursus teori dan kursus-kursus ke arah kajian lapangan, serta kursus-kursus ke arah Sistem Maklumat Geografi digunakan.

Program ini sangat fleksibel, sebagai satu-satunya kursus wajib adalah kursus pertama, kaedah Field di Geoecology, 15 ETCS, dan tesis Ijazah akhir, 30 ECTS. Kursus jika tidak boleh dipilih secara bebas, selagi syarat M.Sc. ijazah dipenuhi.

Peluang kerjaya

Kebanyakan graduan bekerja dengan isu-isu alam sekitar atau masalah alam sekitar ke atas syarikat persendirian atau bagi pihak berkuasa. Satu nombor meneruskan Ph.D. kajian dan mensasarkan kerjaya sebagai seorang saintis.

Kursus

Tahun 1: Autumn semester

  • Advanced Kaedah Field di Geoecology 15 hp
  • Kursus pilihan bebas 15 ECTS


Tahun 1: semester Spring

  • Kursus pilihan bebas 30 ECTS


Tahun 2: Autumn semester

  • Kursus pilihan bebas 30 ECTS


Tahun 2: semester Spring

  • Tesis Ijazah dalam Earth Science / Geografi Fizikal 30 ECTS

Kursus pilihan bebas:

Alpine Geoecology (diberikan dalam Abisko, Lapland, separuh 1 musim luruh semester), Analisis Perubahan Persekitaran, Teori Geoecology, Sistem Akuatik Utara, Sistem Maklumat Geografi Lanjutan

Kursus Ekologi Pilihan (15 ECTS) termasuk: Ekosistem Alpine (diberikan dalam Abisko, Lapland, separuh ke-2 semester musim bunga), Akuatik Ekologi, Ekologi Hutan

Program taught in:
English

See 10 more programs offered by Umeå University - Faculty of Science and Technology »

This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
270,000 SEK
Deadline
Permintaan Maklumat
Application still open for EU citizens
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline
Permintaan Maklumat
Application still open for EU citizens

Ogos. 2019

Location
Application deadline
Permintaan Maklumat
Application still open for EU citizens
End Date

Sept. 2019